gdybym kupil silnik z papierami to nie zrobilbym takiej sciemy... chyba, ze uda mi sie kiedys kupic blok z 1.6 - one sa najczesciej bez papierow i tutaj (niestety) bede usprawiedliwiony

wiesz mnie to jest obojetne co Ty z tym silnikiem zrobiłes przecież on jest Twój, tylko uważam takie posunięcie za głupoteThomasTsT pisze:Spodziewałem sie ze sie wypowiesz kozzi... zrobiłem jak uwazałem.. niewidze powodow mysle ze zaden spec sie nie zorietuje ze to 1,6 a nie 1,2... co do przegladow to sie wogule nie martwie... ma sie swoje sposoby..
Razem ze shreekiemarts pisze:moze zrobmy ankiete kto jest za tym zeby Thomasa wpakowac do ciupy .. dowodow juz troszke jest![]()
![]()
Wydaje mi sie ze masz duza jak nie calkowita racje ale poczekajmy jak sie taki jeden forumowy spec mundurowy wypowieYAQB pisze:A moze ktos by sie pokusil o kalukacje czy taki manerw sie wogole oplaca? Ja nie znam kompletnie zadnych kosztow, ale przyjmijmy wariant
1) silnik bez papierow (zapewne tanszy) + przebicie = X
2) silnik z papierami + koszty urzedowe = Y
Zakladamy, ze roznica w zakupie obudwu silnikow wynika tylko z tego ze jeden ma papier a drugi nie (czyli samo "zelastwo" jest tyle samo warte)
3) koszty "wykrycia" wariantu 1.
Odnosze wrazenie, ze wariant 2. nie jest zdecydowanie drozszy niz 1. a napewno duzo tanszy niz 3. (czyli tak naprawde 1.+3.)
buhahahaha... brawo dla tego pana! Polac mu prosze, razem w kolejce z yaqbem i markosemStaneq pisze:moim zdaniem to straszna glupota i ten twoj kant tomas wcale nie musi wyjsc na przegladzie...a co jak bedziesz chcial sprzedac kiedys auto? albo w razie jakiegos wypadku/stluczki rzeczoznawca z TU odrazu sie zorientuje ze cos nie tak...
Ja wiem pomyslales se tak ze zawsze mozna dac w "łape"..jak cos wyjdzie tylko przy odrobinie pecha to ty szybko przebijesz to co niby zaoszczedziłeś..
btw i powiedz mi ile teraz zaoszczedziles...bo na drodze urzedowej to pewnie koszty wyniosa ok.150zł (przeglad tech i odpowiednia adnotacja w dowodzie rej.)..a jakbys postal godz. w kolejce tez by sie ci nic niestalo.
no coz oczywscie nie zycze ci by cie ktos zlapal...ale wyszla z ciebie taka polska mentalnoc byle kogos wyciulac ehh
no ale w sumie gdzie maja Cie zlapac jak ty prawka nie masz..
Chociazby z tego bardzo prozaicznego powodu nie wypytywalem na forum o taka forme zalatwienia sprawy!markos pisze:a tak poza tym to zyczymy wielkiego szczescia i szerokiej drogi koledze, ktory oficjalnie pisze na forum o przebijaniu numerow nowego silnika.
2 pieczenie na 1 ogniu ? Tylko, zeby mnie zle nie zrozumiano > bynajmniej zle Tomasowi nie zycze !! !! !!Staneq pisze: no ale w sumie gdzie maja Cie zlapac jak ty prawka nie masz..
Znowu ??pirat pisze:buhahahaha... brawo dla tego pana! Polac mu prosze, razem w kolejce z yaqbem i markosem
Podobno wyksztalcenie nie piwo - nie musi byc pelneYAQB pisze:
Znowu ??![]()
![]()
Nie dokoncze tej magisterki (a co za tym nie zrobie tego swap-a) jak bede tyle doil
![]()
mnie od swiat Bozego Narodzenia sprawdzali juz dwa razy wiec nie badz taki HoopThomasTsT pisze:razy zdazyło sie wam ze podczas rutynowej kontroli policjant sprawdzał wam numery??.(czysta ciekawosc)..
mozna jeszcze miec g....!markos pisze:poprostu trzeba chyba nie miec nic pod kopula, zeby na publicznym forum cos takiego napisac
Ok, do tej pory nie sprawdzali zbyt czesto, ale nastala era, ze duzo ludzi przeklada silniki.ThomasTsT pisze:Numery nabił mi koles z stacji kontroli pojazdow.. WIEM WIEM ze was wqzam ale zeby odrazu mnie do CIUPY PAKOWAC![]()
.. ile razy zdazyło sie wam ze podczas rutynowej kontroli policjant sprawdzał wam numery??.
(czysta ciekawosc).. mam swoje powody zeby niemiec obaw co do policji drogowej w lodzi ale niebede sie rozpisywał w tym temacie.. kazdy robi jak uwaza za stosowne i czy to gupota czy nie to wyłacznie moja sprawa... NIECHCIAŁ BYM TU JAKIS KONFLIKTOW...
![]()
Moze kare mu obmysla...pirat pisze: Boze widzisz i nie grzmisz...
prosze: gg do pana: 3544858 - c16nz skrzynia komp i wiazka itp..mam jego foty - przebieg podobno 140tysYAQB pisze:Dobra, zeby polaczyc ten nurt z calym watkiem to moze mi ktos znadzie c16nz_______ o takich samych numerach co moj c12nz______ wtedy trzeba bedzie zmieniec 1 cyferke![]()
A najlepiej niech mi ktos WOGOLE poda namiar na c16nz z malym przebiegiem i za niewielka kase i z papierami
jak glupoty piszesz to sie nie dziw.... nie martw sie, nie zaimponowałes nam tym, jak juz pewnie zauwazylesThomasTsT pisze:Budzio ostatnio zauwazyłem ze jakos jestes domnie bojowo nastawiony......
Ja nie nigdy w życiu, bierzecie mnie za kogoś innegoUcHO pisze:wiec nie badz pewien ze zaden przedstawicie wladzy nie czyta tego forum (pomijam Kozzi'ego)
yeah!!!! i już wynik na gorącymUcHO pisze:@arts: dawaj, robimy liste zarzutówi lekki donos