propozycja nt. lepek

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Zablokowany

czy jestes za udostepnieniem logosow klubowych, abys samodzielnie mogl je wyciac i nakleic?

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 4 razy

propozycja nt. lepek

Post autor: !markos »

dosc dawno temu zobowiazalem sie, ze podzialam cos w temacie lepek klubowych, ale w miedzyczasie zmienila sie nieco moja sytuacja w pracy i z tego powodu nie bardzo mam czas za tym biegac. jako, ze regularnie otrzymuje pytania dotyczace sprawy zwiazanej z lepkami i nie bardzo wiem, co mam odpisywac zainteresowanym, pozwole sobie zaproponowac co nastepuje:

proponuje umiescic w dziale organizacyjnym przyklejony i zamkniety watek, w ktorym znajdzie sie informacja o dopuszczalnej wielkosci, kolorach i miejscach umieszczania lepek oraz link do pliku *.cdr.
moim zdaniem ulatwi to zycie i mafii i mi i kazdemu, kto kiedykolwiek mial pomysl, zeby zajac sie lepkami.
kazdy chetny sciagnie sobie logosa w corelu, pojdzie z plikiem do jakiejs poligrafii/reklamy i poprosi o wyciecie lepek w zadanym kolorze i ilosci sam za to placac.
robi tak sporo klubow, upraszcza to zycie i nie widze w tym nic niefajnego, tak wiec jestem za tym, zeby w koncu odstrzec tak pilnie strzezone logosy klubowe...

ktos za? przeciw? co o tym myslicie?
Ostatnio zmieniony 24 lis 2005, o 22:08 przez !markos, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: sierak »

ja pomimo tego iz dlugi czas bronilismy sie z flipperem przed takim rozwiazaniem sprawy jestem ZA. w obecnej sytuacji nie za bardzo jestem w stanie sie tym zajmowac i kazda inna osoba ktora chcialaby wziac to na siebie po pierwszej serii lepek ktore zlozy bedzie miala tego dosc. znam nawet takich co wymiekli jeszcze przed zlozeniem pierwszej serii ( pozdro dla wow'a :oko: )

reasumujac, jestem ZA
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

Moim zdaniem jak zwykle sa + i -.

+ to ze sie odciazy Ciebie i Sieraka

- i jak dla mnie najwiekszy, to to, ze nie kazdy sie podstosuje i powie, ze on to pierdoli i zrobi sobie zielone, bo mu sie bardzo podobaja.
Zobacz nasz regulamin, jest i tu, i tu, ale jest wiele osob, ktore maja serdecznie w dupie podstosowywanie sie pod jakis tam "pojebany regulamin" jak to ktos mi ostatnio napisal. Tak samo bedzie z naklejkami.

Poza tym uwazam, ze Flipper tworzac CTM mial pewna koncepcje, jak to ma wygladac i jak ma funkcjonowac. Wydaje mi sie ze przy tej zasadzie warto zostac, bo to jakby kawalek historii klubu. Nie ma co sie ogladac na inne kluby.

Na przestrzeni kilku tygodni, moze troche dluzej zaktualizujemy z Sierakiem liste klubowa. Zostana dopisani oczekujacy, zostana wykresleni nieaktywni userzy.
Zajmiemy sie rowniez strona klubowa. To tak po krotce.
Mysle, ze wtedy mozna sie zainteresowac naklejkami. Teraz firmy poligraficzne same wycinaja i naklejaja na pilota. Trzeba tylko sie dokladnei dowiedziec o koszt kompletu.

Konkludujac - jestem na nie.
Awatar użytkownika
kyniek
Weteran
Podziękował;: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kyniek »

ale udosepniamy je tylko zalogowanym w http://www.ctm.pl !!! po rekrutacji Pirat & Sierak
tja nastał czas spokojnego kombi...
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

pirat pisze:- i jak dla mnie najwiekszy, to to, ze nie kazdy sie podstosuje i powie, ze on to pierdoli i zrobi sobie zielone, bo mu sie bardzo podobaja
to my go bedziemy pierdolic jak bedzie chcial wpasc na jakis spot, albo zlot, odkleimy mu wszystkie lepki, albo pomalujemy sprejem fure na ten inny kolor to zapamieta, ze zasad klubowych lamac nie wolno :lol:
pirat pisze:Teraz firmy poligraficzne same wycinaja i naklejaja na pilota
jeden kolor tak. nie chce nawet wiedziec jaki bedzie koszt uzyskania lepki z transferem skladanej z 2 osobno wycinanych kolorow :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

!markos pisze: jeden kolor tak. nie chce nawet wiedziec jaki bedzie koszt uzyskania lepki z transferem skladanej z 2 osobno wycinanych kolorow :grin:
a ja wlasnie chce wiedziec :oko: Chociazby z ciekawosci... :oko:
Trzeba pomyslec... zobaczymy jak sie okresla inni
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

pirat, mozesz podejrzec kto zmarnowal glosi oddajac go na "markos sux"? wpier**l maly bym tutaj komus naszykowal :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
sasiadwroc
Nowy
Kontakt:

Post autor: sasiadwroc »

!markos pisze:pirat, mozesz podejrzec kto zmarnowal glosi oddajac go na "markos sux"? wpier**l maly bym tutaj komus naszykowal :lol:
\

ja wykorzystałem ten głos :-D To co ? Na solo ? Mano a mano ? :lol:
Drobny cwaniak ;)
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Kontakt:

Post autor: YAQB »

Ja kiedys proponowalem pomoc. Agata ma firme, w ktorej ma miedzy innymi ploter. Ogolnie to Wasz wybor i decyzja, ale mozemy z Agata podjac wspolprace z Mafia i zajmowac sie sprawa lepek i wszelakich naklejek zwiazanych z CTM. Kwestia jest zdecydowanie w 105% to przegadania.

My z naszej strony proponujemy rozwiazanie, ktore zachowa jednolitosc wzorca i jestesmy w stanie zrobic nawet 1 szt (chociaz nie bede ukrywal, ze jest to malo oplacalne) jak ktos sie bardoz uprze. Pozostawiam pod dyskusje - w razie co sluzymy pomoca, zarowno przy juz istniejacych wzorach jaki dowolnym innym projekcie graficznym, jaki sobie ktos z Was wymysli :D
CTM #204
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Kontakt:

A teraz sie przyptrzylem i odpowiedz w ankiecie sa troche z dupy :-P

Jesli juz poruszamy powazny temat, to moze zamiast markos sux (bo to swoja droga :grin:) dac odpowiedz "powierzyc sprawie jednej osobie" - ja proponuje pomoc, moze ktos jeszcze ma ochote/mozliwosci :D
CTM #204
kubelt
Swój
Kontakt:

Post autor: kubelt »

Ja w tym rozwiazaniu widze jeszcze jeden minus - koszt produkcji 100 lepek bedzie mniejszy niz 1 sztuki. Znam ten bol, na p.m.s. tez jest klopot z lepkami gdyz nie ma komu sie tym zajac. Ja swojego czasu kupilem wieksza partie i juz ja porozdawalem potrzebujacym.
Jedynym rozwiazaniem, jesli chce sie utrzymac realizacje grupowych zamowien i idace za tym plusy, to duze zlecenie z zapasem. Raz tak zrobilismy, zainwestowalismy w produkcje chyba 500 sztuk i starczylo to na jakis czas. Jednak i ta partia sie skonczyla i lepek brak.
Jesli nie znajdzie sie nikt, kto sie za to wezmie (a jak widac na zalaczonym obrazku takiej osoby nie ma) to pozostaje tylko udostepnic zrodlo lepki... albo zamknac temat lepek.
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

pomoc chcialo juz milion osob, nikomu sie do tej pory nie udalo, a tak jak sierak mowi - po pierwszej serii bedziesz mial dosc.
taka ankieta wpadla mi do glowy, co nie znaczy, ze moze zaraz temat zdechnie i okaze sie, ze od roku ktos mogl robic lepki, ale jakos do tej pory sie "nie przyznal".

kasuje odpowiedz, dzieki ktorej rozmydlacie ankiete...

@ yaqb
postaraj sie dokonywac edycji postow..
Obrazek
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Kontakt:

!markos pisze:pomoc chcialo juz milion osob, nikomu sie do tej pory nie udalo
Nie wiem, nie moge zweryfikowac, ale ...
!markos pisze:a tak jak sierak mowi - po pierwszej serii bedziesz mial dosc
... raczej tu sie mylisz - z prostej przyczyny. Do tej pory robily to osoby w wolnej chwili, przy okazji, byc moze nie majace doswiadczenia, a jesli tak to sila rzeczy robily to np 3 razy dluzej niz normalnie sie to robi. Agata ma firme, ktora sie tym zajmuje i robi takie rzeczy na codzien, bo to jest ich praca. Nie wiem czy sie jasno wyrazilem ...
!markos pisze:i okaze sie, ze od roku ktos mogl robic lepki, ale jakos do tej pory sie "nie przyznal"
Ja moglem i to proponowalem, ale byly glosy, ze wzorca nie udostepniamy itp etc. Takze ofeta byla, ale nikt nie skorzystal. Moze mnie nikt na powaznie nie bral? Nie wiem ...
kubelt pisze:Jedynym rozwiazaniem, jesli chce sie utrzymac realizacje grupowych zamowien i idace za tym plusy, to duze zlecenie z zapasem
Nie zgadzam sie, bo 1 szt. moze i kiepsko robic, ale juz z 10 bez wiekszego problemu. No chyba, ze wszyscy sie spodziewaja lepek po 1 PLN no to wtedy, bez zamowienia 500 szt sie tego nie zrobi ...
kubelt pisze:Jesli nie znajdzie sie nikt, kto sie za to wezmie (a jak widac na zalaczonym obrazku takiej osoby nie ma)
Kiepsko patrzysz :-P
CTM #204
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

