a skala obrotomierza tez bedzie tak pokazywala?Staneq pisze:chyba to:
mowi samo za siebie wystarczajaco..
Projekt "CORSCHE"
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
zapomniałes dodać profesorendo pisze: a przeszkadza mi Mike - Baltazar Gabka![]()
![]()
a co do zawiechy to na allegro jest gwint H&R do corsy może warto sie nim zainteresować Klari ??
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
narazie to olewam ,mam zawieche ,zobacyzmy jak bedzie .
Koles chce 550zl za nia ,nie wiadomo co to i jak dlugo jezdzilo...
Cos tanio
.
A po 2 nie zasmiecac mi watku
!!!!!
Koles chce 550zl za nia ,nie wiadomo co to i jak dlugo jezdzilo...
Cos tanio
A po 2 nie zasmiecac mi watku
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
nie martw sie. Klarus to czlowiek, ktory lubi klepac posty, wiec najprawdopodobniej nie ma dostepu do netu. Pozniej jeszcze ze 2 razy napisze, ze wlasnie wrocil i fotki beda pozniej, bo idzie robic kanapki, pozniej dopisze ze jeszcze sie wykapie zanim wrzuci fotkiD12 pisze: jako jedyna sztuka w Polsce, Klari gdzie Ciebie wsysło, że w wątku nie ma fotek ani żadnych niusów
sorry Grzes, nie moglem sie powstrzymac. no offence
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Kontakt:
Haha ,a ja sie gleboko zastanowilem czy napisac tego posta czy sie juz nie odzywac do czasu jak beda fotki:) hehe
Dzis fotek nie bedzie
haha Pawelku ,nomalnie jestes mistrz i masz zajebista pamiec
)hehe rzeczywiscie kiedys byla taka sytuacja:P
Teraz wyniklo co innego
Troche niusow bez fotek :
Dzis bylem w Intercarsie i zrobilem zakupy za troche ponad 1000zl ,dokaldnie 1189zl
,wszystko kupione po 30%-owej znizce...
Kupilem:
Caly rozrzad -pompe,role,napinacz,pasek
Wszystkie uszczelki :pokrywa zaworow,pod glowice,miske ,kol. ssacy,wydechowy,przepustnice.
Simeringi pod walki ,pod wal.
Uszczelniacze zaworow.
Sruby do przykrecenia glowicy.
Swiece NGK ,filtr stozkowy pod ten silnik z K&N ,Olej +filtr,plyn chodzacy,
Lozyska do kol przednich -niezbedne do nowych piast,
Pasek klinowy...
Czesci odbieram dopiero jutro bo wszystkiego nie mieli i musieli sciagac-Glowny powod dlaczego nie ma zdjec ,jutro to nadrobie
