IV Zlot CTM 2006

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
Zablokowany
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

IV Zlot CTM 2006

Post autor: sierak »

Jest jeszcze dosc wczesnie ale trzeba juz o tym zaczac myslec i dzialac jezeli chcemy / chcecie miec zlot w tym roku. Po wstepnej rozmowie z Kristo mam takie informacje:

Na obecna chwile zajete sa wszystkie weekendy na torze w poznaniu od kwietnia do polowy wrzesnia. Reasumujac mozemy zrobic zlot albo w tygodniu w wakacje ale mysle ze kazdy z nas pracuje i nie jest to dobry pomysl albo w ten wolny JESZCZE weekend wrzesnia.

Ja proponuje termin 22-24 wrzesnia

... innej opcji nie widze oczywiscie jezeli chcemy miec zlot w poznaniu a mysle ze warto tym bardziej ze coraz wiecej mamy 2.0 i cors ktore moga juz na takim torze rozwinac skrzydla. O cenie jeszcze nie mamy do rozmawiac ... bo na razie duzo jeszcze nie wiemy.

Chce sie tylko dowiedziec kto chce przyjechac i jak z tym terminem. Nie musze chyba dodawac ze trzeba to ustalic bardzo szybko bo za tydzien albo dwa to juz nawet tych wolnych wrzesniowych weekendow moze nie byc. Czekam na jakies konkretne komentarze od was ...
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

Fajnie, ze pomysl zlotu pojawia sie na poczatku roku, gdzie mamy mnostwo czasu na dywagacje co i jak.

Moje zdanie brzmi nastepujaco. Oczywiscie, ze IV zlot jest super impreza nie zaleznie od miejsca, bo najwazniejsi sa ludzie, klubowicze. Postaram sie dopasowac jak najbardziej, zeby tam byc.
Ale skoro moge sobie pomarudzic troche, to mi osobiscie bardziej by sie podobal maly tor lublin, gdzie wszystko widac, jest fajny techniczny etc. Nawet bezposrednia rywalizacja samochodow o niewielkiej roznicy mocy moze byc ciekawa i dosc wyrownana, bo tor jest wymagajacy technicznie.
Takze ja osobiscie glosowalbym na Lublin oraz na termin bardziej lipcowy, gdyz na koniec wrzesnia nie wiadomo jak bedzie chociazby z pogoda.

Niech wypowiedza sie inni jeszcze
:oko: Tyle ode mnie
kubelt
Swój
Kontakt:

Post autor: kubelt »

Nie widze, zeby gdzies indziej toczyla sie dyskusja na temat zlotu w Poznaniu wiec zapytam sie tutaj:
Jaka jest cena wynajecia toru w Poznaniu i jak ona wyglada w stosunku do kosztow poniesionych rok temu?
Chodzi mi o to, czy sie nie porywamy z motyka na slonce. Skoro terminy sa rezerwowane az tak naprzod to i z naszej strony musi byc szybka deklaracja. Znajac zycie takowej nie bedzie. Poza tym trudno jest sie deklarowac na zlot, skoro nie wiadomo jakie koszta trzeba bedzie poniesc.
Pozostaje tez rozmieszczenie klubowiczow. Nie pamietam zbytnio jak to wyglada ale mysle, ze dosc silna grupa miesci sie w Polsce centralnej. O ile dojazd do Lublina trwal ponad godzine to jazda do Poznania moze byc ponad dwukrotnie dluzsza a w zwiazku z tym bardziej kosztowna. Wiadomo, ze wszystkim sie nie dogodzi, zlotego srodka jeszcze nie wymyslono.
Nie bede rzecznikiem innych, niech sie sami wypowiedzi.
Tor poznan to kawal asfaltu. Obawiam sie zeby tych -nascie cors nie zniknelo na takiej przestrzeni.
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

Juz wam odpowiadam. Cena godziny toru to 300PLN wedlug tego co mi kristo przekazal. Rok temu zaplacilismy chyba 1000PLN za caly dzien na torze z tego co pamietam.

Jezeli o mnie chodzi to w kwestii organizacji tego zostalem sam bo flipper sie wylamal i nie przyklada juz do tego reki. Jak zapewne wiecie ja tez nie grzesze nadmiarem czasu wiec jak nie wypali Poznan (gdzie wszystko popilotowac chce Kristo) to na pewno bedzie potrzebny ktos to mi pomoze bo ja sie nie moge temu w 100% poswiecic.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

Ja i tak bede mial wszedzie kawal drogi.. :-? (do lublina 400km, poznan ~350km)
Dlatego mi sie podobala opcja Lublina, byl 'paulon' bylo gdzie zrobic impreze i gdzie sie wyspac..
Ale nie mowie nie, zamalo szczegolow..

Zgadzam sie z Piratem ze z pogoda pod koniec wrzesnia moze byc roznie

@kristo a jak wygladalby tam nocleg..?

dla mnie sprawa otwarta..
Było c14se
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

dla mnie dojechać do poznania .. żaden problem :D
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

pirat pisze:Fajnie, ze pomysl zlotu pojawia sie na poczatku roku, gdzie mamy mnostwo czasu na dywagacje co i jak.

Moje zdanie brzmi nastepujaco. Oczywiscie, ze IV zlot jest super impreza nie zaleznie od miejsca, bo najwazniejsi sa ludzie, klubowicze. Postaram sie dopasowac jak najbardziej, zeby tam byc.
Ale skoro moge sobie pomarudzic troche, to mi osobiscie bardziej by sie podobal maly tor lublin, gdzie wszystko widac, jest fajny techniczny etc. Nawet bezposrednia rywalizacja samochodow o niewielkiej roznicy mocy moze byc ciekawa i dosc wyrownana, bo tor jest wymagajacy technicznie.
Takze ja osobiscie glosowalbym na Lublin oraz na termin bardziej lipcowy, gdyz na koniec wrzesnia nie wiadomo jak bedzie chociazby z pogoda.

Niech wypowiedza sie inni jeszcze
:oko: Tyle ode mnie
Sierak tego nie napisał ole rozmowy trwają na temat małego toru (1.5 km) który jest podobny jak w Lublinie.
kubelt pisze: O ile dojazd do Lublina trwal ponad godzine to jazda do Poznania moze byc ponad dwukrotnie dluzsza a w zwiazku z tym bardziej kosztowna. .
Nie wszyscy mieszkają w Warszawie. Ja na przykład do Lublina mam 7 albo 8 godzin jazdy. Czas pomyśleć o zachodniej części :

Stanieq-wszystko jest podobnie jak w Lublinie tylko że bezposrednio na torze. Jest camping, są 3 domki mieszkalne jak w Kielcach i pokoje hotelowe.
Na 200% jest załatwiona pełna gastonomia, więc o jedząko nie musicie się martwić.
Problem jest jeden- ile zamówić beczek piwa?? Jedna beczka to 50L :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

nie za wczesnie chlopaki jak na rozkmine dotyczaca konca wrzesnia? :lol: jak historia pokazuje mozna zorganizowac wszystko w ciagu tygodnia, tak wiec styczniowa sraczke uwazam za niekoniecznie potrzebna :zakrecony:

arts chodz tutaj kochany i przedstaw kolegom opcje z lotniskiem za 3zeta od glowy...
Obrazek
kristo
Weteran
Kontakt:

!markos pisze:nie za wczesnie chlopaki jak na rozkmine dotyczaca konca wrzesnia? :lol: jak historia pokazuje mozna zorganizowac wszystko w ciagu tygodnia, tak wiec styczniowa sraczke uwazam za niekoniecznie potrzebna :zakrecony:

arts chodz tutaj kochany i przedstaw kolegom opcje z lotniskiem za 3zeta od glowy...
Tu nie chodzi o srakę- jeżeli mam być Poznań to trzeba teraz rezerwować, jezeli Lublin- srać tym i czekamy na tydzień przed zlotem aż ktoś się za to zabierze. :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

z zabraniem sie za to nie ma najmniejszego problemu, c20rsa.com dalo rade w zeszlym roku - damy i w tym. wydaje mi sie, ze jestesmy troche za mali na poznan, a "rozmowy trwaja" zazwyczaj konczy sie wieksza, albo mniejsza kupa :(

nie powiem jednak, zeby poznan nie byl fajowy :-D tyle, ze ta data jakas troche z dupy, bo z pogoda moze juz byc lipa :x

ps.
18+15 miejsc do spania to moze byc troche malo :-P

[edit]
no i poczekajmy, az arts wypapla to lotnisko, bo mnie tym wczoraj doslownie zabil :0
Obrazek
Obrazek
kristo
Weteran
Kontakt:

!markos pisze: 18+15 miejsc do spania to moze byc troche malo :-P
Jedziesz spać czy się bawić?? Ja ci mało to jeszcze mogę załatwić 15 przyczep campingowych czteroosobowych. :P
Obrazek
Awatar użytkownika
czester 1
Weteran
Kontakt:

Post autor: czester 1 »

mi tylko termin sie nie podaba, noce sa juz zimne a nie wiadomo kto gdzie zaśnie :lol:
a tak na poważnie to nie ma jak to termin wakacajny, we wrześniu sa już sesje i moze być mniejsza frekwencja :(
Obrazek
Awatar użytkownika
sopel358
Nowy
Kontakt:

Post autor: sopel358 »

jesli chodzi o mnei to w tym roku mam zamiar sie pokazac na zlocie i mysle ze tez moge sie wypowiedziec w temacie jesli chodzi o date to fakt chyba lepiej zeby to bylo w wakacje wiadomo pogoda cieplej i wogole a jesli chodzi o miejsce to pojade wszedzie z tym ze do poznania mam 100 km a do lublina hmmm... duzo :oko: fajnie jak by to byl poznan ale jak to sie ktos wypowiedzial nei wiem czy nie jestesmy za mali na to choc nie powiem ze klub rosnie w sile same 2,0 a te fury by tam sie wykazaly :oko: no ale jeszcze dochodzi sprawa organicacji potwierdzenia obecnosci i wplacenia kasy a sami wiecie jak to wyglada w naszym klubie :oko: :D

tyle odemnie narazie :oko:
Corsa A 14nv 91 rok/Corsa A TR 13s 82rok
Obrazek
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

1. do Poznania wiekszosc ma daleko
2. nie wiem czy pamietacie, ale tam jest chyba nawierzchnia na ktorej opony mowia papa po jednym dniu
3. termin wrzesnowy to ryzykowna sprawa jesli chodzi o pogode

wiec bez urazy Kristo bo wiem, ze chcesz dobrze, ale ja obstawiam jakis inny obiekt
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

nie powiem zebym byl zachwycony :lol: naprawde chcecie cos organozowac co mialo by sie odbyc prawie w pazdzierniku?? :0 po za tym chyba tor poznan to nie ta liga dla nas :lol: Osobiscie to o wiele bardziej podobal by mi sie Lublin, dla mnie akurat az tak wazny tor nie jest ... wystraczy mi kawal prostej z pacholkami :grin: Mysle ze fajnym rozwiazaniem bylo by znalezienie odpowiedniej daty w kalendarzu w okresie wakacyjnym + jakies tam swieto :oko: co by mozna bylo wydluzyc zlot o jeden dzien .. bo nie wiem jak wam ale mi jednego dnia brakowalo. Miejscowka hmm tak jak Markos zalinkowal za sprawa zioma odemnie ze wsi z ktk mozna by sie pokusic o lotnisko pod brokiem wlasie stamtad jest te zdiecie, cena jest smieszna bo skladka po 3-5 zeta + jakis koniak i lotnisko jest na 2 dni, ewentualnie pod Lublinem miejscowosci nie pamietam ale sie dowiem jak by kogos intersowalo rowniez cena smieszna ... imprezy kilkukrotnie organizowali w tych miejscowkach klubowicze z ktk, takze z zaklepaniem nie bylo by problemu, moge zalinkowac wiecej zdiec :oko: Zostaje opcja wuprubowana rok temu nikt chyba nie mial powodu do nazekamia :oko: Powiem szczeze ze nie wiem skad ten pomysl z tym Pozaniem :lol: Sierak jak cos to ja czesto jestem w Lublinie to mogl bym dolozyc swoje 5gr w organizacji :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Imię: Daniel
Model auta: Corsa B
Kontakt:

Post autor: D12 »

