SWAP 1,6 do corsy A
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Niedawno w moim posiadaniu znalazł sie G-Tech(uzadzenie do pomiaru:mocy,przyspieszen i drogi hamowania na zasiadzie zyroskopowej)... wczoraj wieczorem gdy kumpel mi je pozyczył dokonałe 2 przejazdow...(bo na wiecej nie było czasu) pierwszy przejazd to pomiar przyspieszenia... wynik 8,7 do setki w 2 osoby na kołach 195/50 r 15 i z załadowanym bagaznikiem... wynik po paru przejazdach pewnie ulegnie poprawie gdyz musze sie nauczyc RUSZANIA(tak by maksymalna moc przekazywana była an koła i zeby nie palic gum)... drugi przejazd to pomiar drogi hamowania.. wynik 38metrow... narazie osiagi sa bardzo satysfakcjonujace i nie nazekam... dzis natankuje paliwko 98 wyjme pare gratow z srodka i bede probował dalej...
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Super ,tez by mi sie taki G-tech przyda jak skoncze swapa... tez moze byc ciekawie
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
ThomasTsT pisze:Niedawno w moim posiadaniu znalazł sie G-Tech(uzadzenie do pomiaru:mocy,przyspieszen i drogi hamowania na zasiadzie zyroskopowej)... wczoraj wieczorem gdy kumpel mi je pozyczył dokonałe 2 przejazdow...(bo na wiecej nie było czasu) pierwszy przejazd to pomiar przyspieszenia... wynik 8,7 do setki w 2 osoby na kołach 195/50 r 15 i z załadowanym bagaznikiem... wynik po paru przejazdach pewnie ulegnie poprawie gdyz musze sie nauczyc RUSZANIA(tak by maksymalna moc przekazywana była an koła i zeby nie palic gum)... drugi przejazd to pomiar drogi hamowania.. wynik 38metrow... narazie osiagi sa bardzo satysfakcjonujace i nie nazekam... dzis natankuje paliwko 98 wyjme pare gratow z srodka i bede probował dalej...
To chyba ci ten G-Tech niezle szwankuje... Troch s ci odjął i m przy hamowaniu
Może znów corsa...
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
nie ma gdzie w łodzi sa tylko dwie na jednej powstaje tajny plan Zastecu :)17 a druga sie zdupczyła ach ta łódkaPorszak pisze: wybierz sie wreszcie na hamownie
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
myslalem ze juz choc jedna jest dobra.
wogole g-tech ma funkcje "szacowania" mocy, ale jak mowilem trzeba go umiescic na odpwiedniej wysokosci(chyba ze to jakas nowsiejsza wersja i nie trzeba, ale jak dla mnie za optymistycznie wyszlo)
@Thomas jedziesz corsa a bemowo???? mialbys okazje sprawdzic oc autko potrafi
wogole g-tech ma funkcje "szacowania" mocy, ale jak mowilem trzeba go umiescic na odpwiedniej wysokosci(chyba ze to jakas nowsiejsza wersja i nie trzeba, ale jak dla mnie za optymistycznie wyszlo)
@Thomas jedziesz corsa a bemowo???? mialbys okazje sprawdzic oc autko potrafi
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Ja mam 100PS i mówie 8.7s do setki to chyba z górki i tylnym wiatrem...endo pisze:Jezeli Thomas ma 90+ koni to ten wynik jest calkiem mozliwy, mowimy o lekkiej corsie A..
Corsa GSi ma katalogowo 9.4s a co dopiero jakies 75PS + 2osoby + bagażnik!
NOW WAY!
Musialby miec tam raczej trzycyfrową wartość kucy
Może znów corsa...
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
faktycznie, jezeli to jest 75 kuni to raczej nie moze byc tak pozytywnieHiv pisze:Ja mam 100PS i mówie 8.7s do setki to chyba z górki i tylnym wiatrem...
Corsa GSi ma katalogowo 9.4s a co dopiero jakies 75PS + 2osoby + bagażnik!
NOW WAY!
Musialby miec tam raczej trzycyfrową wartość kucy
Blue Corsa
koni kit on board
koni kit on board
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
przecież ten silnik standardowo ma 82KM + planowoanko + coś tam jeszcze robione, może dać koło 95 lub nawet i 100
.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
-
- Post Mistrz
- Kontakt:
Hiv pisze:Może być nawet 100. Przy masie o jakiej pisze (czyli powyżej 1000kg) 8,7s to jest niemożliwe...AdamXXL pisze:przecież ten silnik standardowo ma 82KM + planowoanko + coś tam jeszcze robione, może dać koło 95 lub nawet i 100
yyy powyzej 1000?? nieno...ja w corsie gotwej do jazdy waze 890kg(no nie mam kanapoy ale za to ja waze 96kg!)
