swap z x10xe na x12xe
-
sir_Dave
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
swap z x10xe na x12xe
Czy ktos dokonywal juz takiego swapu ? a jesli nie to czy wiadomo komukolwiek czy lapa pod silnik jest taka sama ?? Jkaie problemy moglbym napotkac przy przekladce ? Wiązka ta sama czy jednak inna ?
(komputer, hamulce, obrotomierz sa mi znane)
Zaznaczam jednoczesnie ze ZADNA inna opcja silnikowa nie wchodzi w gre.
(komputer, hamulce, obrotomierz sa mi znane)
Zaznaczam jednoczesnie ze ZADNA inna opcja silnikowa nie wchodzi w gre.
corsa b 3d x10xe
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Chyba szkoda kasy na cos takiego... 
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
-
sir_Dave
- Nowy
- Kontakt:
Klari nie szczuj mnie-=kLaRi=- pisze:Chyba szkoda kasy na cos takiego...
Poszedl mi rozrzad, egr i chyba czujnik na wale. to jakies 2 kpln w plecy.
Bardziej oplaca sie wstawic inny silnik, a ten zostawic na czesci. A w zwiazku z tym ze podejrzewam ze jakies 80 % klamotow z x10xe pasuje do x12xe - a cena tych silnikow jest zblizona to chcialbym dokupic sobie za niewielkie pieniadze te 10-11 konikow.
A innych silnikow nie moge bo juz mam napiety budzet domowy i zadne dodatkowe mody (ktore sa nieodzowne w przypadku innego silni9ka) nie wchodza w gre.
Wiec gdyby jakis grzebolog silnikowy mial jakies uwagi a propos x12xe bylbym wdzieczny...
corsa b 3d x10xe
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Aha chyba ze w takiej sytuacji ,to tak.
Co innego jakbys mial wszystko sprawne ,to by bylo szalenstwo na maxa!;))
Co innego jakbys mial wszystko sprawne ,to by bylo szalenstwo na maxa!;))
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
nie mam epc2000 aby porównać części, i co i jak gdzie podejdzie, ale mimo wszystko bardziej rozglądałbym się za jakimś x14xe. jest tego więcej i w dość dobrej cenie mnożna kupić, kiedyś miałem namiar na taki komplet za 1400 zł i zobaczę w przyszłym tygodniu czy coś nowego się nie pojawiło. bo jak by nie patrzeć i tak potrzebujesz cały silnik i tak.
-
sir_Dave
- Nowy
- Kontakt:
Adas jestes jak zwykle nieocenionyAdamXXL pisze:ale mimo wszystko bardziej rozglądałbym się za jakimś x14xe (...) zobaczę w przyszłym tygodniu czy coś nowego się nie pojawiło.
Widzisz, problem jest jeszcze tego typu ze nie mam godnego zaufania mechanika ktoremu moglbym powierzyc zadanie calego swapu. Dzis odwiedzilem go jak nawalony szwendal sie z pracownikami po warsztacie, fakt faktem ze wiedzial o czym ze mna rozmawia, ale wiecej jak podmianke silnika na taki sam mu nie powierze. Inna sprawa ze to nie rozbija sie o koszt samego silnika - przy x14xe wydech kompletny bede musial wymienic chociazby, i kupa takich pierdolek
corsa b 3d x10xe
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
..no moze byc ciezko znaleźc 1.0 lub 1.2
i mysle ze cena wcale nie bedzie mniejza niz jakies 14xe.
-wychodzi kolejny argument za 1.4 takich motorków jest wiele wiecej na rynku a co oznacza ze mozesz wybierac a także łatwiej bedzie targowac cene
PS. jak znajde gdzies jakies ogł o 1.0 lub 1.2 dam znać
-wychodzi kolejny argument za 1.4 takich motorków jest wiele wiecej na rynku a co oznacza ze mozesz wybierac a także łatwiej bedzie targowac cene
Było c14se
-
sir_Dave
- Nowy
- Kontakt:
Masz racje - litrowki wkladano w corsy przez 3 lata, 1,2 przez 2 lata a 1,4 przez 6 lat. Wiec 1,4 najlatwiej jest znalezc, jak i z czesciami zapasowymi jest mniejszy problem - wiecej i taniej.Staneq pisze:..no moze byc ciezko znaleźc 1.0 lub 1.2i mysle ze cena wcale nie bedzie mniejza niz jakies 14xe.
