Sorki ,ze teraz dopiero odpisuje ,ale nie mialem czasu...
Sleesh ,zrobie How To ,ale dopiero po 15-16-17 jak skocnze swapa ,postaram sie zrobic wszystko co potrzebne (samo wrzucenie silnika jakie lapy ,stoczenie kola zamch. co i jak itd +elektryka) oczywiscie c20ne + f13

)
Mysle ,ze bedzie OK

,sam sie juz nie moge doczekac... musze jakiegos dobrego fotografa chyba najac

bo nie bede przy swapie brudnymi lapami fotek ciachal ,ale jeszcze to przemysle
Aha ,no i koszta...
To zaleznie od tego co chcesz i jak

mi sie udalo w sumei po taniemu ,ale tak czy inaczej silnik c20ne z papierami komplet (skrzynia,komp,wiazka) (raczej f16 ,ale przy swapie ciezej z lapami i polosiami itd - ale nad tym juz z wujkiem pracuje wiec moze wkrotce to rozgryze

musisz liczyc 2000zl ,jesli dostaniesz taniej to spoko ,ale pisze oscylacyjnie.
Markos slusznie zauwazyl - Hamulce ,taka moc i moment trzeba wyhamowac wiec i hamulce musisz zmienic na zaciski i jarzma z Astry,Kadeta GSi
+ Tarcze 256mm + klocki + zestaw naprawczy do zaciskow.
Ja juz zaciski mialem z kadzia

wiec ten wydatek mi juz ulzyl ,ale jak nie masz to musisz liczyc gdzies 200zl same zaciski z jarzmami do tego zestaw naprawczy na obydwie strony + tarcze + klocki no i wypadalo by zmienic plyn na nowy .
Ja u siebie bede mial

) (przy jednej robocie zaloze hamulce ktore leza i grzecznie czekaja w garazu ,podam ceny bez znizek!!)
1. 2x Tarcze Brembo Max (nacinane) 256mm (2x 204zl)
2. Klocki EBC Green Stuff (ok. 285zl)mialy byc ,ale jednak beda Ferodo Racing DS2000 jutro napisze ile kosztuja bez znizki ale cos kolo 450...
3. 2x Zestaw naprawczy do zaciskow (wszystkie gumki i uszczelniacze) (2x 17zl)
4. Plyn Hamulcowy Ferodo Racing Dot 5.1 1L (60zl)
5. Pompa hamulcowa z Kadeta GSi

(juz mialem)
6. Nowe przewody. (w intercarsie okolo 12zl za 1m ,tam ci zrobia koncowki na miejscu ,bo nie maja do konkretnych modeli)
wiec musialbys liczyc bez znizek na same hamulce (takie jak ja -te lepsze- kolo 1100zl wiec jest co ,ale za to hamowanie bedzie ostre

)
To tyle .
Aha no i zapomnialbym, jak kupisz silnik to tez musisz pozmienac podstawowe rzeczy!!a to tez wydatek rzedu 500zl
Wszystkie ceny bez ROBOCIZNY!!!
Pozdrawiam i milego przemyslania zycze;)