JUHol & Torunska Akademia Jazdy....
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- =JUHol=
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
JUHol & Torunska Akademia Jazdy....
Jako że zlot był mega super itp postanowilem ruszyc swoje kontakty i wyjsc z propozycja na Doskonalenie Techniki Jazdy... rozmawialem wstepnie z TAJ (Toruńska Akademia Jazdy) i oto co proponuja:
Tematy podstawowe:
1. Pozycja i efektywność pracy za kierownicą
2. Hamowanie awaryjne, pulsacyjne oraz z wykorzystaniem ABS w warunkach na prostej w sytuacjach ekstremalnych
3. Hamowanie na zakręcie
4. Reakcja na niespodziewana przeszkodę
5. Poznanie efektów nadstrowności i podsterowności auta
6. Hamowanie oraz reakcja na niespodziewana przeszkode wraz z jej ominieciem
7. Symulator poslizgu na trolleyach
8. Panowanie nad poslizgiem
Wykład:
Teoretyczne aspekty bezpiecznej jazdy, zachowanie sie samochodu w zaleznosci od jego charakterystyki, sposoby reagowania w niebezpiecznych sytuacjach, zachowanie ułatwiające rozpoznawanie i unikanie niebezpieczenstw, prawidlowe wykorzystanie systemow bezpieczenstwa czynnego i biernego (ABS itp), elementy psychologii kierowcow
Jako ze znam tych ludzi powiedzialem kim jestesmy i dodatkowo zaproponowali jeszcze:
1. Poslizgi podczas jazdy na zakretach
2. Obrot auta o 180 i 360 stopni
3. Jazda sportowa
4. Nauka efektywnego startu i zatrzymania samochodu (wiedza ze moc nie jest nam obca)
5. hamowanie lewa noga
5. generalnie jak jezdzic bla bla bla... oferte dali ciekawa...
Do szkolenia bylaby wykwalifikowana kadre kierowcow rajdowych. Plan bylby mniej wiecej rozlozony na caly dzien. Calosc odbywalaby sie na torze Rallycrossowym w toruniu... do dyspozycji: plyta poslizgowa, tor itp pierdoly
kilka fotek:
tor z lotu ptaka:
kadra:
trolleye:
powiedzieli mi ze musi byc conajmniej grupa 10 aut... szkolenie mamy wtedy jako KLUB. cena:pw......
wiecej info na http://www.taj.wx.pl
Pomyslcie... jest to do zrobienia... czekam na wasze odpowiedzi...
Tematy podstawowe:
1. Pozycja i efektywność pracy za kierownicą
2. Hamowanie awaryjne, pulsacyjne oraz z wykorzystaniem ABS w warunkach na prostej w sytuacjach ekstremalnych
3. Hamowanie na zakręcie
4. Reakcja na niespodziewana przeszkodę
5. Poznanie efektów nadstrowności i podsterowności auta
6. Hamowanie oraz reakcja na niespodziewana przeszkode wraz z jej ominieciem
7. Symulator poslizgu na trolleyach
8. Panowanie nad poslizgiem
Wykład:
Teoretyczne aspekty bezpiecznej jazdy, zachowanie sie samochodu w zaleznosci od jego charakterystyki, sposoby reagowania w niebezpiecznych sytuacjach, zachowanie ułatwiające rozpoznawanie i unikanie niebezpieczenstw, prawidlowe wykorzystanie systemow bezpieczenstwa czynnego i biernego (ABS itp), elementy psychologii kierowcow
Jako ze znam tych ludzi powiedzialem kim jestesmy i dodatkowo zaproponowali jeszcze:
1. Poslizgi podczas jazdy na zakretach
2. Obrot auta o 180 i 360 stopni
3. Jazda sportowa
4. Nauka efektywnego startu i zatrzymania samochodu (wiedza ze moc nie jest nam obca)
5. hamowanie lewa noga
5. generalnie jak jezdzic bla bla bla... oferte dali ciekawa...
Do szkolenia bylaby wykwalifikowana kadre kierowcow rajdowych. Plan bylby mniej wiecej rozlozony na caly dzien. Calosc odbywalaby sie na torze Rallycrossowym w toruniu... do dyspozycji: plyta poslizgowa, tor itp pierdoly
kilka fotek:
tor z lotu ptaka:
kadra:
trolleye:
powiedzieli mi ze musi byc conajmniej grupa 10 aut... szkolenie mamy wtedy jako KLUB. cena:pw......
wiecej info na http://www.taj.wx.pl
Pomyslcie... jest to do zrobienia... czekam na wasze odpowiedzi...
-
- Swój
- Kontakt:
No ja jestem jak najbardziej za tylko zeby to nie było 13 sierpnia i jestem na 100%
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Wszystko fajnie pieknie tylko znajac zycie za pokazanie odpowiedniego ustawienia fotela i paru innych rzeczy kaza sobie placic w setkach zlotych za dzien.. Juhol, jak to nie tajemnica to napisz tez cene, a jak nie chcesz publicznie, a masz mnie czym zaskoczyc (co do ceny ) to poprosze na priv
Blue Corsa
koni kit on board
koni kit on board
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
a tak mnie coś wczoraj podkusiło żeby tam zajrzeć ale panowie, którzy przed wjazdem sprawdzili mi dokumenty i stan techniczny auta skutecznie wybili mi jakiekolwiek pomysły z głowy później jeszcze na M1 zajrzałem ale tam tez wszyscy tylko stali i sie brandzlowali a tak apropos to skoro sie juz odezwałes to może jakiegoś małego spota wyczarujemy ?? koniec bo sie ot zaraz juholowi zrobiD12 pisze: chyba dzisiaj widziałem m&m jak śmignął dookoła parkingu na Lublinku.....i pojechał dalej
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert