Znalazłem dwie kostki z tyłu obok tylnej lampy - jedna z nich - jest to typowe gniazdo przekaźnika, ma wszystkie 4 piny obsadzone. Czy wiecie może do czego to służy ? Dodam jeszcze że wszystkie światła z tyłu mi świecą, nie mam haku holowniczego. Czyżby przekaźnik pod trzeci stop ?
I drugie, już bliżej zaślepki lampki bagażnika (dodam że mam wersję CITY) - potrójna, tzn. 3 piny, podobna do tej jak ta do podłączenia zegarka/zapalniczki. Do świetlówki ? To po co aż trzy konekrory ?
A jak już w temacie złączy/gniaz, instalacji...
Udało mi się założyć zapalniczkę i zegarek (niestety był od Kadetta, więc mniejszy i nie założyłem go w końcu), jak się okazało miałem wyprowadzenia właśnie do zapalniczki i zegarka. Ale nie wiem jak jest z instalacją radiową. Widzę że mam antenę (tzn. takie srebrne coś - nawet nie wiem czy antene się zamiast tego wkręca, czy też można jakiś bat znaleźć do wkręcania w to), nawet mam wtyczkę antenową, ale nie mogę znaleźć gniazda ISO ani niczego podobnego. Czy ono tam powinno być ? A co z głośnikami ? Widzę że są jakieś fabryczne 10cm, ale czy one są podpięte i poprowadzone gdzieś ?
Tajemnicze złącza w CA w bagażniku po lewej stronie i inne
- Mihó
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Tajemnicze złącza w CA w bagażniku po lewej stronie i inne
Opel. Technik die begeistert
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
-
- Swój
- Otrzymał podziękowań: 0
Kostka ISO - niewiem - wydaje mi się, że powinna być seryjnie- poszukaj dobrze pod deską. To złącze z tyłu na przekaźnik - to mam pod lewym tylnym podszybiem - to przekaźnik od wycieraczki tylnej. A to 2gie złącze to niewiem, musiał byś fote zarzucuć.
A czy możesz mi powiedzieć kolego czy masz podświetlany włącznik od włączania świateł?? Bo jak kupiłem to nie świecił i niewiem, a np. przełącznik od korektora wysokości świateł - te cyferki po włączeniu świateł normalnie są podświetlane
A czy możesz mi powiedzieć kolego czy masz podświetlany włącznik od włączania świateł?? Bo jak kupiłem to nie świecił i niewiem, a np. przełącznik od korektora wysokości świateł - te cyferki po włączeniu świateł normalnie są podświetlane
Corsa A 1.2i 93r.
- Mihó
- Nowy
- Kontakt:
No ciekawe... Nawet na tabliczce znamionowej mam nabite że nie ma tylnej wycieraczki, a tutaj się okazuje ze instalacja nawet jest...PETERS pisze:Kostka ISO - niewiem - wydaje mi się, że powinna być seryjnie- poszukaj dobrze pod deską. To złącze z tyłu na przekaźnik - to mam pod lewym tylnym podszybiem - to przekaźnik od wycieraczki tylnej. A to 2gie złącze to niewiem, musiał byś fote zarzucuć.
Zanikm nie naprawiłem, też nie miałem Tutaj opisano jak to rozgrzebać http://www.blauetachos.de/doc/opel/kade ... halter.htmPETERS pisze:A czy możesz mi powiedzieć kolego czy masz podświetlany włącznik od włączania świateł?? Bo jak kupiłem to nie świecił i niewiem, a np. przełącznik od korektora wysokości świateł - te cyferki po włączeniu świateł normalnie są podświetlane
Ja po prostu włączyłem postojówki i oświetlenie wnętrza i od spodu lekko się wysunął włącznik. W jego gnieździe siedzi żarówka + oprawka 12V 1,2W. Podświetlenie działa po przekręceniu stacyjki
-
- Swój
- Otrzymał podziękowań: 0
Ooo to fajnie. Chyba też się diodami pobawię, bo te żaróweczki nie chcę świecić więcej niż jeden sezon. A gdzie to pisze na tabliczce znamionowej, że nie masz wycieraczki. Ja mam z tyłu ogrzewaną szybę, wycieraczkę i spryskiwacz tylnej szyby-chociaż niewiem, gdzie jest do niego pompka.
A to zegarka nawet niemiałeś w serii. To co było w tym miejscu?? A chyba widziałem ostatnio na allegro do CA zegarek coś za 14zł.
A to zegarka nawet niemiałeś w serii. To co było w tym miejscu?? A chyba widziałem ostatnio na allegro do CA zegarek coś za 14zł.
Corsa A 1.2i 93r.
- Mihó
- Nowy
- Kontakt:
Diody... hmm... ja wolę żarówki Klimat "tamtych lat" zachowują, a o to mi chodziPETERS pisze:Ooo to fajnie. Chyba też się diodami pobawię, bo te żaróweczki nie chcę świecić więcej niż jeden sezon. A gdzie to pisze na tabliczce znamionowej, że nie masz wycieraczki. Ja mam z tyłu ogrzewaną szybę, wycieraczkę i spryskiwacz tylnej szyby-chociaż niewiem, gdzie jest do niego pompka.
Pod maską masz tabliczkę znamionową - na pasie przednim z paroma rządkami oznaczeń po 3 znaki - jest tam barwa szyb, skrzynia, silnik, katalizator, wyposażenie i inne. Odczytasz sobie w EPC (którego niestety nie mam, więc Ci nie pomogę, chyba że masz EPC w którym CA jest ładnie opisana albo TISa 1997 )
Zegarka w serii nie miałem, był tam schowek, do którego nawet nie wchodzi komórka na głębokość. Szukam teraz po taniości obrotka od fiata 125, bo on tam ładnie wchodzi
- Mihó
- Nowy
- Kontakt:
A ja wiemPETERS pisze: Ja mam z tyłu ogrzewaną szybę, wycieraczkę i spryskiwacz tylnej szyby-chociaż niewiem, gdzie jest do niego pompka
Zobacz czy z pompki przedniego nie idą Ci dwa przewody gumowe
Najpewniej masz tak, że pompka jest dwukierunkowa - ma dwa wężyki, jeden na przód, drugi na tył sika