Gaśnie
-
big_joe
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Gaśnie
Witam mam powazny problem z tym Oplem silnik 1.2 z kat. rok 92. jak sie silnik nagrzeje to gasnie za chwile zapali potrafi stracic moc zgasic sie i samoczynie zapalic i jedzie dalej co jest z tym grane ???Czyzby kat. padł?? Czy moze moduł zapłonowy ?Prosiłbym o pomoc zanim odwiedze serwis
Wyczysciłem wszystkie kable posmarowalem sprayami do elktryki i nic niepomogło a z rury jak wraca do wolnych obrotów to wydaje jakis dziwny dzwiek pojedynczy:)Neiwiem co jest z tym grane
Z góry THX for HELP
Opel Corsa 1.2 OHC 92r. [moze kiedys wstawie silnik 2.0 od calibry i wydusze 300 KM]
-
Górniol
- Nowy
- Kontakt:
samozapłon
miałem tak kiedyś w 126p ze gasilem auto wyjmuje kluczyk a za pare sekund pozostawione auto na biegu samo tak o przejezdza 1,5 metra :0 :0 :0 ale o przypadku w oplu nie słyszałem ani nie widziałem. jak dojdziesz do przyczyny tego psikusa to napisz bo jestem ciekaw co takiego moze to być
pozdrawiam
pozdrawiam

C20XE juz niedługo
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
filtr 20-30zł pompka użwana ~80złbig_joe pisze:Byłem w serwisie i to jest cos z paliwem albo filtr albo Pompa paliwa.To mnie troche ta naprawa wyniesie z ta pompa jak juz usterke wyeliminuje to napisze co to bylo.
-
big_joe
- Świeżak
- Kontakt:
Filtr 37zł. a pompke bede brał nowa jakas tansza to zabule ponad 300zł. a jak lespza to ponad 500zł.filtr 20-30zł pompka użwana ~80zł
Opel Corsa 1.2 OHC 92r. [moze kiedys wstawie silnik 2.0 od calibry i wydusze 300 KM]
-
big_joe
- Świeżak
- Kontakt:
ufff okazało sie ze paliwo które zatankowałem było do D**** a znajomy zatankował na tej samej stacji i mial takie same objawy!!!!!!Skonczyło sie na wyczyszczeniu baku < a paliwo tankowałem na BP niepolecam tej stacji
>
-
big_joe
- Świeżak
- Kontakt:
ufff okazało sie ze paliwo które zatankowałem było do D**** a znajomy zatankował na tej samej stacji i mial takie same objawy!!!!!!Skonczyło sie na wyczyszczeniu baku < a paliwo tankowałem na BP niepolecam tej stacji
>
-
big_joe
- Świeżak
- Kontakt:
Był tam taki syf ze nie pytaj a filtr wymieniłem :)znajmomy musiał ta sama operacje przeprowadzic ale teraz smiga ładnieto co tam było, że musiałeś aż zbiornik czyścić?? Wystarczyło tylko paliwo spuścić i już. No chyba, że jakiś syf, ale wtedy filtr paliwa też bym wymienił.
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Kurcze ja mam to samo !!!!,nie wiem co jest grane .wczoraj mi sie to stalo!;((((((((
Auto stracilo moc ,jakby jezdzilo na 3 garach ,chodzi jak garbus!!serio ,ten sam odglos,dodatkowo jak przycisne na max gaz to sluchac stukanie w glowicy .
Co jest grane ,tez zatankowalem na BP i nie wiem czy to paliwo, czy rozrzad czy rozdzielacz zaplonu ,czy cos jeszcze .
Pomozcie ;((((
Auto stracilo moc ,jakby jezdzilo na 3 garach ,chodzi jak garbus!!serio ,ten sam odglos,dodatkowo jak przycisne na max gaz to sluchac stukanie w glowicy .
Co jest grane ,tez zatankowalem na BP i nie wiem czy to paliwo, czy rozrzad czy rozdzielacz zaplonu ,czy cos jeszcze .
Pomozcie ;((((
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
@Juhol
typowe w corsie a - niby masz jeszcze rezerwe a tak naprawde pusto jest
lejcie paliwo tylko na dobrych stacjach - ja tankuje na shelu i staram sie tankowac tylko tu - choc w trasie zdarza sie tankowac gdzies w nieznanych miejscach - apropo tankowania na BP ostanio tnakowalem pod rzeszowem i cala droge bardzo smierdzialo paliwem - no i moc byla nie ta...moze na BP zaczynaja kombinowac? szkoda bo marka jest niezla
typowe w corsie a - niby masz jeszcze rezerwe a tak naprawde pusto jest
lejcie paliwo tylko na dobrych stacjach - ja tankuje na shelu i staram sie tankowac tylko tu - choc w trasie zdarza sie tankowac gdzies w nieznanych miejscach - apropo tankowania na BP ostanio tnakowalem pod rzeszowem i cala droge bardzo smierdzialo paliwem - no i moc byla nie ta...moze na BP zaczynaja kombinowac? szkoda bo marka jest niezla
corsa A & Audi S3

- =JUHol=
- Weteran
- Kontakt:
rezerwy nie mam zadnej... zawsze licze ile przejade za dana kase i pozniej staram sie tankowac przed koncem... ale spalanie rzedu 13/100 troche mnie zbilo z tropuqomo pisze:@Juhol
typowe w corsie a - niby masz jeszcze rezerwe a tak naprawde pusto jest![]()

- -=kLaRi=-
- Support Team

- Kontakt:
No moj przy pelnym ogniu tez tak pali (13)... wiec niezle :0
.
Przed chwila bylemu znajomego mechanika i chyba przeskoczyl rozrzad...
Wlasnie to rozbieram i sprawdze czy sie zgadza ustawienie... ;(
Przed chwila bylemu znajomego mechanika i chyba przeskoczyl rozrzad...
Wlasnie to rozbieram i sprawdze czy sie zgadza ustawienie... ;(
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Kontakt:
hmm ,u mnie na trasie ,jechalem do opola ostatnio jak emeryt ok. 90-100Km/h to spalil 7,5-8l/100km ,wiec niezle jak dla mnie ,pozniej w drodze powrotnej miejscami troche pogonilem kolo 180-190 wiec pewnie kolo 9,ale w tamta strone 7,5-8 max ,na miescie tutaj 10 przy mieszanej jezdzie .No a przy bucie 13.. wiec zuzycie paliwa jest zroznicowane w zaleznosci od stylu jazdy.
No nic ,nie ma co sie dolowac
,ide dzialac przy tym rozrzadzie... ;( ehh
No nic ,nie ma co sie dolowac
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
wiesz tak ogolnie to modlinska nie dochodzi do legionowa - ba nwet omija je szerokim lukiemendo pisze:Jak zawsze lece modlinska to tamte ceny sa kosmiczne.. moze to wyjatek, a moze u Was jest taniej (w koncu kolebka tjuninguqomo pisze:u mnie sa te same ceny na orlenie i shelu(mowie o pb 95)![]()
).
Tez obstawiam Jeta, Neste jak juz musze
corsa A & Audi S3