P.S. Pytam bo nie mam ochoty jechać w tej chwili podjezdzać do serwisu i 40 PLN płacic za podłączenie do kompa. Metode drucikową sobie daruje, bo moge coś spieprzyć

potwierdzam -kiedyś doświadczyłem-=m&m=- pisze:po iluś zapłonach błąd sie kasujeD12 pisze:Umówiłem się do serwisu na czwartek
skoro boisz się, to jeśli ktoś coś doradzi, to może też nie będziesz chciał się za to zabierać .. więc po co się pytać???D12 pisze: P.S. Pytam bo nie mam ochoty jechać w tej chwili podjezdzać do serwisu i 40 PLN płacic za podłączenie do kompa. Metode drucikową sobie daruje, bo moge coś spieprzyć
wystarczy włączyc zapłon i go wyłączyć:=JUHol= pisze:20 prawidlowych uruchomien i zgaszen silnika powoduje wykasowanie EPROMu![]()
-=m&m=- pisze:wystarczy włączyc zapłon i go wyłączyć:=JUHol= pisze:20 prawidlowych uruchomien i zgaszen silnika powoduje wykasowanie EPROMu![]()
"To clear the codes simply turn on and off the ignition 30 times with a 5 second 'on' gap in-between (time allowed for self check to finish)."
Dzięki za wskazówke, przyda się na przyszłość=JUHol= pisze:-=m&m=- pisze:wystarczy włączyc zapłon i go wyłączyć:=JUHol= pisze:20 prawidlowych uruchomien i zgaszen silnika powoduje wykasowanie EPROMu![]()
"To clear the codes simply turn on and off the ignition 30 times with a 5 second 'on' gap in-between (time allowed for self check to finish)."a jak ja napisalem?
tylko nie 30 a 20 poza tym wlaczasz i wylaczasz silnik