Naprawa blacharki
- Hiv
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Naprawa blacharki
Szykuje sie powoli do robienia blacharki w corsie. Wiem ze repareaturki itp. to co najwyzej 2 lata spokoju. Wymiana całch elementów to już wiecej może. Ale słyszałem coś ostatnio o tzw. cynowaniu. Ktoś się orientuje co to za zabieg?
Może znów corsa...
-
- Swój
- Kontakt:
chyba chodzi ci o cynkowanie
Tu masz link to PDF'a z tigra-teamu w ktorym koles robi badlooka i wlasnie dospawana blache poddaje zabiegowi cynkowania(konkretnie od str 5 PDF'a)
Tu masz link to PDF'a z tigra-teamu w ktorym koles robi badlooka i wlasnie dospawana blache poddaje zabiegowi cynkowania(konkretnie od str 5 PDF'a)

..::CTM#117::..
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Też myślałem, że to chodzi o cynkowanie. Ale chyba raczej nie. Chodzi o wypełnianie ubytków przez "cynowanie" a nie żadne szpachlowanie itp. Też nie mam pojęcia w czym rzecz. Może gość pomylił pojęcia. Niedługo się dowiem. Ale z opisu wynikało jak gdyby to było całkiem coś innego niż ocynk... 

Może znów corsa...
-
- Weteran
- Kontakt:
Już chyba wiem o co loto
Kumpel tak coś kombinował w polo- polega to na tym że maskę trzeba dokładnie oczyścić- później zanurza się to w kwasie, i polewa się cyną która nadaje ideaną gładkość powierzchni- a kwas ma być łącznikiem- coś w tym rodzaju- tylko to jest dobre do prostych płaskich powierzchni a maska ma spadek i ta cyna się rozleje.