Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
No super Markos ciekawe do czego dojdzie... mam nadzieje ze troche dalej niz z corsa
Apropo stozka to dla Golfa 2gen. do silnik 1.8rp (90KM) KN robi jeszcze wiekszy stozek wiec nie ma sie co podniecac
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy https://www.facebook.com/KolorowePasy/
-=m&m=- pisze:markos zachwyca się czerwoniutkimi gałeczkami i naklejkami z numerkami
widzisz.. bo ty jeszcze nie rozumiesz zabawy w honde, a ja juz sie wkrecilem
jak ci pokaze jaki ma byc kolor samochodu, jakie felgi i jaki kolor nakretek na szpilki to umrzesz
-=kLaRi=- pisze:dla Golfa 2gen. do silnik 1.8rp (90KM) KN robi jeszcze wiekszy stozek
tjaaaa...
Ostatnio zmieniony 10 cze 2006, o 13:19 przez !markos, łącznie zmieniany 1 raz.
zareczam ze Markos zacznie cos dzialac inaczej wzywam lawete i na zlomowisko
porownanie stozkow integra v jakis zdupy szczurowaty golf chyba nie jest namiejscu
Nie ma sie co popdniecac na wielkosc stozka ,bo robia wieksze dla slabszych silnikow ,a ten golf wcale szczurowaty nie byl... chyba jeden z lepszych golfow 2gen, w polsce...
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Dobra dobra z tym silnikiem mi nie wyszło, ale z golfem będe trwał dalej przy swoim
Owszem, auto nie składa się tylko z silnika ale silnik jest jego głównym elementem bo to doczepienie silnika do furmanki dało samochód
I klari dobrze o tym wie wsadzając do swojej corsy 2.0
chyba nie ma co gdybac o roznicy technologicznej itr i golfa 90ps dla mnie osobiscie cif w budzie 200r z silnikiem od itr to mistrzostwo, tez sie troche wkrecilem Oczyma wyobrazni widzial bym takiego w bialej perle, ze srodjiem od itr i felunek 17 cali.. mniami
kyniek pisze:robi sie fajnie, tylko ta plandeka mnie niepokoii.....
znaczy co.. mam ta integre rozlozyc i trzymac wszystko na balkonie zanim kupie civica? tak sie sklada, ze po zakupie integry jestem finansowo zblokowany i dopoki nie sprzedam wiekszej ilosci gratow z corsy to nie ma nawet co myslec o zakupie biorcy..
a civ bedzie blekitny, na bialej feldze i z czerwonymi kublami
a właśnie że nie bo k20 niżej się kręci, płynniej zmienia rozrząd i nie ma takiego fajnego szarpnięcia przy przestawianiu i w ogóle jest podobno bardziej "wychowany"
Pozatym jak to napisali w GT "Inżynierowie Hondy wyposażli silnik Integry w kute tłoki, korbowody i wał korbowy. Integra Type R to jeden z niewielu samochodów na świecie, który seryjnie wyposażany jest w takie typowo wyczynowe wnętrze silnika....a żeby poprawić chłodzenie zastosowano natrysk oleju od spodu na denko tłoka"
Markos dawaj fotki nowego trupa
bo wiem że kupiłeś, szkoda że nie mogłem go oblukac osobiście
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
walcie sie na twarz, zdjec nie bedzie, nie zasluzyliscie
a dziurawej chlodnicy i zbiorniczka na plyn z volkswagena prosze nie fotografowac, bo to chyba jakis chlop naprawial
juuutro beda spajszoty, przy okazji rzucimy w projektach foty pt. "jak skonczyla moja corsa"