przerobienie wiązki od KOMPA
-
PumaRST
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
przerobienie wiązki od KOMPA
Witam,
mam w corsie 1,2 8v z monowtryskiem i jest silnik c14se do kupienia, i teraz pytanie czy da sie samemu przerobić wiązke pod taki silnik?? czy ona wogóle wymaga przerobienia, czy tylko podpina sie kompa i wszystkie łącza i chodzi??
Pozdrawiam
mam w corsie 1,2 8v z monowtryskiem i jest silnik c14se do kupienia, i teraz pytanie czy da sie samemu przerobić wiązke pod taki silnik?? czy ona wogóle wymaga przerobienia, czy tylko podpina sie kompa i wszystkie łącza i chodzi??
Pozdrawiam
...:::Turbo Squad Kielce:::...
Ford Fiesta RS Turbo
Opel Corsa Rally - w budowie
Ford Fiesta RS Turbo
Opel Corsa Rally - w budowie
-
kozzi
- Weteran
- Imię: Marcin
dokładnie jak Gumiś napisał pewnie można wiązke z mono przystowsoawać do wielo-punktu ale chyba łatwiej i pewniej będzie kupić dedykowaną pod c14se. tak przynajmniej mnie się wydaje 
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- Marcin99
- Nowy
- Kontakt:
Wiązka od c20ne jak na mój gust całkiem odpada bo to całkiem inne silniki (tak na szybko w c14se masz DISa a c20ne ma kopułke czy coś tam takiego, c14se ma czujnik podciśnienia i czujnik temp powietrza - c20ne ma przepływomierz) - jeśli już to może wtyczki od wtryskiwaczy będą pasować, najlepiej byłoby mieć wiązke od np x12sz/x14sz.x16szr to są podobne silniki do c14se i z wtyczkami do wtyskiwaczy powinieneś dać rade - u mnie tak było ale zajeło to nam 3 dni (po ok. 4 godz. może troszke więcej). Najlepsza opcja to jednak kupienie całej kompletnej wiązki bo tak to zawsze braknie ci jakieś wtyczki itp.
-
kristo
- Weteran
- Kontakt:
Ja u siebie musiałem zrobić hybrydę wiązki c14se z c12nz. Ale głównie dlatego że mam CA a silnik był CB.PumaRST pisze:Witam,
Pozdrawiam
Adamxxl w swoim topiku opisywał co trzeba przerobić, on zdaje się ma c16nz na wiązce 12sz, więć z mono przeszedł na monowtrysk. Lepiej szukaj całej c14/16se- teraz jest dużo opli z Angli sprowadzanych na części więc łatwo trafić.

- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
do przerobienia wiązki pod c14/16se, spokojnie można użyć wiązki z silnika x12sz + 4 wtyczki wtrysków i 1 pod IAT (czujnik temp. pow.).
nic dodatkowo nie trzeba ciągnąć, a przeciwnie jeszcze kilka kabli można wywalić.
nic dodatkowo nie trzeba ciągnąć, a przeciwnie jeszcze kilka kabli można wywalić.
-
koch_mar
- Nowy
- Kontakt:
ja prawie skonczylem u siebie konwersje z c14nz na se, z tym ze kupilem glowice od ca na kopulce, wiazka ktora mam od ca jest zbyt krotka ale to nie problem, natomiast zostaly mi 4 kostki z wiazki i brak do nich urzadzen
da sie jakos je wylaczyc zeby komp od se nie wariowal??
poza tym koles ktory mi sprzedawal graty od ca dal jeszcze kolktor zeliwny skrecany ktory ma budowe 4-2-1 wychodzilo cos takiego czy tylko 4-1??
da sie jakos je wylaczyc zeby komp od se nie wariowal??
poza tym koles ktory mi sprzedawal graty od ca dal jeszcze kolktor zeliwny skrecany ktory ma budowe 4-2-1 wychodzilo cos takiego czy tylko 4-1??
Opel Corsa 1.4 Si [url=http://corsa_b.fm.interia.pl][img]http://corsa_b.fm.interia.pl/jendrek.png[/img][/url]
CORSA SPRZEDANA
CORSA SPRZEDANA
- Marcin99
- Nowy
- Kontakt:
Gdybyś poszukał na tym forum to pewnie byś znalazł bo było o tym nie razkoch_mar pisze:poza tym koles ktory mi sprzedawal graty od ca dal jeszcze kolktor zeliwny skrecany ktory ma budowe 4-2-1 wychodzilo cos takiego czy tylko 4-1??