Ubezpieczenie OC (help - PILNE !!)
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- YAQB
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Ubezpieczenie OC (help - PILNE !!)
Witam !
Chcialbym sie Was zapytac o to jakie firmy na rynku ubezpieczaja samochody na OC? Pytanie moze glupie, ale mialem juz ubezpieczac w LINK4 a tu dzis dzwonie i skladka liczona przed 3 tygodniami wzrosla o 200 zeta (ponad 20% !!) !! Wrrr ... no i teraz na szybciocha bede sie informowal czy jest jakas firma ktora ma niskie skladki. PZU, Warta, Alianz - tych juz sprawdzalem - jest drozej (nawet z ta 20% zwyzka). Jutro bede dzwonil do Samopomocy, Cigny i Kompensy.
Dajcie szybko znac jakie jeszcze znacie i polecacie firmy - sprawa o tyle pilna, ze jutro przerejestrowywuje samochod i automatycznie musze go ubezpieczyc ...
Dzieki
Chcialbym sie Was zapytac o to jakie firmy na rynku ubezpieczaja samochody na OC? Pytanie moze glupie, ale mialem juz ubezpieczac w LINK4 a tu dzis dzwonie i skladka liczona przed 3 tygodniami wzrosla o 200 zeta (ponad 20% !!) !! Wrrr ... no i teraz na szybciocha bede sie informowal czy jest jakas firma ktora ma niskie skladki. PZU, Warta, Alianz - tych juz sprawdzalem - jest drozej (nawet z ta 20% zwyzka). Jutro bede dzwonil do Samopomocy, Cigny i Kompensy.
Dajcie szybko znac jakie jeszcze znacie i polecacie firmy - sprawa o tyle pilna, ze jutro przerejestrowywuje samochod i automatycznie musze go ubezpieczyc ...
Dzieki
CTM #204
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
ja ubezpieczalem na poczatku listopada..założenie było: tylko OC i jak najtaniej...
Na wejściu cene biło mi:
- to że mam 24 lata
- 1.4 poj silnika
- brak zniżek (porzednie auto na rodziców btw gupi byłem)
Przeszedłem wszystkie agencje (PZU,Warta,Hestia,Samopomoc,Alianz i jeszcze jakiś shit co nazwy nie pamietam,dzwonilem do link4 (kpina a nie firma)
I o dziwo, mimo moich uprzedzeń do PZU tam wyszło mi najtaniej tzn (1200zł/rok) i dostałem 2%zniżki za to że mam już prawko ponad 6lat (siaką promocje mi zrobili)
PS.ale to bylo w Gliwicach w listopadzie jak jest teraz nie wiem...
Na wejściu cene biło mi:
- to że mam 24 lata
- 1.4 poj silnika
- brak zniżek (porzednie auto na rodziców btw gupi byłem)
Przeszedłem wszystkie agencje (PZU,Warta,Hestia,Samopomoc,Alianz i jeszcze jakiś shit co nazwy nie pamietam,dzwonilem do link4 (kpina a nie firma)
I o dziwo, mimo moich uprzedzeń do PZU tam wyszło mi najtaniej tzn (1200zł/rok) i dostałem 2%zniżki za to że mam już prawko ponad 6lat (siaką promocje mi zrobili)
PS.ale to bylo w Gliwicach w listopadzie jak jest teraz nie wiem...
Było c14se
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
PZU bylo najdrozsze zaraz po Warcie. W PZU stawka podstawowa od ktorej liczono ubezpieczenie to ponad 1.800 a w LINK4 niecaly 1.000. Kwestia jest tez tego typu, ze ja mam samochod w Wawce, gdzie stawki z zalozenia sa wyzsze ... Warta to juz wogole porazka, bo stawka podstawowa prawie 2.000 i jeszcze +70 % (!!!!!!!!!) za wiek i przejscie z innej firmy..
CTM #204
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Ja tez mam w samopomocy.
Mam 20% znizki (simsona mam i mi znizki lecialy w pzu ) ale auto w samopomocy ubezpieczylem i te z nizki z PZU przeszly.
Sumujac mam mam +30% zwyzki za wiek (21l) ale -20% znizki czyli w sumie mam tylko +10% i place za rok 625zl i w tym NW
Silnik 1.2
Mam 20% znizki (simsona mam i mi znizki lecialy w pzu ) ale auto w samopomocy ubezpieczylem i te z nizki z PZU przeszly.
Sumujac mam mam +30% zwyzki za wiek (21l) ale -20% znizki czyli w sumie mam tylko +10% i place za rok 625zl i w tym NW
Silnik 1.2
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
Qrde ... jakby nie liczyc (bo juz z rana dzwonilem) to mi wychodzi, ze jednak Link4, ktory mimo zmiany tych skladek jest jednak najtanszy i to dosc zauwazalnie. Nie wiem czy to ze wzgledu na to, ze samochod mam w Warszawie, ale nawet Samopomoc, w ktorej pokladalem nadzieje, jest ~200PLN drozsza ...
Jeszcze jakies propozycje?
Pozdro
Jeszcze jakies propozycje?
Pozdro
CTM #204
-
- Nowy
- Kontakt:
OT jak bedziecie obezpieczać auto świeżo zarejestrowane wspólnie np. z ojcem to niektóre firmy respektuja znizki osoby z pierwszej strony dowodu rejestracyjnego.
Jak kupiłek Corse w 2003 roku w listopadzie to w samopomocy własnie wchodził ten patent i nie miałbym znizek bo jaj jestem pierwszy a matka druga. Udało sie w Compensie a teraz jestem w PTU za rok płaciłem 510pln ze zwyzką po w zeszłym roku porysowałem komus błotnik na parkingu)
Jak kupiłek Corse w 2003 roku w listopadzie to w samopomocy własnie wchodził ten patent i nie miałbym znizek bo jaj jestem pierwszy a matka druga. Udało sie w Compensie a teraz jestem w PTU za rok płaciłem 510pln ze zwyzką po w zeszłym roku porysowałem komus błotnik na parkingu)
HUURRRAAA SPRZEDANA !!!! Corsa A 91 1.2i gaz