potwierdzone na wadze!!
corsa A & Audi S3
- Marcin99
- Nowy
- Kontakt:
Duużo za dużo ale jakbyście przejrzeli np forum astry tam ludzie piszą i prezentują filmiki, że ich astra z c18nz 90KM daje rade do 100km/h w niecałe 9s i to ze zmianą na 3 bieg (bo na 2 osiąga mniej więcej 110km/h licznikowe ofkoz). Ale jakoś ludziom ciężko wytłumaczyć że liczniki przekłamują i musieliby ciągnąć do ok 110km/h. Nie wiem jak ten g-tech mierzy przebytą dprge ale moja corsa z silnikiem c16se do 100 licznikowych (licznik ten elektorniczny - nie linka) w dwie osoby miara stoperem ok 11.5s ale dawłoby się urwać jeszcze troche. U mnie jest wyjściowo 100KM ale jest mixer 32mm średnica i kolektor 4-1 a nie 4-2 - do tego pewnie jakiś ubytek od serii.
Być może w przyszłym tygodniu pojade na hamownie to będe wiedział wszystko a do tego czasu pomiary ze stoperem traktuje z przymrużneniem oka. Wiem jedno samochodzik ciągnie duuużo lepiej niż 1.4 60KM do tego mam bezpośrednie porównanie z vw polo 1.4 60KM (ale te silniki na hamowniach uzyskują ok 67KM i 122NM) zawsze mimo że polo cięższe i jeździ na 195 opnonach było żwawsze od mojej corsy a teraz wydaje mi się taki muł że szkoda gadać - wszędzie tam gdzie teraz corsą wjeżdzam na 4tym biegu to polo ledwie na 3 daje rade. Będzie hamownia będzie wszystko wiadomo
Być może w przyszłym tygodniu pojade na hamownie to będe wiedział wszystko a do tego czasu pomiary ze stoperem traktuje z przymrużneniem oka. Wiem jedno samochodzik ciągnie duuużo lepiej niż 1.4 60KM do tego mam bezpośrednie porównanie z vw polo 1.4 60KM (ale te silniki na hamowniach uzyskują ok 67KM i 122NM) zawsze mimo że polo cięższe i jeździ na 195 opnonach było żwawsze od mojej corsy a teraz wydaje mi się taki muł że szkoda gadać - wszędzie tam gdzie teraz corsą wjeżdzam na 4tym biegu to polo ledwie na 3 daje rade. Będzie hamownia będzie wszystko wiadomo
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Za palcem w... uchu zakladam sie ze z 2 osobami i zaladowanym bagaznikiem corsa Thomasa miala 1000kg To co napisal Marcin ma zdecydowanie sens. Ok 11s to moge w to uwierzyc... Pustym autkiem MOZE ponizej 10... moze...qomo pisze:Hiv pisze:Może być nawet 100. Przy masie o jakiej pisze (czyli powyżej 1000kg) 8,7s to jest niemożliwe...AdamXXL pisze:przecież ten silnik standardowo ma 82KM + planowoanko + coś tam jeszcze robione, może dać koło 95 lub nawet i 100
yyy powyzej 1000?? nieno...ja w corsie gotwej do jazdy waze 890kg(no nie mam kanapoy ale za to ja waze 96kg!)
potwierdzone na wadze!!
@marcin99
Jak już będziesz hamował autko to zrób benzyna i gaz. Tylko najlepiej byłoby bez zwężki na benzin. Wtedy byłoby porównaie. Też sie zastanawiam ile mi gaz zabiera kucy
Może znów corsa...
-
- Nowy
- Kontakt:
Co do ustawienia G-techa to ustawiajac go w odpowiedniej pozycji ustawia sie tak jak by mase pojazdu(ja załozyłem ze wazyła podczas pomiaru 1000kg)... co do drogi hamowania to wydaje mi sie bardzo realna... mam załozone hamulce 256mm z klockami Ferrodo... pozatym mam szerokie oponki 195/50... jesli rozchodzi sie o silnik to seryjnie mam 82KM i 130Nm+ planowana głowica 1mm+polerowane kanały dolotowe i wylotowe+przefrezowane gniazda zaworowe+kolektor wydechowy 4-2-1,przelotowy ostatni tłumik+lzejsze koło zamachowe+wałek rozzadu z silnika 1,3+poprawiony gaznik(hybryda złozona z gaznika golfa,audi i skody favorit)... niewiem ile to ma mocy i Nm ale zbiera sie naprawde super... na hamownie wybieram sie juz jakis czas ale kiepsko mi to idzie... co do Bemowa to napewno mnie nie bedzie.. mam sporo zaległosci w szkole i musze nadrabiac..