Naprawa blacharki

Wszystkie informacje o elementach nadwozia Corsy A.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Naprawa blacharki

Post autor: Hiv »

Szykuje sie powoli do robienia blacharki w corsie. Wiem ze repareaturki itp. to co najwyzej 2 lata spokoju. Wymiana całch elementów to już wiecej może. Ale słyszałem coś ostatnio o tzw. cynowaniu. Ktoś się orientuje co to za zabieg?
Może znów corsa...
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

chyba chodzi ci o cynkowanie

Tu masz link to PDF'a z tigra-teamu w ktorym koles robi badlooka i wlasnie dospawana blache poddaje zabiegowi cynkowania(konkretnie od str 5 PDF'a) :grin:
..::CTM#117::..
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Też myślałem, że to chodzi o cynkowanie. Ale chyba raczej nie. Chodzi o wypełnianie ubytków przez "cynowanie" a nie żadne szpachlowanie itp. Też nie mam pojęcia w czym rzecz. Może gość pomylił pojęcia. Niedługo się dowiem. Ale z opisu wynikało jak gdyby to było całkiem coś innego niż ocynk... :zakrecony:
Może znów corsa...
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

jest jeszcze cos taiego jak wypelnianie olowiem!

sam widzalem - uzywa sie tych technik np przy odbudowie starych samochodow :grin:

PS.

Hiv namysliles sie?
corsa A & Audi S3
Obrazek
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

To właśnie bedzie cos blizej tego... Podobno na lata jest spokój. Ciekawe o co chodzi dokladnie i jakie to koszta... :zakrecony:
Może znów corsa...
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

Hiv pisze:To właśnie bedzie cos blizej tego... Podobno na lata jest spokój. Ciekawe o co chodzi dokladnie i jakie to koszta... :zakrecony:
wyglada to tak jak szpachlowanie ale z innym materialm(np olowiem) no i olow trzeba podgrzewac zeby dobrze rozprowadzic :oko:
corsa A & Audi S3
Obrazek
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

Już chyba wiem o co loto :grin: Kumpel tak coś kombinował w polo- polega to na tym że maskę trzeba dokładnie oczyścić- później zanurza się to w kwasie, i polewa się cyną która nadaje ideaną gładkość powierzchni- a kwas ma być łącznikiem- coś w tym rodzaju- tylko to jest dobre do prostych płaskich powierzchni a maska ma spadek i ta cyna się rozleje.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie”