prawie.Matex pisze:tylko kupil taka co prawie byla krzywa a taka niby dobra byla:)
niektorym swap sie "prawie" udal mimo tego, ze samochod byl prosty..Matex pisze:o mało co i by sie swap w niej nie udal !
poza tym, ze kamien lupany i nigdy nie bedzie fajnie skrecac, to nie mam do nich absolutnie nic. i generalnie nic poza tym nie napisalem.pirat pisze:teraz zwyczajnie opluwasz nasze furki
to, ze czesci ze stanow sa tansze to niestety fakt. zakup weglowego tlumika z podpalana tytanowa koncowka to kosz rzedu 450pln (juz w polsce). ile kosztuje zwykly tlumik z nierdzewki w polsce? tyle samo. stad post o poliuretanie z takim, a nie innym podsumowaniem. wybaczcie, jesli was to jakos ubodlo. ciesze sie, ze mam taka dostepnosc drobnych gratow i ze kosztuja one nieco inaczej niz do corsy.
jesli uwazasz, ze to, ze nie podoba mi sie stanka corsa i lampy mike'a to opluwanie marki, to sory. zle mnie zrozumiales.
co do mojego "najlepszego" - na szczescie taki z dupska jestem jedynie w necie, o czym mam nadzieje znajacy mnie wiedza.
ps.1
ciekawe, ze napisales to dopiero po zlocie, na ktorym sie nie pojawilem.. czyzby jakies wspolne zlotowe refleksje owocujace srednio fajnym telefonem w srodku nocy, ktorego tresci pewnie nikt juz nie pamieta?
ps.2
tylko krowa nie zmienia pogladow. jakbym do dzis dnia jezdzil matizem, to nie wiedzialbym, ze corsa jest nieco fajniejsza, a potem nie wiedzialbym, ze jeszcze fajniejszy jest civic i gdybym nigdy nie przejechal sie integra, to tez nie wiedzialbym, ze jest taki samochod, ze fajnie zapierdala i ze skreca jak zaden inny. z kolei gdybym nie wiedzial, ze integra powstala na plycie civica i ze caly naped z niej bedzie pasowac ot tak - to pewnie skonczylbym na civicu vti, a nie na civicu/integrze.