Panowie, jest jeszcze jedna opcja, lotnisko wojskowe( raczej treningowe i awaryjne) w Rykach niedaleko Radomia, byłem tam w zeszłym roku, śmigałem, było pozwolenie na wjazd autem, robienie grilla, rozstawienie namiotów. Możliwość zarezerwowania jest gdyż zaprzyjaźniony klub z Radomia często korzysta z lotniska i robi różne manewry:).
A propo opis toru :
- długie proste, szerokie zakręty
- czysta nawierzchnia
- równa nawierzchnia bez żadnych wyrw, dziobów i reszty, jeździłem tam 1.5 godziny samochodem i poza tym, że trzeba rozłożyć pachołki to jazda niesamowita :).
Zdjęcia pochodzą z archiwum klubu MT Radom. a tak mniej więcej prezentuje się tor, po częsci....
Obrazek
Obrazek
STOP Pijanym kierowcom
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Kontakt:

Post autor: YAQB »

Witam!

Wedlug mnie mamy w tym przypadku drobny konflikt interesow :D.
Niektorzy wypowiadali sie, ze Poznan, gdyz mocne samochody bede mogly rozwinac skrzydla, a ja mam pytanie czy organizujemy zlot dla kilku samochodow czy dla wszystkich? Podejrzewam, ze Ci najmocniejsi i tak na malym kolu Poznania (bo o tym mowil Kristo) i tak sobie nie poszaleja hm?

Druga sprawa - termin. Wiadomo, ze pogody nikt nie przewidzi (chociazby w tym roku pogoda w 2-giej polowie sieprnia bylo o niebo lepsza niz wczesniej), ale przychylam sie do opinii, ze we wrzesniu moze byc juz zimno. Oczywiscie tu znowu jest pytanie czy zlot jest po to zeby glownie jezdzic (i tu pogoda to tylko zeby nie padalo) czy zeby sie spotkac i trzesc tylkami w nocy :D

Ja osoboscie moge jechac i do Poznania i do Lublina, a niezaleznie od tego i terminu bede. Chociaz osobiscie preferuje lipiec - sierpien, co jak widac wyklucza Poznan ...

A co do Ryk - mam kolege z Opel Klub Polska, ktory pochodzi z tamtych rejonow .. Jakby bylo ew. zainteresowanie tamtym torem to moge z nim pogadac - moze ma tam kogos znajomego albo cos (i chyba mi wpominal, ze cos tam organizowal).
CTM #204
kristo
Weteran
Kontakt:

YAQB pisze:Witam!......
Ty narazie masz bana na wszelkie zloty za zderzak!!! :-D :grin: :-D :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

ryki fajowe, zajebiscie szybkie, te 2 miejscowki artsa tez fajowe, lublin tez zajebisty.. i wszystko mozna zalatwic znacznie latwiej i taniej niz poznan.. i niekoniecznie z tak ogromnym wyprzedzeniem i w dogodniejszym terminie, wiec moim zdaniem nie ma sie nad czym rozwodzic :zakrecony:
Obrazek
Awatar użytkownika
kyniek
Weteran
Podziękował;: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kyniek »

ja tez absolutnie za RYKMAI jestem lub za Lubilnem
-Poznan- po pierwsze termin odpada (zimno )
ja uwazam ze mozna by sie powaznie zainteresowac za Rykami, i moze udalo by mi sie cos wiecej udalo zoorganizowac na temat i lotniska (jak to wojskowe) i moze siakiegos dobrego noclegu w tamtych stronach. Nic nie obiecuje , ale mysle ze bysmy dali rade
tja nastał czas spokojnego kombi...
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

to chyba pomysl z Poznaniem sam sie rozwiazal :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

mi osobiscie na torze nie zalezy, moze byc jak to arts napisal kawalek prostej z pacholkami..ale wolalbym zeby byla pogoda zeby gdzie bylo grilla zrobic i przy piwku posiedziec... :-D
Było c14se
Awatar użytkownika
kyniek
Weteran
Podziękował;: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kyniek »

D12 po wstepnych konsultacjach mam pre pytan na temat tego lotniska:
1) czy chodzi Ci o te Ryki kolo deblina bo z tych ryk to do radomia jest okolo 100km
2) jesli chodzi Ci o te ryki (a innych kolo radomia nie ma) to tam nie ma lotniska jest nie daleko Ryk (okolo20km)
Napisz czy to o to chodzi, badz dokladna nazwe miejscowosci w której ono jest ...
tja nastał czas spokojnego kombi...
Awatar użytkownika
satan
Weteran
Kontakt:

Post autor: satan »

:-? :)3