))wielka iloscia fotek 
Pozatym dzis porozkrecalem troche silniczek ,jutro sciagam glowice ,miske,wal -bede widzial jak wygladaja tloki,panewki,pierscienie wal itd. pozniej wszystkie czesci ladnie umyje itd.itd
Planuje wypolerowac kanaly w glowicy ,co tez jutro uczynie -fotki beda.
))
To tyle z tego dnia ,jutro bedzie wielki booom fotek i infosow
)Nic sie nie stalo Pawelku
)
Dzis fotek nie bedzie
Teraz wyniklo co innego
Troche niusow bez fotek :
Dzis bylem w Intercarsie i zrobilem zakupy za troche ponad 1000zl ,dokaldnie 1189zl
Kupilem:
Caly rozrzad -pompe,role,napinacz,pasek
Wszystkie uszczelki :pokrywa zaworow,pod glowice,miske ,kol. ssacy,wydechowy,przepustnice.
Simeringi pod walki ,pod wal.
Uszczelniacze zaworow.
Sruby do przykrecenia glowicy.
Swiece NGK ,filtr stozkowy pod ten silnik z K&N ,Olej +filtr,plyn chodzacy,
Lozyska do kol przednich -niezbedne do nowych piast,
Pasek klinowy...
Czesci odbieram dopiero jutro bo wszystkiego nie mieli i musieli sciagac-Glowny powod dlaczego nie ma zdjec ,jutro to nadrobie
Pozatym dzis porozkrecalem troche silniczek ,jutro sciagam glowice ,miske,wal -bede widzial jak wygladaja tloki,panewki,pierscienie wal itd. pozniej wszystkie czesci ladnie umyje itd.itd
Planuje wypolerowac kanaly w glowicy ,co tez jutro uczynie -fotki beda.
To tyle z tego dnia ,jutro bedzie wielki booom fotek i infosow
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
-
arts
- Forum Master
- Kontakt:
klari tylko nie mow ze zlorzycie silnik na starych pierscieniach.....rozlozyc silnik po to zeby zlozyc go na nowych uszczelkach bezsensu... oddaj blok zeby zrobic honowanie tulei + nowe pierscienie, i z panewkami tez bym sie zastanawial ale to tzreba oblukac ale po przebiegu rzedu 200 tys bo mniej raczej w kadziu nie bedzie
to rewelacji nie ma co sie spodziewac to machnol bym za jednym zapachem... :oko
Kurde widze oczyma wyobrazni swojego lumpa sprzed roku i teraz to bym jeszcze pare rzeczy zrobil przy okazji
Klari zrobiles juz te kanapki?
Kurde widze oczyma wyobrazni swojego lumpa sprzed roku i teraz to bym jeszcze pare rzeczy zrobil przy okazji
Klari zrobiles juz te kanapki?

- -=kLaRi=-
- Support Team

- Kontakt:
Jutro jak to wszystko porbieram to bede wiecej wiedzial 
Poki co kupilem to co trzeba.Reszta jak rozbiore.
O tym pogadamy na gg
Kanapki zjedzone ;P haha
Poki co kupilem to co trzeba.Reszta jak rozbiore.
O tym pogadamy na gg
Kanapki zjedzone ;P haha
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Kontakt:
Hej
)
Dzis w miare udany dzien
,wlasnie wrocilem z zakupow (moze mniej udany dla mojego portfela...) i popstrykalem fotki silniczka:
1.
2.
3.
Skrzyna F20 4.
5.
6.
7.
8.
9.
Maly balagan... 10.
Troche poukladane narzedzia na tablicy... 11.
12.
13.
A tutaj fotki z dzisiejszych zakupow w Intercarsie ,jutro jeszcze jade odebrac stozek bo koles zamowil mi wklad...
... Kwota 1200zl a w sumie nic tu nie ma ;(
1.
2.
3.
A po zatym jak widac kupilem jeszcze srubki do przykrecenia pokrywy glowicy :)bo stare byly juz troche zniszczone:)
Takze kilka gratow dalem do wypiaskowania mojemu kumplowi ,ktory ma zaklad kamieniarski
)
Za chwile sie przebieram i smigam do garazu wykrecic glowice i zniesc wszystkie graty do piwnicy ,poniewaz nie mam ogrzewanego garazu :)i nie mam zamiaru tam marznac
Na jakis czas musze sobei tam zrobic pracownie i porzezbic w ciepelku
.
Dzis z kumplem zaczynamy robic glowice glownie docieranie zaworow itd itd.
Oczywiscie fotki beda
Pawelku mam nadzieje ,ze bedziesz zadowolony
))
Ok ,lece do garazu
Dzis w miare udany dzien
1.
2.
3.
Skrzyna F20 4.
5.
6.
7.
8.
9.
Maly balagan... 10.
Troche poukladane narzedzia na tablicy... 11.
12.
13.
A tutaj fotki z dzisiejszych zakupow w Intercarsie ,jutro jeszcze jade odebrac stozek bo koles zamowil mi wklad...
1.
2.
3.
A po zatym jak widac kupilem jeszcze srubki do przykrecenia pokrywy glowicy :)bo stare byly juz troche zniszczone:)
Takze kilka gratow dalem do wypiaskowania mojemu kumplowi ,ktory ma zaklad kamieniarski
Za chwile sie przebieram i smigam do garazu wykrecic glowice i zniesc wszystkie graty do piwnicy ,poniewaz nie mam ogrzewanego garazu :)i nie mam zamiaru tam marznac
Dzis z kumplem zaczynamy robic glowice glownie docieranie zaworow itd itd.
Oczywiscie fotki beda
Pawelku mam nadzieje ,ze bedziesz zadowolony
Ok ,lece do garazu
Ostatnio zmieniony 21 sty 2006, o 19:17 przez -=kLaRi=-, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Kontakt:
Heheh ,no zwykle 30% ,gdybym ich niemial to zaplacil bym pewnie pod 2kolka conajmniej...
Dzieki Konradzie:))
heh
Dzieki Konradzie:))
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
-
arts
- Forum Master
- Kontakt:
tak patrze na fotke czesci ... to radzil bym jeszcze zrobic sobie wycieczke do ASO po papierowa uszczelke pod przepustnice, uszczelke pod czyjnik obrotu na wale, uczelki pod bagnet, wtryskiwacze na kopulce tez sa gumki, niby dronostki ale za jednym zamachem warto wymienic.
Hmmm po co kupiles ta korkowa uszczelke pod miske? jak zalozysz dwie i pomiedzy nie ta blache ktorej pewnie nie ma
to bedzie cieklo
Lec do intercarsu ponownie zamien sobie na uszczelke od x20xev ona jest gumowa + blacha dasz troche siliconu i bedzie glanc pomada znaczy nie bedzie cieknac
aaa i przy okazji sobie kup pompe wody bo jakos nie widze
No i ja bym nie zakladal tych lozysk na piasty ... to chyba jakies wynalazki? nie lepiej bylo kupic SKF?
hehe jak cos sobie jeszcze przypomne to naskrobie
Hmmm po co kupiles ta korkowa uszczelke pod miske? jak zalozysz dwie i pomiedzy nie ta blache ktorej pewnie nie ma
Lec do intercarsu ponownie zamien sobie na uszczelke od x20xev ona jest gumowa + blacha dasz troche siliconu i bedzie glanc pomada znaczy nie bedzie cieknac
hehe jak cos sobie jeszcze przypomne to naskrobie

- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
juz chyba zajety ten nickarts pisze:Kondzio by lepiej brzmialo![]()
![]()
Endo zmieniaj nicka
![]()
Klari, Ty sie chyba nudzisz, ze zapamietujesz imiona
Artur - imie to wywodzi się od celtyckiego słowa art, czyli "niedźwiedź, który zapada w zimowy sen"

