---Jest Corsa Rally ? :))) - update :)

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Awatar użytkownika
sasiadwroc
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

---Jest Corsa Rally ? :))) - update :)

Post autor: sasiadwroc »

Witam.... dałem ciała na początek ... nie w tym miejscu jestem gdzie trzeba. A chciałem sie tylko przedstawić i juz to zrobiłem we właściwym miejscu. Zapraszam
:-?
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2005, o 17:51 przez sasiadwroc, łącznie zmieniany 5 razy.
Drobny cwaniak ;)
Awatar użytkownika
zgubek
Weteran
Kontakt:

Post autor: zgubek »

Dzien dobry.
Po pierwsze patrz do czego sluzy post powyzej.
Po drugie przeczytaj regulamin.
sprowadzony, serwisowany w ASO, BEZWYPADKOWY, zarejestrowany w Polsce, garażowany(temperatura w garażu 22 °C), przyjechał na kołach, użytkowany przez kobietę - prawnika jako piąte auto w rodzinie, nic nie puka nic nie stuka.Możliwość wysłania VIN na maila
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Re: New tutaj... :)

Post autor: qomo »

sasiadwroc pisze:Witam....
Nowy jestem.... pozdrawiam wszystkich. Postaram się służyć pomocą i radą jeśli tylko będę mógł. Grzebie w Corsuni B od 4 lat. To moja mała, rajdowa pchełka i tak naprawdę tylko buda jest z 94 ' a reszta..... he he.... sam miód. Serducho to 1,6 8V .... tak właśnie 1600cm, bo widzę, że sporo tu fanów 2.0 :) aaallleee ja nie narzekam.... jeszcze Was zaskoczę :)

pozdrówka !!![/img]
napoisz cos wiecej o serduchu...jak sie sprawuje itp
corsa A & Audi S3
Obrazek
Awatar użytkownika
sasiadwroc
Nowy
Kontakt:

Całość jest od Astry. 8 zaworków standardowo 75 KM. Jako, ze w mojej pchle są jeszcze inne dłubaniny, to nawet jeśli parę koników "zdechło" :) to sądzę, że tak ok. 80 KM jednak jest. Bedzie planowanie głowicy i wtedy hamownia. :)
Sprawuje się oki. Jednostka została przeniesiona z Astry, z komputerem, skrzynią, sprzęgłem. Mały problem był ze spasowaniem wiązki elektr. ale w sumie chłopaki dali sobie radę. Całość zmian zajęła 2 dni. Silniczek jest fajny. To kompromis pomiędzy eksploatacją a osiągami. Autko jest do KJS i sądzę, że to na razie wystarczy. Troszkę poprawię moment obrotowy i będzię wyśmienicie. 1 i 2 są dobre, ale co mnie najbardziej zdziwiło to fakt, że 3 bieg ma bardzo dobrą charakterystykę. W zakresie powyżej 3 tys. bardzo ładnie ciągnie. I właśnie to jest najfajniejsze. Nie start z miejsca, ale w trakcie jazdy np. przy wyprzedzaniu. Taka mała rakietka się robi :) Potrafi mile zaskoczyć.
Jeździłem Corsą 1.4 16V i powiem szczerze, że nie podobało mi się tak jak tu na 3 biegu. Fakt, że na 1 i 2 było bardzo przyjemnie :))
Spala mi w zimie tak ok. 11 literków przy spokojnej jeździe miejskiej.
Na mokrym czasem trudno ruszyć :) na suchym do końca 2 można "pozwijać" to co nazywają u nas asfaltem :) Przy seryjnej skrzyni z Astry pomiar prędkości na moim liczniku pokazał ok.175 km/h. Ale przecież nie o to chodzi.
Słowem: lekkie autko ze zdrowym serduszkiem jak u średniozaawansowanego zawodnika w sprincie :))
Drobny cwaniak ;)
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Post autor: ThomasTsT »

WITAM!! widze ze kolejny człowiek 1,6 8v...(moze załoze jakis klub tego silnika) :oko: :oko: :oko: .... ja coprawda mam narazie 1,2 ale podkrecona 1,6 8v niecierpliwie czeka na zamontowanie :-P ... co tam konretnie masz porobione w tym silniku??...
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Post autor: ThomasTsT »

