---Jest Corsa Rally ? :))) - update :)
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- sasiadwroc
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
---Jest Corsa Rally ? :))) - update :)
Witam.... dałem ciała na początek ... nie w tym miejscu jestem gdzie trzeba. A chciałem sie tylko przedstawić i juz to zrobiłem we właściwym miejscu. Zapraszam

Ostatnio zmieniony 23 kwie 2005, o 17:51 przez sasiadwroc, łącznie zmieniany 5 razy.
Drobny cwaniak 

- zgubek
- Weteran
- Kontakt:
Dzien dobry.
Po pierwsze patrz do czego sluzy post powyzej.
Po drugie przeczytaj regulamin.
Po pierwsze patrz do czego sluzy post powyzej.
Po drugie przeczytaj regulamin.
sprowadzony, serwisowany w ASO, BEZWYPADKOWY, zarejestrowany w Polsce, garażowany(temperatura w garażu 22 °C), przyjechał na kołach, użytkowany przez kobietę - prawnika jako piąte auto w rodzinie, nic nie puka nic nie stuka.Możliwość wysłania VIN na maila
-
- Post Mistrz
- Kontakt:
Re: New tutaj... :)
napoisz cos wiecej o serduchu...jak sie sprawuje itpsasiadwroc pisze:Witam....
Nowy jestem.... pozdrawiam wszystkich. Postaram się służyć pomocą i radą jeśli tylko będę mógł. Grzebie w Corsuni B od 4 lat. To moja mała, rajdowa pchełka i tak naprawdę tylko buda jest z 94 ' a reszta..... he he.... sam miód. Serducho to 1,6 8V .... tak właśnie 1600cm, bo widzę, że sporo tu fanów 2.0aaallleee ja nie narzekam.... jeszcze Was zaskoczę
pozdrówka !!![/img]
corsa A & Audi S3

- sasiadwroc
- Nowy
- Kontakt:
Całość jest od Astry. 8 zaworków standardowo 75 KM. Jako, ze w mojej pchle są jeszcze inne dłubaniny, to nawet jeśli parę koników "zdechło"
to sądzę, że tak ok. 80 KM jednak jest. Bedzie planowanie głowicy i wtedy hamownia. 
Sprawuje się oki. Jednostka została przeniesiona z Astry, z komputerem, skrzynią, sprzęgłem. Mały problem był ze spasowaniem wiązki elektr. ale w sumie chłopaki dali sobie radę. Całość zmian zajęła 2 dni. Silniczek jest fajny. To kompromis pomiędzy eksploatacją a osiągami. Autko jest do KJS i sądzę, że to na razie wystarczy. Troszkę poprawię moment obrotowy i będzię wyśmienicie. 1 i 2 są dobre, ale co mnie najbardziej zdziwiło to fakt, że 3 bieg ma bardzo dobrą charakterystykę. W zakresie powyżej 3 tys. bardzo ładnie ciągnie. I właśnie to jest najfajniejsze. Nie start z miejsca, ale w trakcie jazdy np. przy wyprzedzaniu. Taka mała rakietka się robi
Potrafi mile zaskoczyć.
Jeździłem Corsą 1.4 16V i powiem szczerze, że nie podobało mi się tak jak tu na 3 biegu. Fakt, że na 1 i 2 było bardzo przyjemnie
)
Spala mi w zimie tak ok. 11 literków przy spokojnej jeździe miejskiej.
Na mokrym czasem trudno ruszyć
na suchym do końca 2 można "pozwijać" to co nazywają u nas asfaltem
Przy seryjnej skrzyni z Astry pomiar prędkości na moim liczniku pokazał ok.175 km/h. Ale przecież nie o to chodzi.
Słowem: lekkie autko ze zdrowym serduszkiem jak u średniozaawansowanego zawodnika w sprincie
)

Sprawuje się oki. Jednostka została przeniesiona z Astry, z komputerem, skrzynią, sprzęgłem. Mały problem był ze spasowaniem wiązki elektr. ale w sumie chłopaki dali sobie radę. Całość zmian zajęła 2 dni. Silniczek jest fajny. To kompromis pomiędzy eksploatacją a osiągami. Autko jest do KJS i sądzę, że to na razie wystarczy. Troszkę poprawię moment obrotowy i będzię wyśmienicie. 1 i 2 są dobre, ale co mnie najbardziej zdziwiło to fakt, że 3 bieg ma bardzo dobrą charakterystykę. W zakresie powyżej 3 tys. bardzo ładnie ciągnie. I właśnie to jest najfajniejsze. Nie start z miejsca, ale w trakcie jazdy np. przy wyprzedzaniu. Taka mała rakietka się robi

Jeździłem Corsą 1.4 16V i powiem szczerze, że nie podobało mi się tak jak tu na 3 biegu. Fakt, że na 1 i 2 było bardzo przyjemnie

Na mokrym czasem trudno ruszyć

Słowem: lekkie autko ze zdrowym serduszkiem jak u średniozaawansowanego zawodnika w sprincie

Drobny cwaniak 

- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
2.0 16v --- 10 srednio
nie wiem co w tym widzisz dziwnego. oplowskie 1.4 akurat jest najmniej udanym silnikiem jesli chodzi o zuzycie paliwa, bo nie raz i nie dwa zdarzalo sie, ze 1.4 16v zlopalo wiecej niz 1.6 i 1.8
moze m.in. dlatego wlasnie chce go wymienic na 1.6
chcesz poznac moja teorie? dwulitrowka pali tyle, bo ciagnie lekki samochod. 1.4 pali tyle samo, bo jest duzo slabsze, a nadal ciagnie ten sam samochod. ot co
nie wiem co w tym widzisz dziwnego. oplowskie 1.4 akurat jest najmniej udanym silnikiem jesli chodzi o zuzycie paliwa, bo nie raz i nie dwa zdarzalo sie, ze 1.4 16v zlopalo wiecej niz 1.6 i 1.8

moze m.in. dlatego wlasnie chce go wymienic na 1.6

chcesz poznac moja teorie? dwulitrowka pali tyle, bo ciagnie lekki samochod. 1.4 pali tyle samo, bo jest duzo slabsze, a nadal ciagnie ten sam samochod. ot co

- satan
- Weteran
- Kontakt:
ale 1.8 ciągnie nadal taką samą mase a jest mocniejsze i pali tyle co 1.4!markos pisze:2.0 16v --- 10 srednio
nie wiem co w tym widzisz dziwnego. oplowskie 1.4 akurat jest najmniej udanym silnikiem jesli chodzi o zuzycie paliwa, bo nie raz i nie dwa zdarzalo sie, ze 1.4 16v zlopalo wiecej niz 1.6 i 1.8![]()
moze m.in. dlatego wlasnie chce go wymienic na 1.6![]()
o to mi chodzi.
dobra lece bawic się GPSem do Czorsy
powered by PTT & VTG
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
hehe 

Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/

Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy

- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
witamsasiadwroc pisze:Całość jest od Astry. 8 zaworków standardowo 75 KM. Jako, ze w mojej pchle są jeszcze inne dłubaniny, to nawet jeśli parę koników "zdechło"to sądzę, że tak ok. 80 KM jednak jest. Bedzie planowanie głowicy i wtedy hamownia.
Sprawuje się oki. Jednostka została przeniesiona z Astry, z komputerem, skrzynią, sprzęgłem. Mały problem był ze spasowaniem wiązki elektr. ale w sumie chłopaki dali sobie radę. Całość zmian zajęła 2 dni. Silniczek jest fajny. To kompromis pomiędzy eksploatacją a osiągami. Autko jest do KJS i sądzę, że to na razie wystarczy. Troszkę poprawię moment obrotowy i będzię wyśmienicie. 1 i 2 są dobre, ale co mnie najbardziej zdziwiło to fakt, że 3 bieg ma bardzo dobrą charakterystykę. W zakresie powyżej 3 tys. bardzo ładnie ciągnie. I właśnie to jest najfajniejsze. Nie start z miejsca, ale w trakcie jazdy np. przy wyprzedzaniu. Taka mała rakietka się robiPotrafi mile zaskoczyć.
Jeździłem Corsą 1.4 16V i powiem szczerze, że nie podobało mi się tak jak tu na 3 biegu. Fakt, że na 1 i 2 było bardzo przyjemnie)
Na mokrym czasem trudno ruszyćna suchym do końca 2 można "pozwijać" to co nazywają u nas asfaltem
Przy seryjnej skrzyni z Astry pomiar prędkości na moim liczniku pokazał ok.175 km/h. Ale przecież nie o to chodzi.
Słowem: lekkie autko ze zdrowym serduszkiem jak u średniozaawansowanego zawodnika w sprincie)

- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
to moze zrobimy jakis spocik we wrocku????ja mam gdzies 200km ,w sumie jakbysmy sie zgadali ,to jak juz zrobie swapa to mozna sie spiknac ,wow,markos,adamxxl ... itd ???;)))
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 

- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
sorki za przejezyczneie ZLOT
))

Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 

- sasiadwroc
- Nowy
- Kontakt:
- sasiadwroc
- Nowy
- Kontakt:
Co do tego spalania to nie mam pojęcia dlaczego jest takie....no ale jest. Jest zima... w lecie nie jeździłem nią za wiele, ale pamiętam, że faktycznie było niższe....alllleee nieważne 
W tej chwili autko będzie poddane modernizacji zarówno mechanicznej jak i wnętrza...
Tak naprawdę tylko buda jest z 94' a reszta ???? No cóż nowa, albo prawie nowa
Zawias, hamulce, tuleje, łożyska, poduszki i wiele wiele innych pierdół, które mogą zepsuć humor jak zaczną stukać pukać jest wymienione. A i aku jest mocniejszy....i tu uwaga !!! zwracajcie przy zakupie aku ( bo swapie z pewnością będzie Wam potrzebny większy) na jego wysokość !!! niektóre nie wchodzą
Plan jest taki, żeby pobawić się na kręciołkach we Wrocku i okolicach. Ale to dopiero do wiosny... Juz taki jestem, że muszę najpierw mieć wszystko tak jak chcę .... nie lubię półśrodków.
Szczerze powiem, że losy Corsuni wielokrotnie się ważyły....
Kupiłem ją 3 lata temu od dziewczynki. To była wersja City, pachniała w środku i była cacy
(stąd ten damski kolor) Po jakimś czasie ojciec zobaczył ją i zapytał co się stało ?!?!?!?! A ja, że nabrała charakteru
Był czas, że stała na hali nie używana, stała i kurzyło się na nią. Pomyślałem, może czas się porzegnac, kupić jakieś limo.... ale wiecie co ? Kiedyś się obudziłem i stwierdziłem, że nie potrzebuję nadętej fury, żeby wozić się po mieście. Chcę się bawić tym co daje mi satysfakcję ...no i jesteśmy razem ze sobą
Ja i moją P.C.H.Ł.A.
Nie omieszkam poinformawać o przeróbkach

W tej chwili autko będzie poddane modernizacji zarówno mechanicznej jak i wnętrza...
Tak naprawdę tylko buda jest z 94' a reszta ???? No cóż nowa, albo prawie nowa

Zawias, hamulce, tuleje, łożyska, poduszki i wiele wiele innych pierdół, które mogą zepsuć humor jak zaczną stukać pukać jest wymienione. A i aku jest mocniejszy....i tu uwaga !!! zwracajcie przy zakupie aku ( bo swapie z pewnością będzie Wam potrzebny większy) na jego wysokość !!! niektóre nie wchodzą

Plan jest taki, żeby pobawić się na kręciołkach we Wrocku i okolicach. Ale to dopiero do wiosny... Juz taki jestem, że muszę najpierw mieć wszystko tak jak chcę .... nie lubię półśrodków.
Szczerze powiem, że losy Corsuni wielokrotnie się ważyły....
Kupiłem ją 3 lata temu od dziewczynki. To była wersja City, pachniała w środku i była cacy

Był czas, że stała na hali nie używana, stała i kurzyło się na nią. Pomyślałem, może czas się porzegnac, kupić jakieś limo.... ale wiecie co ? Kiedyś się obudziłem i stwierdziłem, że nie potrzebuję nadętej fury, żeby wozić się po mieście. Chcę się bawić tym co daje mi satysfakcję ...no i jesteśmy razem ze sobą

