Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tuning Corsy - To forum ma na celu prezentację Waszych projektów, modyfikacji i tego wszystkiego co zrobiliście przy swoich Corsach aby poprawić fabrykę.
Po felgach i hebelkach przyszła pora na zawias.
Załozyłem coś nowego. Cel: obnizyć i utwardzić. Ale o ile?
Pytanie do tych co mają obniżone furki i jeżdzą na 15" felgach: ile to zawieszenie poszło w dół? (pamietajac ze GSi juz fabrycznie jest zawieszone nizej o 20mm)
W tym wlasnie sek, ze nie zmierzylem wszesniej a teraz to jak to zrobic?
Sprezyny poprzednie i nowe z przodu nie roznily sie w ogole dlugoscia. Co najwyzej gruboscia a obnizenie widac golym okiem. Z tylu roznica w wysokosci sprezyny byla widoczna...
Teraz na pewno jest twradziej i nizej...
Nizej dach, niezej klamka i siedze jakby na ziemi
Tylko zastanawiam sie o ile
Staneq pisze:@hin co to za zawias? jakiś firmowy czy jak? ile dałeś?
Zrobilem tak jak pirat. Miałem amorki AL-KO i zalozylem do nich springi PowerTecha. Chyba cos takiego ma qomo. Zastanawiam sie tylko o ile go opuscilem...
Ja tylko dodam, że u mnie to nikt nie wie ile poszło w dół bo zawias był niby -35mm ale jak wsadziłem go to mi sie koła z przodu nie mieściły i wsadziłem wtedy seryjne (z GSI) springosy i wynik był taki jak na zdjęciu.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi webActive :: profesjonalnie i z pasją
UcHO pisze:tył nisko bo zbiornik gazu jest, wiec trzeba dodac jakies min 50 kg w bagazniku
Chyba zartujesz ze zbiornik w kole wazy 50kg
Nie wiem czy 5 litrow gazu tam bylo...
Tyl nie jest nizej. Moze to zludzenie na fotkach przez charakterystyczne nadkola w CA Tyl obnizyl sie mniej wiecej o profil opony. Przod chyba wiecej...
Ostatnio zmieniony 9 maja 2005, o 19:37 przez Hiv, łącznie zmieniany 1 raz.
Staneq pisze:@hin co to za zawias? jakiś firmowy czy jak? ile dałeś?
Zrobilem tak jak pirat. Miałem amorki AL-KO i zalozylem do nich springi PowerTecha. Chyba cos takiego ma qomo. Zastanawiam sie tylko o ile go opuscilem...
tylko ze qomo ma pelny kit i nie ma taaakiej gleby...Gratulowac i zazdroscic :0
oj uwierz mi wazy wazy, nie wiem ile tam gazu miałes w momencie cykania fotek, ale sama butla wazy min 15 kg
dobrze powiedziane
won z gazem!!!
nigdy wiecej juz go do zadnego auta nie zaloze...
UcHO pisze:oj uwierz mi wazy wazy, nie wiem ile tam gazu miałes w momencie cykania fotek, ale sama butla wazy min 15 kg
dobrze powiedziane
won z gazem!!!
nigdy wiecej juz go do zadnego auta nie zaloze...
Jak bedziesz robil w wlasnym interesie 2-3k miesięcznie to założysz
Sama butla + gaz ktory tam był to niech wszystko waży 20kg. Bagaznik pusty. Nie mam nawet koła zapasowego Do 50kg to jeszcze dalekooo...
qomo pisze:ona chyba tak usiadla bo na seryjnych amorach??
hiv co do gazu ja robie po 3 tys tygodniowo i jezde na banzynie
No to teraz pmyśl logicznie ile byś zaoszczędził gdybyś to samo przejechał na gazie :0
Ja co miesiąc dzieki temu zaoszczędzam min. 500pln!!! Dla mnie to mnustwo! Za rok uskłada sie na swapik
W twoim wypadku wziąć to razy 4 to 2000pln :0
A teraz pomyśl raz jeszcze...
Co do amorków to te al-ko weitec wkłada do swoich kitow na ktore daje gwarancje wiec mysle ze nie sa takie do konca seryjne. Co ciekawe maja w katalogu inne numery wlasnie te do GSi a inne do pozostalych wersji silnikowych. Po jezdzie ze mną Porszak stwierdzil ze jest bardzo ok wiec moze tak zostanie choc amorki pewnie skoncza sie szybciej niz powinny...
Witam. Jaka megagleba mam corse B 60/40 komóreczka nokia 3100 na stojąco ledwo mieści sie pod zderzakiem( mam pod zderzakiem taki gumowy fartuch) obstawiam 50/40
D12 pisze:Witam. Jaka megagleba mam corse B 60/40 komóreczka nokia 3100 na stojąco ledwo mieści sie pod zderzakiem( mam pod zderzakiem taki gumowy fartuch) obstawiam 50/40
D12 pisze:Witam. Jaka megagleba mam corse B 60/40 komóreczka nokia 3100 na stojąco ledwo mieści sie pod zderzakiem( mam pod zderzakiem taki gumowy fartuch) obstawiam 50/40
jak bys wsunol pozioma ta cegle to wtedy mozna zaryzykowac stwierdzenia mega gleby
dzisiaj widzialem na miescie na parkingu corse a off-road (czyt. seria zawias 1.2) i zmierzylem ja. tak na spontana wyskoczylem z miarka i od piasty do nadkola miala 37,5cm Hiv'a w ten sam sposob ma 30cm