reflektory soczewkowe

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
kubelt
Swój
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

reflektory soczewkowe

Post autor: kubelt »

Gazetke z czarna grupowa corsa oczywiscie zakupilem :D (grats wow) i przegladajac pozostala tresc rzucilo mi sie w oczy takie marketingowe info na ktorejs z pierwszych stron owego numeru Auto Tuning Swiat dot. firmy, ktora wprowadza do oferty soczewkowe reflektory. Niestety gazetke zostawilem w miejscu, do ktorego tak szybko nie wroce a nie moge sobie przypomniec nazwy tej firmy - ktos poratuje? Weba tam nie podali, ale to nie proglem, google twoim przyjacielem :D
Mam fatalne oswietlenie, w zyciu nie jezdzilem gorszym :bardzozly: i chce cos z tym zrobic bo to jest wrecz niebezpieczne. Xenonow nie zaloze z paru powodow. Rozgladam sie za lepszymi reflektorami - niedawno byly takie soczewkowe na allegro np:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41110655
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42234707
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42241078
W ten sposob ich jednak nie kupie, nie ufam ludziom niestety (szczegolnie, ze w tym przypadku komentarze nie przekonuja). Myslicie, ze poza aspektem stylistycznym, na ktorym mi az tak nie zalezy wymiana reflektorow na w.w. odniesie pozytywny skutek? Czy skonczy sie tylko na lansie?
Macie moze jakies adresy firm/sklepow ktore handluja tego typu produktami? Googlowalem, ale skutek sredni - albo xenony albo cena z kosmosu.
Awatar użytkownika
czester 1
Weteran
Kontakt:

Post autor: czester 1 »

firma: HBM TUNING CENTER
Obrazek
kozzi
Weteran
Imię: Marcin

Post autor: kozzi »

http://www.tuning24.pl ich zapytaj napewno będą mieli coś fajnego do Twojego Volksa, tani nie są ale towar pierwsza klasa :)2 :lol:
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
kubelt
Swój
Kontakt:

czester 1 pisze:firma: HBM TUNING CENTER
Thx, niestety nie maja nic do mojego :(
kubelt
Swój
Kontakt:

kozzi pisze:www.tuning24.pl ich zapytaj napewno będą mieli coś fajnego do Twojego Volksa, tani nie są ale towar pierwsza klasa :)2 :lol:
W sklepie nic nie maja, wiec marne szanse. Dla pewności napisalem im maila.
Awatar użytkownika
Aro
Weteran
Imię: Arek

Post autor: Aro »

możesz zajrzeć na http://www.automax.bielsko.pl - oferta jest na stronce, można zadzwonić, goście są w porządku, wysyłają za pobraniem, kupowałem u nich lusterka i wszystko było ok, przejrzałem szybko to coś widziałem do Passata
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

Post autor: =JUHol= »

w wawce chyba nie powinienes miec problemow ze znalezieniem takich reflektorkow... ja mam ten sam problem w CA (kurde ale porownanie klasy auta hehehe), ale jak znacie cos do corsy a innego niz seria to piszcie... ja szukam juz od hoho bez skutku

btw mam kumpla ktory w golfie zmienil lampy na jakies tam ringi... ale to sa soczewkowe lampy i naprawde to lepiej swieci
Ostatnio zmieniony 17 lut 2005, o 12:50 przez =JUHol=, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
kubelt
Swój
Kontakt:

=JUHol= pisze:w wawce chyba nie powinienes miec problemow ze znalezieniem takich reflektorkow...
Tak mowisz? :D To cos srednio mi idzie to poszukiwanie bo serio, jakos nie znajduje nic, co nie kosztowaloby 2000 zl. Korci mnie niemiecki ebay, tam jest duzo ciekawego stuffu. Tylko wciaz sprawa zaufania pozostaje otwarta...
=JUHol= pisze: btw mam kumpla ktory w golfie zmienil lampy na jakies tam ringi... ale to sa soczewkowe lampy i naprawde to lepiej swieci

No ja wlasnie soczewkowych poszukuje. Do golfa to sa, gorzej z passatem.
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

kubelt pisze:Tylko wciaz sprawa zaufania pozostaje otwarta...
ja duzo bralem z ebay od roznych naprawde ludzi i nie mialem problemow... raz mi sie zdarzylo ze kupilem felgi (5szt) super wszystko fajnie pieknie tylko ze rozstaw byl 4x108 a nie 4x100 - blad sprzedajacego... ale dogadalismy sie i w sumie 22€ za nie zaplacilem

z allegro tez biore troche rzeczy... ale staram sie szukac sklepow ktore wystawiaja towary. zadko biore od "laikow"
Obrazek
kozzi
Weteran

kubelt pisze:
kozzi pisze:www.tuning24.pl ich zapytaj napewno będą mieli coś fajnego do Twojego Volksa, tani nie są ale towar pierwsza klasa :)2 :lol:
W sklepie nic nie maja, wiec marne szanse. Dla pewności napisalem im maila.
tak tak koniecznie musisz wysłać zapytanie bo na stonach jest bardzo mało :-?
kubelt
Swój
Kontakt:

kozzi pisze:tak tak koniecznie musisz wysłać zapytanie bo na stonach jest bardzo mało :-?
A jednak :D Beda mieli za 2-3 tygodnie dostawe i beda te lampki, chyba jestem happy :D Na pewno strace przeciwmgielne zintegrowane z seryjna lampa gdyz u mnie aktualnie sa zarowki H1 jako swiatla mijania i H4 jako drogowe/przeciwmgielne. W tych nowych lampach sa H1 jako mijania i H7 jako drogowe. Zastanawiam sie tylko, jak wyglada rozklad bolcow w zarowkach H4 i H7 i czy ta zmiana nie bedzie wymagala przerobki kostki zasilajacej.
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

skoro to beda dedykowane lampki do Twojego vweja, to chyba powinny pasowac, ewentualnie powinni dolozyc pasujace kostki nie?
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

chyba przejsciowke dostaniesz

btw zapodaj fotki :D
Obrazek
kubelt
Swój
Kontakt:

pirat pisze:skoro to beda dedykowane lampki do Twojego vweja, to chyba powinny pasowac, ewentualnie powinni dolozyc pasujace kostki nie?
B5 mial 2 rodzaje reflektorow, z zintegrowana lampa przeciwmgielna i bez. Ja mam ten reflektor z lampa. Dowiedzialem sie jednak od pewnej osoby, ze kostki powinny pasowac, gdyz H7 wykorzystuje o jeden bolec mniej niz H4.
pirat pisze:btw zapodaj fotki
Lampy wygladaja tak:
Obrazek
Zastanawiam sie tylko, czy nie zrobie festynu takimi lampami, to jest takie BMW wanna`be.
Chcialbym zachowac rowniez przeciwmgielne i znalazlem nawet substytut:
http://www.hella.pl/mainpl/katalog/katalog_62.html
(ten zestaw na dole do B5).
Problem w tym, ze to jest towar na zamowienie, obdzwonilem wszystkich dystrybutorow Helli i tylko w jednym miejscu maja te lampy na zamowienie - cena 900 PLN. Troche za duzo jak na moj gust :-?
kubelt
Swój
Kontakt:

=JUHol= pisze:btw zapodaj fotki :D
Troche to trwalo, ale w koncu sprawe zamknalem. W miedzyczasie koncepcja sie zmienila, doszedlem do wnosku, ze Angel Eyes to bedzie zbyt duzy rice jak do VW, jestem raczej tradycjonalista :D
Tak to wyglada:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Priorytetem byla poprawa bezpieczenstwa i ten punkt zostal spelniony - strumien swietla siega dalej, droga jest lepiej oswietlona. Estetyka - hmm... kto co lubi, mi sie podoba. Jeszcze tylko wymiana zarowek od migaczy na biale by zlikwidowac tego placka pomaranczowego i to bedzie na tyle.
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

no bardzo ladnie wyglada! najwazniejsze ze lepiej swieci!
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

rzeczywiscie calkiem zgrabne te lampki, pomaranczowy placek do usuniecia - koniecznie! :oko:

a jesli chodzi o poprawe bezpieczenstwa to w pierwszej kolejnosci wymienilbym w tym samochodzie opony na cos odpowiedniego do tej klasy auta i skierowanego bardziej w strone osiagow :grin: takie moje 3 grosze nie na temat :-P
Obrazek
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

!markos pisze:a jesli chodzi o poprawe bezpieczenstwa to w pierwszej kolejnosci wymienilbym w tym samochodzie opony na cos odpowiedniego do tej klasy auta i skierowanego bardziej w strone osiagow :grin: takie moje 3 grosze nie na temat :-P
fakt te opony sa hmmm beznadziejne... tez w najblizszym czasie wyleca u mnie...
Obrazek
kubelt
Swój
Kontakt:

Wiem wiem, opony sobie poleca - nie dosc, ze sa fatalne to halasuja i jedna nawet troche sciaga. Przymierzam sie do tego od marca ale jakos nie moge znalezc wolnej gotowki :D Mysle, ze w czerwcu bedzie juz po nich.
kozzi
Weteran

ładnie, ładnie nawet bardzo :-D :grin:
Awatar użytkownika