Moim skromnym zdaniem propozycja Yaqba jest bardzo sensowna. Ja bym byl za takim rozwiazaniem
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

a ja widze 10:1 na tak...
Obrazek
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Kontakt:

!markos pisze:a ja widze 10:1 na tak...
Bo nie ma innych odpowiedzi :-P. Anyway - na pytanie czy udstepniac wzor to mi to wszystko jedno, bo ja lepki mam (nie zuzylem tych co kiedys zamowilem). Ja YAQB ze swoja szanowna malzonka bierzemy wiec udzial w tej dyskusji glownie po to, zeby ponownie zaoferowac pomoc, a na co sie wiekszosc zdecyduje to juz inna sprawa :D

Nie jestemy poprostu strona w tym "sporze" :grin:
CTM #204
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

!markos pisze:a ja widze 10:1 na tak...
a ja slyszalem, ze Ty spac poszedles :-P
!markos pisze:pirat, mozesz podejrzec kto zmarnowal glosi oddajac go na "markos sux"?
a po co Ci moje IP?

nie no zartuje

:oko:
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

pirat pisze:Moim skromnym zdaniem propozycja Yaqba jest bardzo sensowna. Ja bym byl za takim rozwiazaniem
Ja tez jestem za jezeli jest to powazna propozycja. Bo poza zrobieniem lepek taka osoba bedzie sie zajmowac zbieraniem na nie zamowien oraz ich wysylaniem, odbieraniem kasy itp ...
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

pirat pisze: - i jak dla mnie najwiekszy, to to, ze nie kazdy sie podstosuje i powie, ze on to pierdoli i zrobi sobie zielone, bo mu sie bardzo podobaja.
...
Poza tym uwazam, ze Flipper tworzac CTM mial pewna koncepcje, jak to ma wygladac i jak ma funkcjonowac. Wydaje mi sie ze przy tej zasadzie warto zostac, bo to jakby kawalek historii klubu...
Tu sie zgadzam,ale...
po pierwsze znam kilka osob, ktore lepki chcialyby miec, a z roznych przyczyn ich nie mają..
po drugie mimo wszysto uwazam ze sam wzor powinien byc mozliwy do pozyskania dla zwyklego klubowicza, przyklad np moj podpis na forum z orginalnym logo wyglada ładniej.. :oko:

A tak całkiem poważnie, to w zwiazku z propozycja Yaqba (oraz jego żonki oczywiscie) bylbym za tym aby powierzyc cala sprawe Yaqbowi, z tego na ile mozliwe mi bylo go poznac odnioslem wrazenie ze to osoba godna zaufania a poza tym nie wykazuje przejawow "słomianego zapału"..no i dodatkowo ma mozliwosci techniczne, dzieki ktorym mozna by np zrobic mniejsza lepke na podkladke pod rejstracje....
pirat pisze:Na przestrzeni kilku tygodni, moze troche dluzej zaktualizujemy z Sierakiem liste klubowa. Zostana dopisani oczekujacy, zostana wykresleni nieaktywni userzy.
Zajmiemy sie rowniez strona klubowa. To tak po krotce..
Super chlopaki, pamietajcie o mnie.. :-P

@!markos
dzieki za info o watku.. :oko:
Było c14se
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

Staneq pisze: A tak całkiem poważnie, to w zwiazku z propozycja Yaqba (oraz jego żonki oczywiscie) bylbym za tym aby powierzyc cala sprawe Yaqbowi, z tego na ile mozliwe mi bylo go poznac wiem odnioslem wrazenie ze to osoba godna zaufania a poza tym nie wykazuje przejawow "słomianego zapału"..no i dodatkowo ma mozliwosci techniczne, dzieki ktorym mozna by np zrobic mniejsza lepke na podkladke pod rejstracje np....
Bardzo ladnie to ujales Staneq.

Decyzja zapadla - sprawe lepek przejmuje Yaqb. Nie wszyscy mieli szanse wypowiedziec sie w tym temacie, jednak propozycja Yaqba oraz jego sanownej Malzonki zdaje sie byc najrozsadniejsza

the end
Zablokowany

Wróć do „Luźne rozmowy”