Nie omieszkam poinformawać o przeróbkach

Drobny cwaniak 

- sasiadwroc
- Nowy
- Kontakt:
Polecialem z odezwa
Może Was zaskoczę i niektórym się nie spodoba to co napiszę. Ale to jest tak, że nie dbam o takie rzeczy jak białe zegary, czy flokowana deska. Nie dbam o to, czy pachnie "wunderbaum" czy czuć benzynę w środku.
Corsa to pasja. Pasja, ale rajdowa. A raczej jej namiastka. Bo do prawdziwej rajdówki jej daleko.
Ma być przede wszystkim funkcjonalnie. Nie mogę o nic zaczepiać reką łokciem ( dlatego też oryginalnym obiciom drzwi powiedziałem PAPA). Nie jestem jednak maniakiem i niespodziewajcie się po mnie jakiś wodotrysków w corsie. Szanuje każdą pasję. Każdą prawdziwą zajawkę. Ale dla mnie liczą się tylko jazdy rajdowe. A Corsa moja powstala do kjs i taka juz zostanie
Nie zaskoczę Was nigdy jakimś ciekawym podświetleniem wnętrza, ani wypasionym audio. Nie zaskoczę mega tunigiem silnika... Generalnie jestem tu po to, żeby się od Was czegoś nauczyć, coś podpatrzyć.
A w czym ja mogę Wam pomóc ?
Mogę pomóc w hamowaniu lewą nogą i slajdzie corsunia tak jakby 4 wd była
...moge pomóc w kupnie slicków, mediatów...Mogę wspomóc gościną gdyby ktoś się wybierał na RMP w te strony...
Moje credo jest pod spodem postu, zeby sie bawic chwilą. A skoro możemy sobie w tym jakoś wspólnie pomóc to zróbmy to
))
pozdro all
Corsa to pasja. Pasja, ale rajdowa. A raczej jej namiastka. Bo do prawdziwej rajdówki jej daleko.
Ma być przede wszystkim funkcjonalnie. Nie mogę o nic zaczepiać reką łokciem ( dlatego też oryginalnym obiciom drzwi powiedziałem PAPA). Nie jestem jednak maniakiem i niespodziewajcie się po mnie jakiś wodotrysków w corsie. Szanuje każdą pasję. Każdą prawdziwą zajawkę. Ale dla mnie liczą się tylko jazdy rajdowe. A Corsa moja powstala do kjs i taka juz zostanie

Nie zaskoczę Was nigdy jakimś ciekawym podświetleniem wnętrza, ani wypasionym audio. Nie zaskoczę mega tunigiem silnika... Generalnie jestem tu po to, żeby się od Was czegoś nauczyć, coś podpatrzyć.
A w czym ja mogę Wam pomóc ?
Mogę pomóc w hamowaniu lewą nogą i slajdzie corsunia tak jakby 4 wd była

Moje credo jest pod spodem postu, zeby sie bawic chwilą. A skoro możemy sobie w tym jakoś wspólnie pomóc to zróbmy to

pozdro all
Drobny cwaniak 

- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Re: Polecialem z odezwa
A moze masz jakies filmiki z takimi wyczynami? Albo chociaz pokazujace jak lata Twoja rajdowka?sasiadwroc pisze:
Mogę pomóc w hamowaniu lewą nogą i slajdzie corsunia tak jakby 4 wd była![]()
- sasiadwroc
- Nowy
- Kontakt:
Filmów mam tak z 1 GB z rajdowymi dzwonami, technikami, relacjami, wydarzeniami... ale swojego nie mam.... nie dysponuję takim sprzętem, żeby nakręcić swoje przejeżdzawki... a szczerze mówiąc bardzo tego zawsze żałowałem, jako że pół mojego młodzieńczego życia
spędziłem na trasach Zimowego, Elmotu, Polskiego, Nikona ... Nocne onboardy po śniegu byłyby pewnie dla mnie pewną kartą przetargową w "zaszpanowaniu" potencjalnym kandydatkom na żonę hie hie :-p
Ale jak to w życiu... masz 2 koła, to się zastanawiasz: kamerka czy zawias ??? I wiecie co wybrałem....
Filmy chetnie udostępnie ale musze mieć gdzie :0

Ale jak to w życiu... masz 2 koła, to się zastanawiasz: kamerka czy zawias ??? I wiecie co wybrałem....

Filmy chetnie udostępnie ale musze mieć gdzie :0
Drobny cwaniak