Przewody WN a obroty
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Przewody WN a obroty
Czy zużyte przewody WN mają wpływ na rtówną prace silnika czy to zostawić juz silniczkowi krokowemu?
HUURRRAAA SPRZEDANA !!!! Corsa A 91 1.2i gaz
- Szwagier
- Weteran
- Kontakt:
Ja dolaczam sie do pytania.
Mam druga fure Omege ,mam niskie obroty jalowe,wlacze klime to jeszcze bardziej spadaja (na gazie i na benzynie to samo),swiece byly wymieniane,przewody nie,w dodatku dziwnie wolno wkreca sie na oborty (porownanie z blizniacza omega),czy to tez moze byc wina przewodow?
Mam druga fure Omege ,mam niskie obroty jalowe,wlacze klime to jeszcze bardziej spadaja (na gazie i na benzynie to samo),swiece byly wymieniane,przewody nie,w dodatku dziwnie wolno wkreca sie na oborty (porownanie z blizniacza omega),czy to tez moze byc wina przewodow?
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
-
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
tak: http://www.opel-czesci.pl/big.php?numer=0817254pedr0s pisze:A jak wygląda ten silniczek krakowy ? :0
Nie zbadane są pokłady ludzkiej wyobraźni®
-
- Swój
Kod: Zaznacz cały
mam niskie obroty jalowe,wlacze klime to jeszcze bardziej spadaja
Ja też jak włączę na wolnych obrotach długie to mi obroty spadają. Przecież w wypadku klimy-jest obciążenie na silnik to obroty muszą spaść.
Corsa A 1.2i 93r.
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
pierwsza strona archiwum i jest chocby taki link:pedr0s pisze:gdzie orientacyjnie tego szukać ?
http://tigra-team.pl/Downloads/agr.pdf
albo tutaj pod numerem 2:
http://www.fotogalerie.pl/fotka/2533721119014641451
Blue Corsa
koni kit on board
koni kit on board
-
- Nowy
- Kontakt:
Skoro o obrotach prosze o szybka odpowiedź. Spadaja mi obroty na ZIMNYM silniku na LPG - Pb is OK . Kiedy dojdzie do temperatury roboczej wszystko jest OK. czyszczenie krokowca czy jego zawał a moze inny pomysł?
BTW do tej pory czyściłem krokowca przez wymointowanie i zapsikanie go WD 40 oraz jego gniazda w multecu. Przekrecajac kluczyk dzyndzel wysuwa sie - i tak kilka razy. Mówicie cos o zalewaniu go WD 40 jak dokładnie to wygląda? Moczyc wszystko ze stkami - wierzyc mi sie nie chce.
BTW do tej pory czyściłem krokowca przez wymointowanie i zapsikanie go WD 40 oraz jego gniazda w multecu. Przekrecajac kluczyk dzyndzel wysuwa sie - i tak kilka razy. Mówicie cos o zalewaniu go WD 40 jak dokładnie to wygląda? Moczyc wszystko ze stkami - wierzyc mi sie nie chce.
HUURRRAAA SPRZEDANA !!!! Corsa A 91 1.2i gaz
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
no niby jest tak, że LPG powinieneś przełanczać na rozgrzanym silniku kiedy raduktor już normalnie pracuje..boxer pisze:... Spadaja mi obroty na ZIMNYM silniku na LPG - Pb is OK .
.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd