Pomiar ciśnienia oleju
- YAQB
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Pomiar ciśnienia oleju
Witam!
Z gory przepraszam, ze zakladam nowy post, mimo, ze mam caly watek na temat mojego silnika, ale sprawa jest dla mnie dosc wazna.
Gdzie w W-wie bede w stanie sprawdzic cisnienie oleju? Bo tam gdzie robilem remont nie maja takiego sprzetu, w drugim "moim" zakladzie tez nie maja. Nie bede ukrywal, ze zalezaloby mi, zeby ktos mi zrobil "przysluge", bo podejrzewam, ze to badanie mozna latwo i szybko wykonac, a nie chcialbym zaplacic za to np. 50 zeta ... wyjatkowo krucho z funduszami u mnie ostatnio
Za wszelaka pomoc serdecznie dziekuje.
Z gory przepraszam, ze zakladam nowy post, mimo, ze mam caly watek na temat mojego silnika, ale sprawa jest dla mnie dosc wazna.
Gdzie w W-wie bede w stanie sprawdzic cisnienie oleju? Bo tam gdzie robilem remont nie maja takiego sprzetu, w drugim "moim" zakladzie tez nie maja. Nie bede ukrywal, ze zalezaloby mi, zeby ktos mi zrobil "przysluge", bo podejrzewam, ze to badanie mozna latwo i szybko wykonac, a nie chcialbym zaplacic za to np. 50 zeta ... wyjatkowo krucho z funduszami u mnie ostatnio
Za wszelaka pomoc serdecznie dziekuje.
CTM #204
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
nie jestem markos ...
ale czujnik wkręcasz wzamian (ewentualnie dodatkowy rozgałęźnik) zwykłego czujnika który tylko powoduje gaśnięcie/zapalenie lampki. jest umieszczony na dole bloku przy kole pasowym wału korbowego

- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
Co do jednego sie zgodze - odstawilem samochod i go odebralem na gotowo - niestety nie mialem tyle czasu, zeby siedziec tam non-stop. Z tego co wiem to Ty tez odbierzesz na gotowo to co Ci zrobia i nie bedziesz mial na to wplywu moze z ta roznica, ze lakier masz na wierzchu (latwiej ocenic), ale nie wiadomo czy Ci za 2 lata nie wyjda purchle - wiec daruj sobie te zartobliwe, aczkolwiek malo konstruktywne wypowiedzi!markos pisze:dales mechanikowi i powiedziales: wyremontuj. to wzial narzedzia i wyremontowal tak, ze silnik rzyga opilkami zelastwa![]()

Z reszta - o ile pamietam nie poleciles mi zadnego warsztatu "pewniaka" i skorzystalem z propozycji Qomo - i narazie jestem zadowolony i stwierdzam, ze nie mam, jak do tej pory, zadnej podstawy twierdzic, ze to wina warsztatu, ze w oleju byl syf ... jak wymienie go znowu za 2.000 a wczesniej zmierze cisnienie w pompy oleju (i bedzie ok), a syf bedzie dalej no to wtedy inaczej z nimi pogadam.
NARAZIE POTRZEBUJE ZMIERZYC to co daje pompa, wiec szkoda mi rozdmuchiwac taka dyskusje

CTM #204
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
ale nie podrzucaj sie, bo nie ma o co, ja tylko zartowalem, a ty bierzesz to na powaznie, nie bardzo wiem po co.. zaproponowalem ci skorzystanie z mojego zegara, nie chcesz luz, nie ma sprawy. a jesli juz w temacie naprawy - ja za to nic nie place.. zlamanego grosza.. wiec jest to jednak jakas roznica
ps.
purchle nie wyjda, bo mam caly nowy przod. stare graty do wgladu podcas odbioru samochodu

ps.
purchle nie wyjda, bo mam caly nowy przod. stare graty do wgladu podcas odbioru samochodu

- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
Ani nawet przez sekunde sie nie, jak to okreslasz, nie podrzucam
inaczej nie pisalbym tych
ani
i wogole 
Co do zegara - nie mowie, ze nie - nawet bardzo chetnie tylko nie wiem czy takie zegary jak TY masz to jest wlasnie to?? Bo poprostu nie wiem ... Jesli na Twoich wskaznikach wyjdzie np. ok X to znaczy ze jest to wiarygodny wynik, zeby moglbyc brany pod uwage w ocenie dzialania pompy?

Co do zegara - nie mowie, ze nie - nawet bardzo chetnie tylko nie wiem czy takie zegary jak TY masz to jest wlasnie to?? Bo poprostu nie wiem ... Jesli na Twoich wskaznikach wyjdzie np. ok X to znaczy ze jest to wiarygodny wynik, zeby moglbyc brany pod uwage w ocenie dzialania pompy?
CTM #204