GSI z seria zderzakiem?
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- Hiv
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
GSI z seria zderzakiem?
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=81543365
Gość wciska, ze tak wyjechala z fabryki, a ja mysle ze miała dzwona?
Były GSI w tym roku w ogóle i z takimi zderzakami z przodu?
Gość wciska, ze tak wyjechala z fabryki, a ja mysle ze miała dzwona?
Były GSI w tym roku w ogóle i z takimi zderzakami z przodu?
Może znów corsa...
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
hmm sprawa wyglada tak, ze to moze byc poprostu Corsa 1.6 a nie GSI.. zreszta kolega Mieto tez ma taka niby GSI na zwyklym zderzaku i ztcp tez byla jak ta z aukcji sprowadzona ze szwajcarii
Ostatnio zmieniony 16 sty 2006, o 11:23 przez Staneq, łącznie zmieniany 1 raz.
Było c14se
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
GS-y byly produkowane tylko w latach 93-94 i chyba 95 z silnikami c16xe ,a po tych latach byly niby GSy z x16xe! to jest 97 wiec na pewno nie jest GSi.
Apropo :
HIV przeczytaj uwaznie ogloszenie ,w nim pisze ze wiecej info na stronie "http://www.fox-autoimport.pl/ i tam dokladnie pisze co i jak z nia czyli :
OPEL Corsa B
GSI 1.6 16V 106 PS
106PS to jest X16XE wiec to nie jest GSi
Wydaje mi sie ,ze koles po prostu sie nie zna i w taryfikatorze przy oplatach wyszlo mu ze 1.6 16v to GSi
,ktora w rzezywistosci nie jest!!
Apropo 2
Na tej stronce przejrzyj sobie zdjecia tego auta ,jest pokazany licznik z Tigry ,tak samo jak ma MIETO -czyli to co napisal Staneq
Apropo :
HIV przeczytaj uwaznie ogloszenie ,w nim pisze ze wiecej info na stronie "http://www.fox-autoimport.pl/ i tam dokladnie pisze co i jak z nia czyli :
OPEL Corsa B
GSI 1.6 16V 106 PS
106PS to jest X16XE wiec to nie jest GSi
Wydaje mi sie ,ze koles po prostu sie nie zna i w taryfikatorze przy oplatach wyszlo mu ze 1.6 16v to GSi
Apropo 2
Na tej stronce przejrzyj sobie zdjecia tego auta ,jest pokazany licznik z Tigry ,tak samo jak ma MIETO -czyli to co napisal Staneq
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Otoz to
,nie wszyscy sie znaja i pozniej tak wypisuja ,a jak jeszcze znajda klienta co sie nie zna to uwierzy jak ten mu nabajeruje ze ma klime itd..
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
do każdej w salonie mozna było dokupić pakiet/elementy i-line (irmscher) podobnie jak i obecnie (dokładki, gril, felgi, elementy środka,..)
-
Dziadek_Corsarz
- Nowy
- Kontakt:
Pozwole sobie na małe wtrącenie - po 97 wersja ta nazywała się sport, różniła się wspomnianymi już zegarami, często występowały takie dodatki jak klima, fotele od tych w GSi rozniły sie obiciem tapicerskim, natomiast miały rzeczywiście hamulce i zawieszenie identyczne z tym w GSi. Wersja Irmscher występowała, ale zmiany dotyczyły tylko wnętrza - pseudo karbonowe wstawki na konsoli środkowej. Wersja ta nazywała sie World Cup Sport i była wersją limitowaną.
- Staneq
- Post Mistrz
- Kontakt:
duzo elementow odroznia powiadasz, czy ja wiem
:
mowimy o corsie B, a wiec poza silnikiem i zderzakiem to GSI nie ma nic takiego co mialoby tylko GSI a nie jakas inna wersja bo:
siedzenia(pseudo kubelki) ma wersja sport rowniez oraz zwykle 1.6 tez
zawieszenie wersja sport ma identyczne...
hamulce 236 wentyle ma kazda c14se, x14xe i 1.6
a tylnia lotke to nawet do 1.0 dawali..itd,itp
wiec nie wiem o jakich elementach mowisz...Twoje GSI nie ma np schowka pod siedzeniem pasazera bo to byla domena tylko wersji Joy

mowimy o corsie B, a wiec poza silnikiem i zderzakiem to GSI nie ma nic takiego co mialoby tylko GSI a nie jakas inna wersja bo:
siedzenia(pseudo kubelki) ma wersja sport rowniez oraz zwykle 1.6 tez
zawieszenie wersja sport ma identyczne...
hamulce 236 wentyle ma kazda c14se, x14xe i 1.6
a tylnia lotke to nawet do 1.0 dawali..itd,itp
wiec nie wiem o jakich elementach mowisz...Twoje GSI nie ma np schowka pod siedzeniem pasazera bo to byla domena tylko wersji Joy
Było c14se
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
zawias niższy niż w sport o ~1cm
grubsze stabilizatory
tarcze 256
silnik, zderzak i progi
reszta jak w sport'ach
tylko po co te licytacje ?
grubsze stabilizatory
tarcze 256
silnik, zderzak i progi
reszta jak w sport'ach
- Staneq
- Post Mistrz
- Kontakt:
Adaś jestes pewny ze Corsa B GSI miala 256 hamulce? bo mi sie wydaje ze 236 a stabilizator u mnie(c14se) a mam Joy'a jest taki sam jak w GSI wiec podjerzewam ze wersje z x14xe maja tez taki stablizator chodz tego akurat nie wiem..AdamXXL pisze:zawias niższy niż w sport o ~1cm
grubsze stabilizatory
tarcze 256
silnik, zderzak i progi
reszta jak w sport'ach
o progach zapomnialem fakt
a to nie rzadna licytacja,
Było c14se
-
Corstek
- Nowy
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Taa, GSi miala na pewno tarcze 256 tyle, ze wezsze, niz te swapowane, ktore maja 24mm grubosci, w corsie byly 20mm.Staneq pisze:Adaś jestes pewny ze Corsa B GSI miala 256 hamulce? bo mi sie wydaje ze 236 a stabilizator u mnie(c14se) a mam Joy'a jest taki sam jak w GSI wiec podjerzewam ze wersje z x14xe maja tez taki stablizator chodz tego akurat nie wiem..AdamXXL pisze:zawias niższy niż w sport o ~1cm
grubsze stabilizatory
tarcze 256
silnik, zderzak i progi
reszta jak w sport'ach
o progach zapomnialem fakt![]()
a to nie rzadna licytacja,zawsze sie ktos moze czegos nowego nauczyc
Stabilizatory w GSi byly 24mm i to tylko do 96roku, pozniej 22mm. W x14xe sa 20mm, u Ciebie tez raczej nie ma tego z GSi tylko 20 albo 22mm. Ten z GSi 24mm jest taki sam lub grubszy o 1mm od drazkow reakcyjnych.
B x14sz