Wymiana klocków
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
takie ranty (progi) sie robia w kazdym aucie, atk na tarczach jak i na bebnach, ktorach czasem nie mozna z tego powodu zdjac swobodnie.
tarcze przetacza sie jak sa krzywe (to na pewno wiecie), a nie zeby sciac ten rant, chyba o tym ze trzeba auto dobrze zabezpieczyc przed ruszeniem (mimo ze jest mech. roznicowy) to nie trzeba wspominac
zanim ktos powie ze sie nie da albo ze auto odjedzie to niech najpierw sprawdzi . nie polecam tylko renowi bo ma szpere i by moglo sobie combo poleciec w sina dal... oczywiscie taki sposob jak napisalem jest najprostszy. mozna przeciez auto wstawic na podnosnik i uniesc cale lekko do gory, ale zakladam ze nie wszyscy maja takie podnosniki w garazu
tarcze przetacza sie jak sa krzywe (to na pewno wiecie), a nie zeby sciac ten rant, chyba o tym ze trzeba auto dobrze zabezpieczyc przed ruszeniem (mimo ze jest mech. roznicowy) to nie trzeba wspominac
zanim ktos powie ze sie nie da albo ze auto odjedzie to niech najpierw sprawdzi . nie polecam tylko renowi bo ma szpere i by moglo sobie combo poleciec w sina dal... oczywiscie taki sposob jak napisalem jest najprostszy. mozna przeciez auto wstawic na podnosnik i uniesc cale lekko do gory, ale zakladam ze nie wszyscy maja takie podnosniki w garazu
- Kotlin
- Swój
- Imię: Rafał
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
apropos klockow i tarcz to mam do wyboru takie pozycje i wiem ze ate by byly najlepsze ale niestety cena jest tez najwieksza.
1. brembo 109.9zl
2. mikoda 88zl
3. jurid 119zl
4. bosch 150zl
5. 4max 88zl
6. ate power disc (nacinane) 226zl
7. febi 120zl
8. hart 75zl
to sa tarcze
a teraz klocki
1. textar 132zl
2. ferodo 70zl
3. siffert 63zl
4. bosch 114zl
5. don 66zl
6. jurid 85zl
7. roulunds 67zl
8. ferodo target 60zl
9. roulunds 64zl
jaki komplecik wybrac i czy ceny sa calkiem okazyjne czy przeplace.
1. brembo 109.9zl
2. mikoda 88zl
3. jurid 119zl
4. bosch 150zl
5. 4max 88zl
6. ate power disc (nacinane) 226zl
7. febi 120zl
8. hart 75zl
to sa tarcze
a teraz klocki
1. textar 132zl
2. ferodo 70zl
3. siffert 63zl
4. bosch 114zl
5. don 66zl
6. jurid 85zl
7. roulunds 67zl
8. ferodo target 60zl
9. roulunds 64zl
jaki komplecik wybrac i czy ceny sa calkiem okazyjne czy przeplace.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
ja kupiłem tarcze ate i to specjalnie nie te nacinane bo z opini użytkowników wynika, iż lubią się giąć ale te moje równiez sie delikatnie pogieły ( kręcąc kołem na podnośniku słychac jak w jednym miejscu obciera), klocki też kupiłem ate i też piszczą. Dodam że wszystko przed montażem zostało bardzo dokładnie wyczyszczone a po założeniu komplet przeszedł okres ochronny.
Ps. jestem ciekaw czy gwarancja obejmuje skrzywienie tarcz ?
Ps. jestem ciekaw czy gwarancja obejmuje skrzywienie tarcz ?
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
wracajac na chwile do tematu wymiany klockow.. tak sie smiesznie sklada, ze w zaciskach z astry/vectry/omegi na tarcze 256mm WYMAGANE jest odkrecenie calego zacisku z jarzmem, zeby moc w ogole wyjac i wymienic klocki.. to tak gwoli scislosci i tego, ze markos sam nie wymienial klockow. bedzie to robil dzisiaj
ps.
tez jade wlasnie kupic kolejne ATE, bo oprocz szybkiego zuzycia jestem z nich bardzo zadowolony. szybciej sie zuzywaja = mniej tna tarcze
ps.
tez jade wlasnie kupic kolejne ATE, bo oprocz szybkiego zuzycia jestem z nich bardzo zadowolony. szybciej sie zuzywaja = mniej tna tarcze
- Hiv
- Weteran
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
bullshit...!markos pisze:w zaciskach z astry/vectry/omegi na tarcze 256mm WYMAGANE jest odkrecenie calego zacisku z jarzmem, zeby moc w ogole wyjac i wymienic klocki
Dzis tez je zakladam i mam do nich cala instrukcje montazu
Odkrecasz tylko zacisk, te czesc z tloczkiem przykrecana na imbusy od tylu, jarzma sie nie rusza...
Na dowód:
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2005, o 10:07 przez Hiv, łącznie zmieniany 1 raz.
Może znów corsa...