Kodeks prawdziwego Corsowca

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
gejzer6
Swój
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: gejzer6 »

1. Pamiętaj, że celem każdego Corsowca jest być pierwszym, cokolwiek to oznacza.
2. Im szybciej przejedziesz na czerwonym świetle, tym mniejsze prawdopodobienstwo, że ktoś Cie stuknie w bok.
3. Włączenie kierunkowskazu ujawnia Twój zamiar wykonania manewru. Prawdziwy Corowca nigdy tego nie zdradza...
4. Nigdy nie wymuszaj pierwszenstwa, ani nie zajeżdzaj drogi starszemu samochodowi. Tamten gość prawdopodobnie nie mam nic do stracenia.
5. Jeżeli jedziesz lewym pasem bez żadnej możliwości wyprzedenia auta przed Tobą, lub zjechania na prawo a gość z tylu trąbi i blyska światlami, oznacza to, że ma on dodatkowe możliwości.
6. Prędkość w kilometrach/h widniejąca na znakach drogowych jest jedynie wielkością sugerowaną i w żadnym wypadku nie należy jej sztywno stosować.
7. Nigdy nie utrzymuj takiego odstępu od poprzedającego pojazdu, aby moglo tam wjechać inne auto. Nawet jeżeli uważasz że ten odstęp jest zbyt maly by ktokolwiek mogł się tam wcisnąć, zmniejsz go o polowe.
8. Hamować należy w ostatniej chwili i tak mocno, aby bezwzględnie zadzialał ABS, powodując odprężający masaż stopy. W przypadku aut bez ABS-u ćwiczymy zorciąganie nogi.
9. Nigdy nie podczepiaj się pod karetke jadącą na sygnale. Z regoły na miejsce dojedziesz ostatni.
10. Wypuszczając przed siebie auto wyjeżdzające z podporządkowanej, uszczęśliwisz jednego, a wkurzysz dziesiądki jadących za Toba.
11. Pamiętaj, że wśrod, pieszych, ktorych przepuszczasz na pasach lub wysepce tramwajowej może być terrorysta.
12. Zauważ, jeżeli zaparkujesz Corse na środku trawnika, na pewno żaden pies nie zrobi w tym miejscu kupy.
13. Jeżeli nie potrafiszprowadzić Corsy jednocześnie nadająć smsa, jedząc hamburgera, pijąc cole, palac pepierosa i zmieniając CD - nigdy nie zostaniesz SALES REPRESENTATIVE. Kobiety dodatkowo muszą posiadać umiejętność karmienia dziecka piersią podczas jazdy.
14. Wyrzucony śmieć za okno urozmaica krajobraz oraz nadaje sens istnieniu służb porządkowych.

UWAGA!!!
Pamietaj że zmienne warunki pogodowe nie są w żadnym wypadku powodem dla zmiany powyższych regół.

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

stare, czemy dwa razy i nie w hehehe? :-?
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
gejzer6
Swój
Kontakt:

Post autor: gejzer6 »

pojebalo mi sie wszystko sorki :zakrecony:
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

wow, jaka fajna historyjka :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

AmRoz pisze:to tak poza tematem:P
tematem, ktory powinien zostac zamkniety..

a btw to nie czaje jak trzeba zapier**ac zeby miec jeszcze duzo do skrzyzowania, nie moc juz wyhamowac i wjechac na nie nie na pomaranczowym, ale na czerwonym swietle w dodatku kiedy inne auta juz ruszaja. Sorki, ale mi sie jeszcze tak nie zdazylo i chyba nie chcialbym zeby mi kiedys taki przecinak przelecial.. :-?
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

AmRoz pisze:
widze skrzyzowanie mowie zdaze ;P deplem mocniej na gaz i jade ostro calym autem trzesie ale cisne ostro patrze zmienia sie swiatlo :) .......... hehe widze juz czerwone widze auta ruszaja ja w tym momencie wjechalem na skrzyzowanie slysze tylko klaksony innych aut ruszajacych z boku ... ;) ........ a wszystko to przez Jeeepa 4x4 :D ktory cfaniak myslal ze jak go ma to mi bedzie srac po szybie i machac raczka ...
i takim jak Ty powinni zabierac prawo jazdy :-?
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
UhU
Nowy
Kontakt:

Post autor: UhU »

AmRoz pisze:spojrzal z groza na mnie ;P
Myślę że nie tylko on tak spojrzał na ciebie :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”