Witam,
Otóż mam problem z dostępem do serwera na którym znajduje się forum... po jakimś czasie udało się zlokalizować w czym diabeł siedzi.
Okazuje się, że któreś urządzenie sieciowe po drodze lub sam serwer niepoprawnie obsługuje tzw ,,window scalling''.
Sam problem objawiał się koszmarnie wolnym ładowaniem stron (np. zeszło parę godzin jak zostawiłem laptopa włączonego z łądującą się ctm.pl).
Szczegóły pod adresem http://lwn.net/Articles/92727/.
Czy któryś z szanownych adminów ma możliwość zlokalizowania problematycznego urządzenia i jego skorygowania?
Problem z dostępem do forum
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: Problem z dostępem do forum
arekm pisze:Witam,
Otóż mam problem z dostępem do serwera na którym znajduje się forum...
...Sam problem objawiał się koszmarnie wolnym ładowaniem stron (np. zeszło parę godzin jak zostawiłem laptopa włączonego z łądującą się ctm.pl).
U mnie pomogło zainstalowanie przegladarki Mozilla Firefox

Ostatnio zmieniony 21 sie 2006, o 16:11 przez Matys, łącznie zmieniany 1 raz.
Corsa A 1.4i C14NZ