Styling mojej Corsy B
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Styling mojej Corsy B
chcialbym wam przedstawic cala historie mojej corsy!niestety nie cala bedzie ilustrowana bo nie gdzies miesiac po kupnie corsy kupiolem sobie cyfrówke!A wiec tak:kupilem ją dokladnie pod koniec stycznia 2005 roku!auto posiadało(i posiada) silnik 1.4 i jedynym jego wypasem byl centralny zamek z pilotem i alarm!auto pierw dostalo felgi z oponkami 195/50/R15
w nastepnym tygodniu zmienilem tylne zawieszenie(amorki sprezyny)na sztywny zestaw od BILSTEINA(nie wiem jak to sie poprawnie pisze)
potem przyszedl czas na zmiane zderzakow jako ze szkole sie na technika mechanika wszystkie prace wykonalem we wlasnym zakresie
a oto efekt końcowy pierwszego etapu prac
i jak wam sie podoba???przeczytal ktos caly opis???staralem sie i tak naj krocej jak sie dalo!
w nastepnym tygodniu zmienilem tylne zawieszenie(amorki sprezyny)na sztywny zestaw od BILSTEINA(nie wiem jak to sie poprawnie pisze)
potem przyszedl czas na zmiane zderzakow jako ze szkole sie na technika mechanika wszystkie prace wykonalem we wlasnym zakresie
a oto efekt końcowy pierwszego etapu prac
i jak wam sie podoba???przeczytal ktos caly opis???staralem sie i tak naj krocej jak sie dalo!
Ostatnio zmieniony 2 mar 2006, o 18:43 przez nanek1987, łącznie zmieniany 1 raz.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
wygląda o wiele lepiej, jesli lecisz ja w kolor to pomyśl również o klamkach, listwach i lusterkach żeby miało to ręce i nogi noi oczywiście gleba (tył juz widać poszedł w dół teraz czas na przód) bo na razie to motórówka
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Nowy
- Kontakt:
-
- Świeżak
Cze Uhu!naklejka ciągle jest bo klapka jest uszkodzona i naklejka narazie musi byc!a co do gleby z przodu to napewno bedzie obnizona ale tylko delikatnie bo i tak ten zderzak jest niski a nieraz musze smigac po takich drogach ze i bez gleby mam dejko uszkodzonego mojego r.s-ka
siatka bedzie ciemna i moze zaloze te chromowane prety!tak po 2!
a jak walne klamki w kolor i lusterka to co zrobic z tym plastikiem co jest pod szyba czołową????jako jedyny zostanie czarny???
siatka bedzie ciemna i moze zaloze te chromowane prety!tak po 2!
a jak walne klamki w kolor i lusterka to co zrobic z tym plastikiem co jest pod szyba czołową????jako jedyny zostanie czarny???
-
- Świeżak
moja aluski bardzo mi sie podobają i nie mam w planach zmieniac ich na inne bo te są wg mnie SUPEEEEEEEER!!!a co do gleby to juz od roku nad nią mysle!ale to jest moje narzędzie pracy...ktora czasem związana jest z jazda po dziurach!!!w nastepnym tyg zmieniam lożyska z przodu i regeneruje maglownice!w zaleznosci ile mnie to wyniesie zaczne kolejne modyfikacje ktore deko wstrzymalem bo byly planty zmiany na audi a3 lub corse C ale zostaje przy mojej CB bo jakos by mi bylo jej szkoda oddac!arts pisze:no chopie dluga droga przed Toba, ale najpierw to ja bym poszedl w zmiane zawieszenia i kolka jakies fajne ... ale calkiem dobrze kombinujesz ... powodzenia w dalszych modach
-
- Świeżak
le nowa 380 pln???a w maglownicy to sie zmienia tylko tulejke teflonowa!no nie wiem pomysle jeszcze!a co do gleby to mam ciagle dylemat!Kurbat pisze:ostatnio było "maglowane o regeneracji maglownicy", skorzystaj z szukajki, może zmienisz zdanie.nanek1987 pisze:... regeneruje maglownice...
Skoro to Twoje narzędzie pracy i jezdzisz po dziurach to z glebą poczekaj
-
- Nowy
- Kontakt:
fajna corsa fajny lakier, klamki lusterka pod kolor; listwy w kosmos
siatex czarny byłby lepszy
felgi moim zdaniem są fajne (o gustach się nie dyskutuje)
brakuje gleby,
to tylko moje zdanie
ps. jak na tak krótki czas posiadania ww auta szybki jestes i jeśli mody będą postępować w takim tempie to do lata corsiawka bedzie wyglądać całkiem przyzwoicie
pozdrawiam <lol>
siatex czarny byłby lepszy
felgi moim zdaniem są fajne (o gustach się nie dyskutuje)
brakuje gleby,
to tylko moje zdanie
ps. jak na tak krótki czas posiadania ww auta szybki jestes i jeśli mody będą postępować w takim tempie to do lata corsiawka bedzie wyglądać całkiem przyzwoicie
pozdrawiam <lol>
C20XE juz niedługo
-
- Świeżak
no i R.S poszedl sie jeb... a wszystko przez autobus!!!i jak sie tu nie zalamać???
EDIT-- z winy autobusu!!!ale z tymi firmami to jest roznie!!!ale blotnik juz bede mial robiony i zderzak od nowa a wcale nie bylo latwo go dopasowac!!!
EDIT-- z winy autobusu!!!ale z tymi firmami to jest roznie!!!ale blotnik juz bede mial robiony i zderzak od nowa a wcale nie bylo latwo go dopasowac!!!
Ostatnio zmieniony 24 lut 2006, o 20:09 przez nanek1987, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Świeżak
witam!!!a tak bedzie wygladal moj nowy zderzaczek!!!po kolizji mam wieksza motywacje do modyfikacji corsiarki!to tylko taka szybka przerobka w paincie a jak dostane kase to biore sie za robote i jak tylko stopnieje snieg to zakladam
mi sie to bardzo podoba tyko na zywo bo w projekcie slabo
mi sie to bardzo podoba tyko na zywo bo w projekcie slabo
Ostatnio zmieniony 26 lut 2006, o 22:02 przez nanek1987, łącznie zmieniany 1 raz.