SWAP silnika w Corsie A

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie A.
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

polska to piekny kraj... :-?

gdybym kupil silnik z papierami to nie zrobilbym takiej sciemy... chyba, ze uda mi sie kiedys kupic blok z 1.6 - one sa najczesciej bez papierow i tutaj (niestety) bede usprawiedliwiony :oko:
Obrazek
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: YAQB »

Wydaje mi sie, ze jesli ma sie juz silnik z papierami to koszty "urzedowe" nie sa na tyle duze (mozliwe, ze bylo to juz kiedys wspominane - ale moze ktos przypomni przyblizony koszt "papierkologii" dla takiej operacji), zeby nie zrobic tego zgodnie z przepisami. To co mowil Thomas moze miec ew. zastosowanie jesli sie kupilo bardzo okazyjnie silnik bez papierow, chociaz ogolnie jestem zdania, zeby robic wszystko jak najbardziej zgodnie z obowiazujacymi zasadami (mimo, ze czasem sa one bardzo chore ...)

A to, ze kusi zrobic taniej no to moze i fakt, ale jakby ktos sie uparl i chcial to sprawdzic (to o czym mowil kozzi) to chyba pozniej mozna miec duzo wieksze i "drozsze" nieprzyjemnosci
CTM #204
kozzi
Weteran
Imię: Marcin

Post autor: kozzi »

ThomasTsT pisze:Spodziewałem sie ze sie wypowiesz kozzi... zrobiłem jak uwazałem.. niewidze powodow mysle ze zaden spec sie nie zorietuje ze to 1,6 a nie 1,2... co do przegladow to sie wogule nie martwie :-D ... ma sie swoje sposoby..
wiesz mnie to jest obojetne co Ty z tym silnikiem zrobiłes przecież on jest Twój, tylko uważam takie posunięcie za głupote
osobiście bym tak nie zrobił :oko:
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Post autor: ThomasTsT »

Zymi papierami to niebyła taka sprawa do konca jasna... koles cos krecił kombinował (niebede wnikał w szczeguły).. jak by mi sie chciało i bym pochodził po uzedach to pewnie bym załatwił... ale wymagało by to duzo czasu i kolejnych kosztow... zeby ktos zaczoł rozbierac mi silnik i do dogłebnie sprawdzac musiał by miec jakies podstawy.. do jakichkolwiek podejzen... jak by auto było sprowadzone z niemiec albo cos.. a moja furka była kupiona bezposrednio w polsce u dilera...numery mam nabite przez profesjonaliste.. wiec sie nie martwie..
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

W Polsce funkcjonuje taki stereotyp chyba, ze kazdy policjant to glab. Ze jak otworzy maske, to si enie polapie, ze jest wieszkszy inny silnik, ze numery sa nowo nabite... no ludzie litosci, to nie te czasy.
Ja jestem zwolennikiem legalnych rozwiazan.
Thomas teraz zaoszczedziles kase, ale jak sie wyda (czegoCi nie zycze), to mozesz za to beknac i bedziesz jeszcze do tylu. Ale to tylko moje zdanie...
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

moze zrobmy ankiete kto jest za tym zeby Thomasa wpakowac do ciupy .. dowodow juz troszke jest :lol: :lol: :lol:
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

arts pisze:moze zrobmy ankiete kto jest za tym zeby Thomasa wpakowac do ciupy .. dowodow juz troszke jest :lol: :lol: :lol:
Razem ze shreekiem :P :oko:

A tak na powaznie nonsens glupota idiotyzm. Thomas na jakim swiecie zyjesz. Silniki przebijaja kolesie ktorzy robia to naprawde profi i policja, tudziez kolesie na przegladzie i tak potrafia dojsc ze szczesliwe numerki sa nie teges. Nie podejrzewam zebys zrobil to super pofi wiec pozostaje tobie i twoim rodzicom nadzieja ze twarzowo w pasiakach sie prezentujesz :oko: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
..::CTM#117::..
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Kontakt:

A moze ktos by sie pokusil o kalukacje czy taki manerw sie wogole oplaca? Ja nie znam kompletnie zadnych kosztow, ale przyjmijmy wariant

1) silnik bez papierow (zapewne tanszy) + przebicie = X

2) silnik z papierami + koszty urzedowe = Y

Zakladamy, ze roznica w zakupie obudwu silnikow wynika tylko z tego ze jeden ma papier a drugi nie (czyli samo "zelastwo" jest tyle samo warte)

3) koszty "wykrycia" wariantu 1.