Śmigasz cos na KJSach?? co tam masz jeszce porobione?? zawiecha?? hamulce??
Awatar użytkownika
satan
Weteran
Kontakt:

Post autor: satan »

zgubek pisze:Dzien dobry.
Po pierwsze patrz do czego sluzy post powyzej.
Po drugie przeczytaj regulamin.
jak zwylke zjeba :lol:

co do Twojego spalania to ja mam podobne tyle tylko że mam mozniejszy silnik :) Dziwne
powered by PTT & VTG
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

mocniejszy, ale seryjny. rusz glowa...
Obrazek
Awatar użytkownika
satan
Weteran
Kontakt:

!markos pisze:mocniejszy, ale seryjny. rusz glowa...

1.4 16V ---- 10 średnio
1.8 16v ---- 10 średnio

to co tu jest nie tak ??

A WOWowi ile pali w mieście przy spokojnej jeździe ??
powered by PTT & VTG
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

2.0 16v --- 10 srednio

nie wiem co w tym widzisz dziwnego. oplowskie 1.4 akurat jest najmniej udanym silnikiem jesli chodzi o zuzycie paliwa, bo nie raz i nie dwa zdarzalo sie, ze 1.4 16v zlopalo wiecej niz 1.6 i 1.8 :grin:
moze m.in. dlatego wlasnie chce go wymienic na 1.6 :lol:

chcesz poznac moja teorie? dwulitrowka pali tyle, bo ciagnie lekki samochod. 1.4 pali tyle samo, bo jest duzo slabsze, a nadal ciagnie ten sam samochod. ot co :oko:
Obrazek
Awatar użytkownika
satan
Weteran
Kontakt:

!markos pisze:2.0 16v --- 10 srednio

nie wiem co w tym widzisz dziwnego. oplowskie 1.4 akurat jest najmniej udanym silnikiem jesli chodzi o zuzycie paliwa, bo nie raz i nie dwa zdarzalo sie, ze 1.4 16v zlopalo wiecej niz 1.6 i 1.8 :grin:
moze m.in. dlatego wlasnie chce go wymienic na 1.6 :lol:

chcesz poznac moja teorie? dwulitrowka pali tyle, bo ciagnie lekki samochod. 1.4 pali tyle samo, bo jest duzo slabsze, a nadal ciagnie ten sam samochod. ot co :oko:
ale 1.8 ciągnie nadal taką samą mase a jest mocniejsze i pali tyle co 1.4

o to mi chodzi.

dobra lece bawic się GPSem do Czorsy
powered by PTT & VTG
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

widocznie od 97 roku technologia produkcji silnikow spalinowych poszla troszke do przodu...
Obrazek
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

dobra lece bawic się GPSem do Czorsy[/quote]

buhahaha :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

hehe ;)
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

sasiadwroc pisze:Całość jest od Astry. 8 zaworków standardowo 75 KM. Jako, ze w mojej pchle są jeszcze inne dłubaniny, to nawet jeśli parę koników "zdechło" :) to sądzę, że tak ok. 80 KM jednak jest. Bedzie planowanie głowicy i wtedy hamownia. :)
Sprawuje się oki. Jednostka została przeniesiona z Astry, z komputerem, skrzynią, sprzęgłem. Mały problem był ze spasowaniem wiązki elektr. ale w sumie chłopaki dali sobie radę. Całość zmian zajęła 2 dni. Silniczek jest fajny. To kompromis pomiędzy eksploatacją a osiągami. Autko jest do KJS i sądzę, że to na razie wystarczy. Troszkę poprawię moment obrotowy i będzię wyśmienicie. 1 i 2 są dobre, ale co mnie najbardziej zdziwiło to fakt, że 3 bieg ma bardzo dobrą charakterystykę. W zakresie powyżej 3 tys. bardzo ładnie ciągnie. I właśnie to jest najfajniejsze. Nie start z miejsca, ale w trakcie jazdy np. przy wyprzedzaniu. Taka mała rakietka się robi :) Potrafi mile zaskoczyć.
Jeździłem Corsą 1.4 16V i powiem szczerze, że nie podobało mi się tak jak tu na 3 biegu. Fakt, że na 1 i 2 było bardzo przyjemnie :))
Spala mi w zimie tak ok. 11 literków przy spokojnej jeździe miejskiej.
Na mokrym czasem trudno ruszyć :) na suchym do końca 2 można "pozwijać" to co nazywają u nas asfaltem :) Przy seryjnej skrzyni z Astry pomiar prędkości na moim liczniku pokazał ok.175 km/h. Ale przecież nie o to chodzi.
Słowem: lekkie autko ze zdrowym serduszkiem jak u średniozaawansowanego zawodnika w sprincie :))
witam :) czy czasami nie stajesz na Horbaczewskiego koło d.h. astra ? tak się składa, że tam nocuje czasem w weekendy.. i nawet mam taki sam silniczek :)2 We wrocku jest jeszcze jedna Corsa B (5d) z c16nz. Może jak będzie lepsza pogoda, to sprawdzimy jakie różnice są z różną skrzynią .. tylko moja jest ciągle zapakowana :-?
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

to moze zrobimy jakis spocik we wrocku????ja mam gdzies 200km ,w sumie jakbysmy sie zgadali ,to jak juz zrobie swapa to mozna sie spiknac ,wow,markos,adamxxl ... itd ???;)))
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

taak... my to pierwsi do wroclawia.. na zlot to mozna taki kawal drogi pojechac, ale napewno nie na "spot"...
Obrazek
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

sorki za przejezyczneie ZLOT :D :)))
Awatar użytkownika
sasiadwroc
Nowy
Kontakt:

woo matko....sporo tego sie narobiło :))
no dobra parę fotek dzięki uprzejmości Markosa:

Obrazek niuńka boookiem.:)

Obrazek pupka :)

Obrazek tak było do niedawna....

Obrazek tak wyglądała wczoraj :)

a jak będzie wyglądać za parę dni ??? hie hie.....pożyjemy zobaczymy :)
Drobny cwaniak ;)
Awatar użytkownika
sasiadwroc
Nowy
Kontakt:

Co do tego spalania to nie mam pojęcia dlaczego jest takie....no ale jest. Jest zima... w lecie nie jeździłem nią za wiele, ale pamiętam, że faktycznie było niższe....alllleee nieważne :)

W tej chwili autko będzie poddane modernizacji zarówno mechanicznej jak i wnętrza...
Tak naprawdę tylko buda jest z 94' a reszta ???? No cóż nowa, albo prawie nowa :)
Zawias, hamulce, tuleje, łożyska, poduszki i wiele wiele innych pierdół, które mogą zepsuć humor jak zaczną stukać pukać jest wymienione. A i aku jest mocniejszy....i tu uwaga !!! zwracajcie przy zakupie aku ( bo swapie z pewnością będzie Wam potrzebny większy) na jego wysokość !!! niektóre nie wchodzą :)
Plan jest taki, żeby pobawić się na kręciołkach we Wrocku i okolicach. Ale to dopiero do wiosny... Juz taki jestem, że muszę najpierw mieć wszystko tak jak chcę .... nie lubię półśrodków.
Szczerze powiem, że losy Corsuni wielokrotnie się ważyły....
Kupiłem ją 3 lata temu od dziewczynki. To była wersja City, pachniała w środku i była cacy :) (stąd ten damski kolor) Po jakimś czasie ojciec zobaczył ją i zapytał co się stało ?!?!?!?! A ja, że nabrała charakteru :)
Był czas, że stała na hali nie używana, stała i kurzyło się na nią. Pomyślałem, może czas się porzegnac, kupić jakieś limo.... ale wiecie co ? Kiedyś się obudziłem i stwierdziłem, że nie potrzebuję nadętej fury, żeby wozić się po mieście. Chcę się bawić tym co daje mi satysfakcję ...no i jesteśmy razem ze sobą :) Ja i moją P.C.H.Ł.A.

Nie omieszkam poinformawać o przeróbkach :) :-P
Drobny cwaniak ;)
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

staaary, juz ci to mowilem na gadu, ale jestes moim bogiem :grin:

wypas corsa!!!!!!! :D
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

hehe wiedzialem ze sie Markos zsika :oko: :-P

Ale autko wypas, prawdziwa rajdowka! Super!

Szczegolnie kubly i szelki fajne!

Przydaloby sie jeszcze okleic deske szczurem i wsadzic zegary jak w w 1,6 z corsasport
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Post autor: Hiv »

!markos pisze:staaary, juz ci to mowilem na gadu, ale jestes moim bogiem :grin:

wypas corsa!!!!!!! :D

hehhh.... to trzeba miec zajawke na tym punkcie... :-D
Może znów corsa...
Awatar użytkownika
sasiadwroc
Nowy
Kontakt:

Polecialem z odezwa

Może Was zaskoczę i niektórym się nie spodoba to co napiszę. Ale to jest tak, że nie dbam o takie rzeczy jak białe zegary, czy flokowana deska. Nie dbam o to, czy pachnie "wunderbaum" czy czuć benzynę w środku.
Corsa to pasja. Pasja, ale rajdowa. A raczej jej namiastka. Bo do prawdziwej rajdówki jej daleko.
Ma być przede wszystkim funkcjonalnie. Nie mogę o nic zaczepiać reką łokciem ( dlatego też oryginalnym obiciom drzwi powiedziałem PAPA). Nie jestem jednak maniakiem i niespodziewajcie się po mnie jakiś wodotrysków w corsie. Szanuje każdą pasję. Każdą prawdziwą zajawkę. Ale dla mnie liczą się tylko jazdy rajdowe. A Corsa moja powstala do kjs i taka juz zostanie :)
Nie zaskoczę Was nigdy jakimś ciekawym podświetleniem wnętrza, ani wypasionym audio. Nie zaskoczę mega tunigiem silnika... Generalnie jestem tu po to, żeby się od Was czegoś nauczyć, coś podpatrzyć.
A w czym ja mogę Wam pomóc ?
Mogę pomóc w hamowaniu lewą nogą i slajdzie corsunia tak jakby 4 wd była :) ...moge pomóc w kupnie slicków, mediatów...Mogę wspomóc gościną gdyby ktoś się wybierał na RMP w te strony...
Moje credo jest pod spodem postu, zeby sie bawic chwilą. A skoro możemy sobie w tym jakoś wspólnie pomóc to zróbmy to :)))

pozdro all
Drobny cwaniak ;)
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Post autor: Hiv »

Tuning nie jedno ma imie...

CTM nie jednego członka... :oko:
Może znów corsa...
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

markos odnalazl swojego barta :grin:
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

no no, juz dzisiaj troszke na gadulcu przegadalismy z kolega, bedzie ze 2 godzinki :grin: :-D

taki normalny zdrowy czlowiek z zajebistym podejsciem do jezdzenia i dlubania :oko:
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Re: Polecialem z odezwa

Post autor: pirat »

sasiadwroc pisze:
Mogę pomóc w hamowaniu lewą nogą i slajdzie corsunia tak jakby 4 wd była :)
A moze masz jakies filmiki z takimi wyczynami? Albo chociaz pokazujace jak lata Twoja rajdowka?
Awatar użytkownika
sasiadwroc
Nowy
Kontakt:

Filmów mam tak z 1 GB z rajdowymi dzwonami, technikami, relacjami, wydarzeniami... ale swojego nie mam.... nie dysponuję takim sprzętem, żeby nakręcić swoje przejeżdzawki... a szczerze mówiąc bardzo tego zawsze żałowałem, jako że pół mojego młodzieńczego życia :) spędziłem na trasach Zimowego, Elmotu, Polskiego, Nikona ... Nocne onboardy po śniegu byłyby pewnie dla mnie pewną kartą przetargową w "zaszpanowaniu" potencjalnym kandydatkom na żonę hie hie :-p
Ale jak to w życiu... masz 2 koła, to się zastanawiasz: kamerka czy zawias ??? I wiecie co wybrałem.... :grin:
Filmy chetnie udostępnie ale musze mieć gdzie :0
Drobny cwaniak ;)
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

miejsce sie znajdzie :oko:

kamera tez by sie znalazla.. w koncu czyms te filmy dla c20rsa.com robie, no nie? :-D
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”