Ale do swapa na 1,4 , ktory jest wieksza rzezba potrzebuje jakiegos pana henia pasjonata. Moj pan henio strasznie sie krzywi jak mialby poswiecic jakiemus autu wiecej niz kilka dni i musialby zalatwiac czesci indziej niz w ASO. A zmienic pana Henia nie bardzo moge , bo u mnie nie ma ich za wielu, podobnie jest z czesciami - zadnego konkretnego szrotu, po wszystko trzeba jezdzic i pytac, czyli wymagana inicjatywa, ktorej pan henio zamroczony czesto alkoholem nie bardzo wykazuje
Inna sprawa ze nie mam pojecia o budowie silnikow samochodow itp
Jkabys cos znalaz w ogloszeniach to wal na priv, ten obiecany browar Cie nie ominie
corsa b 3d x10xe
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
http://www.autogielda.com.pl
Trzeba wysłać smska ale ogłoszeń z silnikami jest sporo
NP:
OPEL ASTRA hatchback
1994 r., : silnik 1.4 i, drzwi prawe przednie i tylne, ćwiartka nadwozia prawa tylna, zbiornik paliwa, belka tylna
Wrocław, 0503/02-42-22
TUTAJ
Trzeba wysłać smska ale ogłoszeń z silnikami jest sporo
NP:
OPEL ASTRA hatchback
1994 r., : silnik 1.4 i, drzwi prawe przednie i tylne, ćwiartka nadwozia prawa tylna, zbiornik paliwa, belka tylna
Wrocław, 0503/02-42-22
TUTAJ
Może znów corsa...
-
sir_Dave
- Nowy
- Kontakt:
Arts, bo mi rece opadaja. Wlasna inicjatywa ?? wlasnie ja wykazuje w najbardziej mozliwy dla mnei sposob - slecze na niemieckich stronach ni w zab nie rozumiajac szprechania, gmeram w tisie, pytam sie na forach, gadam z ludzmi - i glownie slysze: "to wsadzaj 1,4" "a poco Ci to" a nikt nie jest w stanie podac mi konkretow. Czyli jak powinienem wykazywac inicjatywe ?? kupic silnik, zaiezc do pana henia a potem dokupywac to czego brak pan henio odkryje i kazda czesc sprowadzac przez trzy dni ?? Czyli porwac sie na nieznane nie wiedzac ile w efekcie mnie to wyniesie ??arts pisze:Prziez 1.4 16v bylo seryjnie w corsie to gdzie tu rzezba??? klocki lego tylko tzreba samemu wykazac sie inicjatywa a nie liczyc na pana henia
1,4 owszem, ale o wiele wiecej czesci dodatkowych i tym samym wiecej roboty - i czasu. A ja potrzebuje corsy do pracy.
2,5 klocka z osprzetem do dosc dobra cena dla kupujacego
corsa b 3d x10xe
-
arts
- Forum Master
- Kontakt:
szukaj rozbitka z 1.6 16v i po klopocie, a to namiar na kolesia z forum tigry zrobil swapa na c20xe to moze mu zostal stary silnik w jakiejs rozsadnej cenie malyma@go2.pl pozdr
-
sir_Dave
- Nowy
- Kontakt:
Tam swapa robil chyba Mario, a graty z poprzedniego silnika mial, o ile pamietam brac chyba !markos ?
Zreszta mam cos tutaj , .http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C116417 ale powtarzam ze wiecej niz 1,2 nie wchodzi w gre.
Wracajac do tematu :
Z rozniic ktore mi podano w x12xe jest wieksze cisnienie paliwa - wiec chyba inny regulator cisnienia i grubsze tarcze sprzegla.
Zreszta mam cos tutaj , .http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C116417 ale powtarzam ze wiecej niz 1,2 nie wchodzi w gre.
Wracajac do tematu :
Z rozniic ktore mi podano w x12xe jest wieksze cisnienie paliwa - wiec chyba inny regulator cisnienia i grubsze tarcze sprzegla.
corsa b 3d x10xe
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
różni je cała masa rzeczy. sam fakt, że 1.0 to 3 cylindry a 1.2 to 4 wymusza zmianę całego silnika z kolektorami i elektryką.sir_Dave pisze: Wracajac do tematu :
sprzęgło jest raczej identyczne.
-
sir_Dave
- Nowy
- Kontakt:
Nio licze ze kolektory zakupilbym z silnikiem. Co do elektryki to chyba wszystkie podzespoly sa wspolne - przeplywka, egr, krokowy itpAdamXXL pisze: różni je cała masa rzeczy. sam fakt, że 1.0 to 3 cylindry a 1.2 to 4 wymusza zmianę całego silnika z kolektorami i elektryką.
sprzęgło jest raczej identyczne.
Problemem na pewno bedzie wiazka i komputer. Ale, no wlasnie - 100% pewnosci nie mam i nie wiem czy czegos nie przeoczylem
w x12xe hamulce tez sa niewentylowane.
@!markos a fakju
corsa b 3d x10xe