Odnosze wrazenie, ze wariant 2. nie jest zdecydowanie drozszy niz 1. a napewno duzo tanszy niz 3. (czyli tak naprawde 1.+3.)
CTM #204
Budzio
Swój
Kontakt:

YAQB pisze:A moze ktos by sie pokusil o kalukacje czy taki manerw sie wogole oplaca? Ja nie znam kompletnie zadnych kosztow, ale przyjmijmy wariant

1) silnik bez papierow (zapewne tanszy) + przebicie = X

2) silnik z papierami + koszty urzedowe = Y

Zakladamy, ze roznica w zakupie obudwu silnikow wynika tylko z tego ze jeden ma papier a drugi nie (czyli samo "zelastwo" jest tyle samo warte)

3) koszty "wykrycia" wariantu 1.

Odnosze wrazenie, ze wariant 2. nie jest zdecydowanie drozszy niz 1. a napewno duzo tanszy niz 3. (czyli tak naprawde 1.+3.)
Wydaje mi sie ze masz duza jak nie calkowita racje ale poczekajmy jak sie taki jeden forumowy spec mundurowy wypowie :oko: :lol:
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

a tak poza tym to zyczymy wielkiego szczescia i szerokiej drogi koledze, ktory oficjalnie pisze na forum o przebijaniu numerow nowego silnika.

Obrazek

brawa. gromkie brawa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

moim zdaniem to straszna glupota i ten twoj kant tomas wcale nie musi wyjsc na przegladzie...a co jak bedziesz chcial sprzedac kiedys auto? albo w razie jakiegos wypadku/stluczki rzeczoznawca z TU odrazu sie zorientuje ze cos nie tak...

Ja wiem pomyslales se tak ze zawsze mozna dac w "łape"..jak cos wyjdzie tylko przy odrobinie pecha to ty szybko przebijesz to co niby zaoszczedziłeś..

btw i powiedz mi ile teraz zaoszczedziles...bo na drodze urzedowej to pewnie koszty wyniosa ok.150zł (przeglad tech i odpowiednia adnotacja w dowodzie rej.)..a jakbys postal godz. w kolejce tez by sie ci nic niestalo.

no coz oczywscie nie zycze ci by cie ktos zlapal...ale wyszla z ciebie taka polska mentalnoc byle kogos wyciulac ehh
no ale w sumie gdzie maja Cie zlapac jak ty prawka nie masz.. :-D
Było c14se
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

Staneq pisze:moim zdaniem to straszna glupota i ten twoj kant tomas wcale nie musi wyjsc na przegladzie...a co jak bedziesz chcial sprzedac kiedys auto? albo w razie jakiegos wypadku/stluczki rzeczoznawca z TU odrazu sie zorientuje ze cos nie tak...

Ja wiem pomyslales se tak ze zawsze mozna dac w "łape"..jak cos wyjdzie tylko przy odrobinie pecha to ty szybko przebijesz to co niby zaoszczedziłeś..

btw i powiedz mi ile teraz zaoszczedziles...bo na drodze urzedowej to pewnie koszty wyniosa ok.150zł (przeglad tech i odpowiednia adnotacja w dowodzie rej.)..a jakbys postal godz. w kolejce tez by sie ci nic niestalo.

no coz oczywscie nie zycze ci by cie ktos zlapal...ale wyszla z ciebie taka polska mentalnoc byle kogos wyciulac ehh
no ale w sumie gdzie maja Cie zlapac jak ty prawka nie masz.. :-D
buhahahaha... brawo dla tego pana! Polac mu prosze, razem w kolejce z yaqbem i markosem :oko:
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Kontakt:

!markos pisze:a tak poza tym to zyczymy wielkiego szczescia i szerokiej drogi koledze, ktory oficjalnie pisze na forum o przebijaniu numerow nowego silnika.
Chociazby z tego bardzo prozaicznego powodu nie wypytywalem na forum o taka forme zalatwienia sprawy :grin:
Staneq pisze: no ale w sumie gdzie maja Cie zlapac jak ty prawka nie masz..
2 pieczenie na 1 ogniu ? Tylko, zeby mnie zle nie zrozumiano > bynajmniej zle Tomasowi nie zycze !! !! !!
CTM #204
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Kontakt:

pirat pisze:buhahahaha... brawo dla tego pana! Polac mu prosze, razem w kolejce z yaqbem i markosem :oko:
Znowu ?? :-D :-D :-D Nie dokoncze tej magisterki (a co za tym nie zrobie tego swap-a) jak bede tyle doil :grin:

Swoja droga w nawiazaniu do mojej walki w watku "DANGER: SPOTY W 100-licy" moze bysmy razem ustalili jakis termin, zeby wszyskim pasowalo. No i jeszcze przy okazji - klaruje sie jakis termin zlotu (w kwestii meetingow) ?
CTM #204
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

taa ja tez pisze teraz przejsciowke a od marca zaczynam magisterke pisać..wiec jak cos to uwalimy to razem Yaqb
Było c14se
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

taa ja tez pisze teraz przejsciowke a od marca zaczynam magisterke pisać..wiec jak cos to uwalimy to razem Yaqb :oko:

edit: NIE WIEM CZEMU SIE x2 WYSŁAŁO :oops:
nie mam mozliwosci usuniecia wiec jak cos niech mod to wywali :oko:
Było c14se
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

YAQB pisze:
Znowu ?? :-D :-D :-D Nie dokoncze tej magisterki (a co za tym nie zrobie tego swap-a) jak bede tyle doil :grin:
Podobno wyksztalcenie nie piwo - nie musi byc pelne :oko:

A jesli chodzi o egzaminy, to najpierw trzeba zdac, potem oblac - nie w odwrotnej kolejnosci :-D

Co do spota, to ja po 1 lutego jestem juz dyspozycyjny :oko:
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Numery nabił mi koles z stacji kontroli pojazdow.. WIEM WIEM ze was wqzam ale zeby odrazu mnie do CIUPY PAKOWAC :-P :-P .. ile razy zdazyło sie wam ze podczas rutynowej kontroli policjant sprawdzał wam numery??. :zakrecony: (czysta ciekawosc).. mam swoje powody zeby niemiec obaw co do policji drogowej w lodzi ale niebede sie rozpisywał w tym temacie.. kazdy robi jak uwaza za stosowne i czy to gupota czy nie to wyłacznie moja sprawa... NIECHCIAŁ BYM TU JAKIS KONFLIKTOW... :oko: :oko:
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

nastepnym razem moze poprostu nie pisz jak robisz jakas lewizne, bo to dosc dziwne, zeby nie powiedziec kuriozalne :-?
Obrazek
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

PRZEPRASZAM MARKOS :placz2: ... nie myslałem ze to wzbudzi tyle emocji... :oko: ... no ale przynajmniej mamy o czym pisac w ten sobotni wieczor... :-D ... mam nadzieje ze mnie nie zlinczujecie tak jak pana od CLIO SPORT:P :-P :-D
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

wiesz.. mi jest naprawde wszystko jedno. ja mam legalny silnik i jak wsadze 1.6 to tez chcialbym to zrobic na legalu.

poprostu trzeba chyba nie miec nic pod kopula, zeby na publicznym forum cos takiego napisac :0
Obrazek
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Kontakt:

Dobra, zeby polaczyc ten nurt z calym watkiem to moze mi ktos znadzie c16nz_______ o takich samych numerach co moj c12nz______ wtedy trzeba bedzie zmieniec 1 cyferke :-D

A najlepiej niech mi ktos WOGOLE poda namiar na c16nz z malym przebiegiem i za niewielka kase i z papierami :D
CTM #204
Budzio
Swój
Kontakt:

ThomasTsT pisze:razy zdazyło sie wam ze podczas rutynowej kontroli policjant sprawdzał wam numery??. :zakrecony: (czysta ciekawosc)..
mnie od swiat Bozego Narodzenia sprawdzali juz dwa razy wiec nie badz taki Hoop
!markos pisze:poprostu trzeba chyba nie miec nic pod kopula, zeby na publicznym forum cos takiego napisac
mozna jeszcze miec g.... :-D
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

ThomasTsT pisze:Numery nabił mi koles z stacji kontroli pojazdow.. WIEM WIEM ze was wqzam ale zeby odrazu mnie do CIUPY PAKOWAC :-P :-P .. ile razy zdazyło sie wam ze podczas rutynowej kontroli policjant sprawdzał wam numery??. :zakrecony: (czysta ciekawosc).. mam swoje powody zeby niemiec obaw co do policji drogowej w lodzi ale niebede sie rozpisywał w tym temacie.. kazdy robi jak uwaza za stosowne i czy to gupota czy nie to wyłacznie moja sprawa... NIECHCIAŁ BYM TU JAKIS KONFLIKTOW... :oko: :oko:
Ok, do tej pory nie sprawdzali zbyt czesto, ale nastala era, ze duzo ludzi przeklada silniki.
A przeklada sie silniki, bo sa one bardziej dostepne.
A dlaczego sa one bardziej dostepne?
Poniewaz przyjezdza duzo aut z zachodu. Nie wszystkie sa legalne.
Policja jest od tego, zeby sprawdzac i szukac lewizn i to eliminowac, takze uwazaj... :-?
Ale to tak ode mnie na marginesie.

Boze widzisz i nie grzmisz... :zakrecony:
Budzio
Swój
Kontakt:

pirat pisze: Boze widzisz i nie grzmisz... :zakrecony:
Moze kare mu obmysla... :-D

Ale prawda jest ze pewnie niebiescy beda sie coraz bardziej czepiac tak jak pirat napisal. Pozatym niech dupna malolata za jakies wykroczenie(NIEKONIECZNIE W LODZI) i beda mu chcieli dowalic to wszystko sprawdza i sie dowala obojetnie czy za silnik, tlumik a moze za zabrudzone tablice rej
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

Dobra, mysle, ze EOT, wiekszosc juz napisala co mysli i nie ma co ciagnac watku, jak Thomas kiedys wpadnie to jego sprawa, jak nie to niech sie cieszy, ze sie udalo i juz
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

YAQB pisze:Dobra, zeby polaczyc ten nurt z calym watkiem to moze mi ktos znadzie c16nz_______ o takich samych numerach co moj c12nz______ wtedy trzeba bedzie zmieniec 1 cyferke :-D

A najlepiej niech mi ktos WOGOLE poda namiar na c16nz z malym przebiegiem i za niewielka kase i z papierami :D
prosze: gg do pana: 3544858 - c16nz skrzynia komp i wiazka itp..mam jego foty - przebieg podobno 140tys
corsa A & Audi S3
Obrazek
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Budzio ostatnio zauwazyłem ze jakos jestes domnie bojowo nastawiony... :zakrecony: ...
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

ThomasTsT pisze:Budzio ostatnio zauwazyłem ze jakos jestes domnie bojowo nastawiony... :zakrecony: ...
jak glupoty piszesz to sie nie dziw.... nie martw sie, nie zaimponowałes nam tym, jak juz pewnie zauwazyles :-P

a piszac takie rzeczy na forum to mam na Ciebie tylko jedno okreslenie.... (dopisz sobie co uwazasz)

ostatnio dowiedziałem sie ze nasze forum czyta koles od nas z wioski, a nigdy bym nie przypuszczał ze moze tu zajrzec, bo corsy nie posiada, wiec nie badz pewien ze zaden przedstawicie wladzy nie czyta tego forum (pomijam Kozzi'ego)

@arts: dawaj, robimy liste zarzutów :grin: i lekki donos :-P
kozzi
Weteran
Imię: Marcin

Post autor: kozzi »

UcHO pisze:wiec nie badz pewien ze zaden przedstawicie wladzy nie czyta tego forum (pomijam Kozzi'ego)
Ja nie nigdy w życiu, bierzecie mnie za kogoś innego :zakrecony: :-D :grin:
UcHO pisze:@arts: dawaj, robimy liste zarzutów :grin: i lekki donos :-P
yeah!!!! i już wynik na gorącym :lol:
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”