- -=kLaRi=-
- Support Team

- Kontakt:
Co do pierscionkow to sie narazie wstrzymam ,na pierwszy rzut oka jest idealnie i nie ma wogole luzu,gladzie sa idealne ,bez najmniejszych skaz lub rys!!!!!Zobaczymy co powie pomiar...
Co do pompy wody to w tym silniku byla juz nowa zalozona ,wiec nie ma sensu .Uszczelka pod miske jest gumowa.Bedzie dobrze.
BTW. ta z x20xev kosztuje 130zl wiec chyba sobie ja podaruje bo i tak cieknie jak sie ja zalozy -cos o tym Artsiku wiesz
))Basista tez ja ma i szczerze powiem ch*ja daje
dalej sie poci.
Podobno jedynym skutecznym sposobem jest zlapanie tego na klej do szyb,napewno nic nie pocieknie ale moze byc problem z ponownym sciagnieciem miski...
Pod przepustnice uszczelke mam ,reszte przemysle...
Co do dzisiejszych poczynan to sciagnelismy glowice i okazalo sie ze nie jest popekana itd
co mnie bardzo ucieszylo.
Po chwili zaczelismy wyciagac zawory i bylo widac ze kilka przepuszczalo na uszczelniaczach ,ktore oczywiscie wymienimy.
Umylem ladnie glowice ropa a pozniej splukalem goraca woda myjka karcher... ;)ogolny efekt jest bardzo zadowalajacy.
Jutro docieram zawory i powoli bede skladal ja do kupy.
Przy okazji umylem skrzynie biegow bo byla strasznie usyfiona...
Coraz zimniej jest i coraz wiecej roboty ,dlatego dzis zaczalem przenosic na okres swapa i zimy moj caly (prawie) warsztat do piwnicy
Jest cieplutko i moge sobie dlubac
)-fotki jutro 
A oto fotki z dzisiejszych popoludniowych prac
-fotki bloku silnika wrzuce jutro 
1.
2.
Z kumplem zaczelismy zabawe
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
No to jutro czeka mnie polerka kanalow
,zaworow i zlozenie tego do kuupy ,aha i bym zapomnial odbior srozka ;D ,czesci z piaskowania i malowanie tych gratow 
Co do pompy wody to w tym silniku byla juz nowa zalozona ,wiec nie ma sensu .Uszczelka pod miske jest gumowa.Bedzie dobrze.
BTW. ta z x20xev kosztuje 130zl wiec chyba sobie ja podaruje bo i tak cieknie jak sie ja zalozy -cos o tym Artsiku wiesz
Podobno jedynym skutecznym sposobem jest zlapanie tego na klej do szyb,napewno nic nie pocieknie ale moze byc problem z ponownym sciagnieciem miski...
Pod przepustnice uszczelke mam ,reszte przemysle...
Co do dzisiejszych poczynan to sciagnelismy glowice i okazalo sie ze nie jest popekana itd
Po chwili zaczelismy wyciagac zawory i bylo widac ze kilka przepuszczalo na uszczelniaczach ,ktore oczywiscie wymienimy.
Umylem ladnie glowice ropa a pozniej splukalem goraca woda myjka karcher... ;)ogolny efekt jest bardzo zadowalajacy.
Jutro docieram zawory i powoli bede skladal ja do kupy.
Przy okazji umylem skrzynie biegow bo byla strasznie usyfiona...
Coraz zimniej jest i coraz wiecej roboty ,dlatego dzis zaczalem przenosic na okres swapa i zimy moj caly (prawie) warsztat do piwnicy
Jest cieplutko i moge sobie dlubac
A oto fotki z dzisiejszych popoludniowych prac
1.
2.
Z kumplem zaczelismy zabawe
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
No to jutro czeka mnie polerka kanalow
Ostatnio zmieniony 21 sty 2006, o 19:19 przez -=kLaRi=-, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
-
arts
- Forum Master
- Kontakt:
zgadza sie tak powiedzialem ale ja nie jestem przeciez autorem tego projektu tylko dalem wskazowke
wiec nie mam zadnego wplywu co bedzie zrobione.. 
co do uszczelki z x20xev u mnie nie poci sie
ale za to zapier.. spod pokrywy zaworow
pomyslu z klejem do szyb nawet nie skomentuje
Jak masz rozebrany silnik to dokaldnie pomierzcie dol silnika zeby potem nie bylo niespodzienek 
co do uszczelki z x20xev u mnie nie poci sie

- -=kLaRi=-
- Support Team

- Kontakt:
Ciekla i Adi mi mowil ,ze tobie tez cieknie ,sam mu mowiles 
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
-
arts
- Forum Master
- Kontakt:
z tego co pamietam z tej rozmowy to ....cieknie spod pokrywy zaworow i u niego tez jak zgodnie stwierdzilismy na to nie ma recepty, poci sie i juz
z miska mam spokuj nic nie cieknie i o tym akurat nie rozmaweialismy no chyba ze moja pamiec zawodzi lub byla juz pod wplywem %:oko: :lol dobra juz nic nie mowie bo zaraz bedziemy wszyscy po sobie jezdzic