Stłuczka - likwidacja z OC sprawcy/kosztorys :)
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- czester 1
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
o ile nic sie nie zmieniło to PZU robi wycene w systemie AUDATEX a lakierowanie w EUROTAX,
jezeli ta kasa to za mało to sobie sprawdz kosztorys i sprawdz jakie elementy do wymiany, jakie do naprawy i czy sie z tym zgadzasz...
sprawdz tez czy sa wszystkie elementy uszkodzone sa wpisane do kosztorysu - gdzie wogóle byly ogledziny auta- pod PZU czy w warsztacie ?
czyli wszysko w kosztorysie masz sprawdz tez potracenia z amortyzacji bo '96 r to juz troche zabieraja
jezeli masz duze uszkodzenia to ogledziny robisz w warsztacie gdzie wszystko jest porozbierane i widac kazde uszkodzenie - jezeli robiłes pod PZU to zawsze mozesz robic ponowne ogledziny w warsztacie, bynajmiej ja tak robie bo zawsze mam wieksza wycene o ok. 30%
ja akurat wrocilem z katowic z firmy GENERALI (laguna nie wyhamowała)zobaczymy jakie maja ceny

jezeli ta kasa to za mało to sobie sprawdz kosztorys i sprawdz jakie elementy do wymiany, jakie do naprawy i czy sie z tym zgadzasz...
sprawdz tez czy sa wszystkie elementy uszkodzone sa wpisane do kosztorysu - gdzie wogóle byly ogledziny auta- pod PZU czy w warsztacie ?
czyli wszysko w kosztorysie masz sprawdz tez potracenia z amortyzacji bo '96 r to juz troche zabieraja
jezeli masz duze uszkodzenia to ogledziny robisz w warsztacie gdzie wszystko jest porozbierane i widac kazde uszkodzenie - jezeli robiłes pod PZU to zawsze mozesz robic ponowne ogledziny w warsztacie, bynajmiej ja tak robie bo zawsze mam wieksza wycene o ok. 30%

ja akurat wrocilem z katowic z firmy GENERALI (laguna nie wyhamowała)zobaczymy jakie maja ceny

- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
Smola pisze: Robilem pod PZUCzy taka wycene moge zrobic w kazdym warsztacie?
w kazdym, podajesz tylko adres warsztatu
a co cie ma kosztowac, jak bedziesz w tym warsztacie robił to cie przeciaz nie skasuja za rozebranie autaSmola pisze: Ile to kosztuje?

na co patrzySmola pisze: Czy pzu wogole na to patrzy?

to ceny za nowe czesci czy do zrobienia, bo jak masz urwane np. tylko mocowanie z lampy do dostaniesz 50% wartosci lampySmola pisze: Kosztorys mi sie nie podoba bo te ceny tych czesci to chyba z sufitu biora.... zderzak 150, lampa 38 no chyba zarty
głownie patrz na to czy masz uszkodzone elementy do wymiany
jak ci sie kosztorys nie podoba to bezgotówkowo - z warzstatem tez możesz sie dogadac

- geo022
- Swój
- Kontakt:
czester sie rozpisal-wkoncu expert od ubezpieczen co nie
ja ci powiem tak-wrzuc autko niekoniecznie do aso -ale koazdy kto ma podpisane umowy bezgotowkowe z pzu sie podejmie naprawy bezgotowkoej-jesli kasy braknie-zrobia dodatkowa wycene i bedzie gites-jesli nie chcesz zarobic to takie wyjsice jest najlepsze
a jesli chcesz zarobic to nie pisze ze chce to co ci sie nalezy bo to co Ci sie nalezy to autko w stanie sprzed wypadku

ja ci powiem tak-wrzuc autko niekoniecznie do aso -ale koazdy kto ma podpisane umowy bezgotowkowe z pzu sie podejmie naprawy bezgotowkoej-jesli kasy braknie-zrobia dodatkowa wycene i bedzie gites-jesli nie chcesz zarobic to takie wyjsice jest najlepsze
a jesli chcesz zarobic to nie pisze ze chce to co ci sie nalezy bo to co Ci sie nalezy to autko w stanie sprzed wypadku
- geo022
- Swój
- Kontakt:
czester mądrze pisze 
przyklad:
moje autko-dostalo strzla w tyl w styczniu rok temu-niby tylko swatelko i zderzak -wycena 1100zl -podpisalem bezgotowkowe-okazal sie ze naprwaway 2950 zl wiec widac ze sie oplaca
przyklad nr 2:
octavia rodzicow -autko na parkingu zachaczylo o ich zderzak
(zepsuty tylko zderzak i ta listawa na nim) -wycena 1900 zl -naprawa 1400 zl
jak widac stare bezgotowkowo przy stluczkach mlode gotowka
troche sie w tym czaje bo mam rodzine lakeirnikow

przyklad:
moje autko-dostalo strzla w tyl w styczniu rok temu-niby tylko swatelko i zderzak -wycena 1100zl -podpisalem bezgotowkowe-okazal sie ze naprwaway 2950 zl wiec widac ze sie oplaca
przyklad nr 2:
octavia rodzicow -autko na parkingu zachaczylo o ich zderzak
(zepsuty tylko zderzak i ta listawa na nim) -wycena 1900 zl -naprawa 1400 zl
jak widac stare bezgotowkowo przy stluczkach mlode gotowka

troche sie w tym czaje bo mam rodzine lakeirnikow