Więc tak:
Do przepustnicy wchodzą:
-2x podgrzewanie
-2x odma
-1x podciśnienie
-i jescze jeden tylko nie wiem skąd
Do kolektora ssącego:
?????
Regulator paliwa:
-wejście i wyjscie
-i jeszcze jeden?
weź Adaś nawet tego nie komentujeAdamXXL pisze:ktoś rozbierał i nie "umi" poskładaćkomu powierzyłeś autko ?
czy ten zaworek jest okrągły i wychodza z niego 3 wężyki??AdamXXL pisze:na przepustnicy:
podgrzewania i odma wiadomo.
podciśnienie od dołu do takiego zaworka od filtra par paliwa.
podciśnienie od strony kabiny do Map sensora
dokładnie ten . jeden idzie do filtra z węglem a drugi zapewnie wpięty jest w serwokozzi pisze:
czy ten zaworek jest okrągły i wychodza z niego 3 wężyki??
zapewnie nic chyba, że jakieś straszne zimy będą. ja mam zamiar odłączyć to czasowo łącząc te rurki razem.i jeszcze jedno co się stanie jak odłącze podgrzewanie przepustnicy??
bo własnie tak to poskładałem, nie podłanczając podgrzewania i niewiedziałem czy aby napewno będzie okAdamXXL pisze:zapewnie nic chyba, że jakieś straszne zimy będą. ja mam zamiar odłączyć to czasowo łącząc te rurki razem.kozzi pisze: i jeszcze jedno co się stanie jak odłącze podgrzewanie przepustnicy??
u mnie tez podgrzewanie jest odłączonekozzi pisze: bo własnie tak to poskładałem, nie podłanczając podgrzewania i niewiedziałem czy aby napewno będzie ok
a ja wogle nie mam podgrzewania woda-=martee=- pisze:u mnie tez podgrzewanie jest odłączonekozzi pisze: bo własnie tak to poskładałem, nie podłanczając podgrzewania i niewiedziałem czy aby napewno będzie ok
z tego wniosek że nie można ufac znajomy "bo dobry jest", a kolo może i zna się na tym, ale strasznie ma to wszystko w dupiePorszak pisze:kozzi poprostu noz sie w kieszeni otwiera, moze jakby to bylo cienkoscienko to by wiedzial jak to skladac
no stary jakbyś zobaczył jak on to poskładał to też byś się złapał za głowearts pisze:kozzi co Ty juz sam sie wzioles za skaladnie sprzeta