Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
a oprócz Ate które jeszcze nie pylą i są w dobre?? greeny też są beeee..... bo pekają, ds troche drogawe bym powiedział
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Zielone EBC tez pyla na maksa. Normalnie mozna dmuchac w felge i pyl leci. Jedyne co to ze troche w kolorze felgi pyla (ciemno szary).
Jak kupie nowe tarcze ate to zapodawac nowe klocki czy te stare ebc, ktore chamuja teraz znacznie gorzej niz na poczatku?
Czy po prostu jest tak:
tarcze beznadziejne, wiec sie pokrzywily - do wymiany
klocki sie nie ulozyly i sie przegrzaly i nigdy juz nie beda chamowac odpowiednio, czy moze to wina tarcz?
Dziś założyłem wentyle- sporo się napociłem- bo w końcu śruby nie ruszane 14 lat.cały zadowolony, że wszystko pięknie i samemu... zaczynam montować felgi i nie wchodzą!!!! felga trze o zacisk na szerokść.. o dziwo wyjąłem zapas 13x4.5 i wszystko gra!!
Nie wiem co teraz zrobić, bo brakuje dosłownie z 0,5cm- dystansu bym nie chciał bo koło wyjdzie totajnie za błotnik
Dziś założyłem wentyle- sporo się napociłem- bo w końcu śruby nie ruszane 14 lat.cały zadowolony, że wszystko pięknie i samemu... zaczynam montować felgi i nie wchodzą!!!! felga trze o zacisk na szerokść.. o dziwo wyjąłem zapas 13x4.5 i wszystko gra!!
Nie wiem co teraz zrobić, bo brakuje dosłownie z 0,5cm- dystansu bym nie chciał bo koło wyjdzie totajnie za błotnik
nie znam sie:D ale poniewaz z felga nic nie zrobisz(no chyba ze wynienisz ) to moze troch podpilujesz zacisk choc to nie dokonca chyba rozsadny pomysl bo oenie zacisk straci na trwalosci...
No wlasnie pytam czy 13 ,bo myslalem ze masz 14 i nie pasuja wiec sie troche wystraszylem bo moje hamulce czekaja na zalozenie zaraz po skonczeniu swapa a tez mam 14" wiec stad ta obawa ze nie bedzie pasowalo...
Ostatnio gdzies HIV pisal ,ze mu nie pasza na 13"
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy https://www.facebook.com/KolorowePasy/
to jest ta sama akcja co u rena ze stalowymi 15". wchodza na srednice, ale ocieraja o zacisk i musi byc dystans 5-10mm. dlatego kupil sobie stalowe 16"
nie chce zakładac nowego topica więc zapytam tutaj:
używał ktoś z Was klocków hamulcowych firmy MINTEX ??? i raczej nie pytam tu o te z najwyższej półki bo one do mojego modelu kosztują bagatela 1100zł. :0 (teraz są w promocji i koszt prawie 800zł. to i tak dużo za dużo )
kozzi pisze:nie chce zakładac nowego topica więc zapytam tutaj:
używał ktoś z Was klocków hamulcowych firmy MINTEX ??? i raczej nie pytam tu o te z najwyższej półki bo one do mojego modelu kosztują bagatela 1100zł. :0 (teraz są w promocji i koszt prawie 800zł. to i tak dużo za dużo )
Z tego co przegladalem streetracing to pamietam, ze zawsze jak wspominali o mintexach to tylko, zeby brac z gornej polki. Z tego powodu stwierdzilem, ze nie bede ich testowal.
PS: Moje green stuffy dzialaja coraz lepiej, piszczec tez dosc mocno przestaly. Gorzej zaczynaja chamowac tak przy 8-9 chamowaniu ze stu do zera. Dym nie idzie, ale smierdza spalenizna.
To chyba juz calkiem niezle?
przepraszam ale czy TY uważasz że greene są z górnej półki?? bo ja uważam że to są całkiem przecietne klocki i jeszcze w dodatku pekają
Corstek pisze:Skad wysnules taki wniosek?
Ja tam kupilem te greeny jako normalne klocki, a przy okazji troche lepsze mialy byc, ot co.
jaki wniosek?? że greeny są z wyższej półki?? bo sam tak napisałeś!!
też mi się wydaje że greeny to całkiem normalne/przeciętne klocki no ale moge się mylić oczywiście