c20rsa.com - premiera! oraz update'y projektu :)
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Witaj Markos i jeszcze raz Gratulacje..
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
- =JUHol=
- Weteran
- Kontakt:
@markos!
hehe... tak patrze na ten silniczek i jakis taki maly mi sie wydaje
jeszcze ktos go jedna reka trzyma :0 jakos sobie tego nie wyobrazam
ale spoko! najwazniejsze ze jest! gratki markos i powodzenia w dlubaniu lumpa! napisz co bedzie robione, bo z tego co sie orientuję to plan już jest i to poważny
@wow
super graty! kask - dla mnie bomba!
hehe... tak patrze na ten silniczek i jakis taki maly mi sie wydaje
@wow
super graty! kask - dla mnie bomba!

- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
hmm.. w zasadzie to plan juz jest gotowy, chyba, ze napotkamy na jakies problemy po drodze.. licze, ze wszystko pojdzie ok.=JUHol= pisze:napisz co bedzie robione, bo z tego co sie orientuję to plan już jest i to poważny![]()
- walki 272deg dbilas
- doprezony silnik (nie ustalilem jeszcze tylko ile go doprezymy..)
- glowica z 1.4
- pokrywka zaworow z 1.4
- custom oil catch can
- komplet panewek risse motorsport
- komplet srub i szpilek arp, albo risse
- kolektor ssacy wlasnej konstrukcji
- wywazony uklad korbowo-tlokowy
- odelzone kolo zamachowe
- regulowane kola rozrzadu swiatek, albo risse (jak bedzie kasa..)
- limiter 7600-7800rpm (jeszcze nie wiem ile, ale napewno wiecej niz 7500
- smt6
- wydech 2.25" na kolektorze z c20xe, albo risse motorsport
- oczywiscie siakis fajny stozek, zeby ladnie gralo
silnik bedzie pomalowany
zmieniam sposob patrzenia na samochod, ma nie tylko jezdzic, ale takze wygladac.. to tak tylko zeby bylo milo jak otworze maske na jakims zlocie
jest jeszcze kilka rzeczy z gadzeterii typu lekka maska, nowe felgi, lakier na plastiki, blah blah blah, ale to innym razem sprzedam, jak juz bedziemy w trakcie prac
do negocjacji. dobra cena, bo to po znajomosci. chcesz to moge sie dokladniej dowiedziec. to byly kompletne, stosunkowo mlode silniki (99 rok).kamiloooo pisze:zaklepnae w szczecine?? za jakie pieniadze jesli mozna wiedziec??![]()
dawno i nieprawda.. za malo uwaznie sledzisz forumczester 1 pisze:to swap w rudzie śl.?
[EDIT]
odswiezylem spec, bo o paru rzeczach zapomnialem
Ostatnio zmieniony 5 mar 2005, o 21:25 przez !markos, łącznie zmieniany 2 razy.

- Aro
- Weteran
- Imię: Arek
no prosze, ale zmianamarkos pisze:zmieniam sposob patrzenia na samochod, ma nie tylko jezdzic, ale takze wygladac..
a tak poważnie to plan wygląda ekstra - malowanie silnika ciekawi mnie jak wyjdzie
powodzenia
p.s. patrząc na te wszystkie klubowe plany to czuję że będzie się działo w lipcu pod kielcami
Ostatnio zmieniony 5 mar 2005, o 23:58 przez Aro, łącznie zmieniany 1 raz.
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
założenia piękne, ale realnie patrząc, to chyba nie uda się tego szybko zrobić!markos pisze: - walki 272deg dbilas
.
.
.
- oczywiscie siakis fajny stozek, zeby ladnie gralo![]()
realnie
walki 1500
- doprezony silnik 40
- custom oil catch can 50
- komplet panewek risse motorsport 100
- komplet srub i szpilek arp, albo risse 50
- kolektor ssacy wlasnej konstrukcji 200-300
- wywazony uklad korbowo-tlokowy 400
- odelzone kolo zamachowe 50
- regulowane kola rozrzadu swiatek, albo risse (jak bedzie kasa..) 250
- limiter 7600-7800rpm (jeszcze nie wiem ile, ale napewno wiecej niz 7500 ) smt6 1200
- wydech 2.25" na kolektorze z c20xe, albo risse motorsport 1000
razem lekko licząc 4900 więc szybko raczej to w silniku nie wyląduje
Ostatnio zmieniony 6 mar 2005, o 11:03 przez AdamXXL, łącznie zmieniany 1 raz.
- !markos
- M A S T E R
nie jest do konca tak jak myslisz, ale o tym narazie CICHO!AdamXXL pisze:częś to pewnie tylko lista życzeń
najdrzoszy gadzet z tego wszystkiego to walki, a zaraz potem smt6.. reszta ma calkiem przyzwoite ceny, a bardzo chcialbym, zeby na miedzianke samochod byl juz gotowy. oczywiscie moze mi sie powinac noga, ale skrycie licze na to, ze wszystko pojdzie zgodnie z planem

- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Kontakt:
ta markos trafil 6 w totka i teraz to mu wszysko lotto
a tak powaznie to grartulki Markos, tez na przyszlosc mam takie plany na dlubanie 1.6. powodzenia, wiec.
bo najmniejszy bedzie moj 1.0 12fał
Markos moze zrob osobny temat o swoim projekcie bo troche Wowowi OT robimy, chyba ze traktujemy to calosciowo jako c20rsa team
a tak powaznie to grartulki Markos, tez na przyszlosc mam takie plany na dlubanie 1.6. powodzenia, wiec.
akurat nieeQomo pisze:hehe bedzie sie dzialo ...ale pod dystrybutorami jak zjada sie samochody w ktorych najmniejszy silnik ot bvedzie 1.4T
Markos moze zrob osobny temat o swoim projekcie bo troche Wowowi OT robimy, chyba ze traktujemy to calosciowo jako c20rsa team
- !markos
- M A S T E R
miscalculation.. same walki kosztuja 2500, nie wiem skad wziales taka superceneAdamXXL pisze:razem lekko licząc 4900 więc szybko raczej to w silniku nie wyląduje
dalej tez nie poszlo ci za specjalnie, no chyba, ze czesciowo podawales ceny w euro
poza tym.. chyba nie bedziemy sie rozliczac skad i ile mam, no nie?
@ porszak
200 koni to raczej nigdy nie bedzie.. silnik przestanie sie nadawc do normalnego jezdzenia, a ja tym samochodem musze codziennie dojezdzac 25km do pracy
no chyba, ze zaczna mi tyle placic, ze bedzie mnie stac na inna fure

- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
ogólnie każdemu życzę wielkiego worka pieniędzy, a gentelmeni o kasie nie rozmawiają!markos pisze: miscalculation.. same walki kosztuja 2500, nie wiem skad wziales taka supercene![]()
dalej tez nie poszlo ci za specjalnie, no chyba, ze czesciowo podawales ceny w euro![]()
poza tym.. chyba nie bedziemy sie rozliczac skad i ile mam, no nie?![]()
ceny wyssałem z palca i napewno są zaniżone, ale 5 koła to też coś.
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
malutki update...
mam nadzieje ze bedzie sporo okazji zeby poslinic sie na widok markosowych gratow... bo plan jest mega fajny i od poczatku widzial mi sie u markosa wlasnie taki atmosferyczny silnik...
ten silnik po prostu jest lekki... najlepiej swiadczy o tym fakt, ze lezacy silnik sam podnosze do pionu a nastepnie gumis moze go podtrzymac jedna reka... przy dwulitrowce w trzech sie takie rzeczy robi...
mam nadzieje ze bedzie sporo okazji zeby poslinic sie na widok markosowych gratow... bo plan jest mega fajny i od poczatku widzial mi sie u markosa wlasnie taki atmosferyczny silnik...
ten silnik po prostu jest lekki... najlepiej swiadczy o tym fakt, ze lezacy silnik sam podnosze do pionu a nastepnie gumis moze go podtrzymac jedna reka... przy dwulitrowce w trzech sie takie rzeczy robi...
c20rsa, czlowieku meeen!
- =JUHol=
- Weteran
- Kontakt:
no modzik super! trzymam kciuki i mam nadzieje ze wszystko bedzie oki!wow pisze:malutki update...
no wlasnie gdzies wyzej pisalem ze ktos jedna reka go trzyma :0 ja jak wyciagalem z poklem to moje gowienko to nie dosc ze trwalo to z 5min przeniesiemie go o 10m to jeszcze myslalem ze mi krzyz sie zlamiewow pisze:ten silnik po prostu jest lekki... najlepiej swiadczy o tym fakt, ze lezacy silnik sam podnosze do pionu a nastepnie gumis moze go podtrzymac jedna reka... przy dwulitrowce w trzech sie takie rzeczy robi...

- !markos
- M A S T E R
pogadamy po miedzianceHiv pisze:Ale czy to jest aż taka różnica w masie, żeby nie miało znaczenia dodatkowe 40 kilka PSów w c20xe? Nie wydaje mi się...
zapominasz w dalszym ciagu o kasie, ktora trzeba wlozyc w swap na c20xe, a to dosc istotny parametr. ja mam swap prawie za friko, bo wszystko pasuje. i budy nie musze koniecznie wzmacniac.. i zawieszenia wymieniac.. i hamulce mi wystarcza.. itd itp...
ps.
a wiesz o jakich mocach tu dyskutujemy, ze mowisz o 40+ koniach na rzecz 2.0?
ej.. ale gdzie tam jest obrotomierz..?kristo pisze:WOW- a na co Tobie taki mały obrotomierz??
ja widze 2 wskazniki do monitorowania cisnienia i temperatury oleju

-
kozzi
- Weteran
- Imię: Marcin
WOWiq a jaki panentem bedziesz montował te zegarki?? moge Ci się pochwalić że ja kupiłem cusik takiego

MARKOS nareszcie kupiłeś sobie silniczek
GRATULUJE

MARKOS nareszcie kupiłeś sobie silniczek
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI