nowy nabytek :D

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

nie, nie beda lzejsze, bo beda mialy 16 cali, czyli cal wiecej niz te, co mam teraz..

ale mam 100% pewnosci, ze bedzie to unikat na skale calego kraju 8)
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

a ile te sprezyny h&r obnizaja?
Bo te civ'y są już w serii dosc nisko zawieszone i ciekaw jestem ile ty jeszcze to zglebisz? :-D

..no i gadzety fajowskie.. :)2
Było c14se
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

Staneq pisze:a ile te sprezyny h&r obnizaja?
jakies 30-40mm? bedzie lezal na glebie :-D
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: Porszak »

fajne graty, ale ten lakiernik to cyba za to ze tanio robi to musi sie nacieszyc tymi autami co czekaja w kolejce :lol: i nie wydawaj kurna calej kasy zeby na czarna godzine bylo :oko: , dobrze wiesz ze przy swapie rozne kwiatki wychodza
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

tu kwiatki nie wyjda - przekladam z takiej samej budy :oko:

dodatkowa kasa pojdzie oczywiscie na wymiane tulej zawieszenia, na nowe "cukierki" tylnych wachaczy, na olej, na plyn hamulcowy, na nowe tarcze hamulcowe (bo chyba zmienie ten wiercony i nacinany wynalazek na cos normalnego) i pare innych rzeczy...

zobaczymy jak to bedzize, ale na felgi to choruje i to powaznie.. chyba sprzedam cale audio, ktore kupilem :lol:
Awatar użytkownika
kamiloooo
Post Mistrz
Imię: Kamil
Kontakt:

Post autor: kamiloooo »

wszystko sie pieknie zapowiada... :0
Obrazek
Awatar użytkownika
geo022
Swój
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: geo022 »

jakies nowiny w tym tygodniu sie pojawily ? ?:)
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

tak.. lakiernik powiedzial, ze samochod jeszcze nie jest pomalowany :)18 :bardzozly: :)11 :)16

oraz dokonalem wyjatkowo mocno poje*anego zakupu, ktory wszyscy wybijali mi z glowy :lol: pokaze co to jak paczka juz dotrze :grin:
Awatar użytkownika
kamiloooo
Post Mistrz
Imię: Kamil
Kontakt:

Post autor: kamiloooo »

kupil felgi kupil felgi..... :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
geo022
Swój
Kontakt:

Post autor: geo022 »

!markos pisze:tak.. dokonalem wyjatkowo mocno poje*anego zakupu, ktory wszyscy wybijali mi z glowy :lol:
raz sie zyje :D :D :D :D
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

wymiatasz markos, wymiatasz ... czekamy na koncowy efekt :-D
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

malo to gadzeciarskie, ale swoj niejezdzacy i nadal niepomalowany samochod awaryjnie "wyposazylem" juz w zimowe butki..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

te 15" enkei zostana juz na zimowki, na lato beda nowe, cal wieksze, tez enkei, prosto z japonskiej integry :grin: oponki na zimke to chyba calkiem zacny vredestein snowtrac 2 w rozmiarze 185/60/15... za kazdym razem jak je gdzies przenosze, to jestem w szoku jak lekkie sa te kola!!! :0
Ostatnio zmieniony 9 lis 2006, o 03:05 przez !markos, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

markos fajnie ze myslisz rozsadnie, i jestes optmista, ale ja bym kupil zimowki wiedzac ze auto bedzie za tydzien na parkingu, gotowe do jazdy.

powodzenia z tym malowanie, bo chyba tesknisz z :D a ta fura, mimo ze nie smigales jeszcze

poka foty letnich kolek
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

Porszak pisze:ja bym kupil zimowki wiedzac ze auto bedzie za tydzien na parkingu, gotowe do jazdy
wtedy zazwyczaj jest taki problem, ze nie ma kolek, ktore akurat chcialbys kupic :lol: poza tym mialem zajebista cene - 30% taniej niz normalnie, wiec sie nie zastanawialem, szczegolnie, ze to bardzo dobra gumka :D
Porszak pisze:poka foty letnich kolek
jeszcze nie przylecialy.. wyslane byly 23 pazdziernika, airmail idzie do 20 dni, powinny byc w przyszlym tygodniu 8)
Obrazek
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Imię: Daniel
Model auta: Corsa B
Kontakt:

Post autor: D12 »

Markos gratuluje zakupu felgi miodne jeżeli chodzi o wzór i stan techniczny, opony też niczego sobie.
Coś długo trwają prace lakiernicze przy twoim autku, myślałeś aby poszukać lakiernika, który ma czas?
STOP Pijanym kierowcom
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

D12 pisze:Markos gratuluje zakupu felgi miodne jeżeli chodzi o wzór i stan techniczny
to seria z integry, zakup sprzed paru ladnych miesiecy :grin:
D12 pisze:opony też niczego sobie.
sie wie :-P
D12 pisze:Coś długo trwają prace lakiernicze przy twoim autku, myślałeś aby poszukać lakiernika, który ma czas?
nie, nigdzie go nie zabieram. bede mial doskonaly argument przy placeniu...
Obrazek
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

!markos pisze:... za kazdym razem jak je gdzies przenosze, to jestem w szoku jak lekkie sa te kola!!! :0
ja ostatnio swoje zdejmowałem i byłem w ciężkim szoku jak corsa daje rade je napędzić :lol: z ciekawości chyba jutro je zważe :oko:

a co do felg to fajnie będą w civicu wyglądać :oko:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Górniol
Nowy
Kontakt:

Post autor: Górniol »

fAjny temat, fajne autobo zawsze ten model civica mi sie podobał i uwazałem go za ideał samochodu dla siebie no ale mam corse i nie narzekam, nie rozumię jednak jednej rzeczy mianowicie:
DLACZEGO POMALOWANIE AUTA JEST TAK WIELKIM PROBLEMEM I TAK DłUGO TRWA ??

jak walą w h.. to dawaj do nas na śląsk i ci kolega Tomasz pomaluje w ekspresowym tempie na jaki kolor tylko sobie wymyslisz :-P
Obrazek

C20XE juz niedługo :)
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

Górniol pisze: DLACZEGO POMALOWANIE AUTA JEST TAK WIELKIM PROBLEMEM I TAK DłUGO TRWA ??
nie wiem

mowia, ze maja duzo innej roboty. ja w to oczywiscie nie wierze, bo to bzdura, zeby nie ogarnac w pare tygodni tak malego wozka jak moj civic. ale tak jak mowilem - mam w reku argument, ktory wykorzystam przy placeniu. zawarlismy umowe - mialo byc 4 tygodnie i XXXXpln. skoro nie bylo 4 tygodnie, to nie bedzie XXXXpln, tylko znacznie mniej.
Obrazek
kozzi
Weteran

Post autor: kozzi »

no chyba że Ci parkingowe doliczą :-D
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

raczej nie dolicza. a jesli tak - to sobie porozmawiamy. plusem jest to, ze nie zaplacilem na razie ani zlotowki.

gadzetow ciag dalszy:

udalo mi sie kupic uzywanego HKS'a, temperatura oleju. zegarek ma 60mm srednicy, podswietlany na pomaranczowo (tak jak reszta zegarow), jest w pelni elektroniczny, ma funkcje alertu po przekroczeniu zaprogramowanej wartosci (mozna podpiac zewnetrzny brzeczyk), ma funkcje zapamietania wartosci max, odtwarza zapamietany przebieg temperatur, a po uruchomieniu wykonuje sweep przez pelna skale :-D

Obrazek

Obrazek

a tutaj procedura startowa, bajery rowery :lol:
http://rapidshare.com/files/2096308/hks.wmv.html

juz czekam na cisnienie oleju z tej samej serii :D na razie sie szuka, bo to niestety dosc stara seria i trudno je trafic.. jestem jednak dobrej mysli :grin:
Ostatnio zmieniony 9 lis 2006, o 03:03 przez !markos, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

!markos pisze: gadzetow ciag dalszy:
no nie powiem, fajne te zegarki :lol: to nie autometer :oko: powodzenia w poszukiwaniach brakującego elementu. Będą montowane w słupku czy czeka na nie inne miejsce ??
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

-=m&m=- pisze:Będą montowane w słupku czy czeka na nie inne miejsce ??
na razie czeka na nie miejsce w ogromnym pudle, w ktorym trzymam cala reszte gadzetow :lol:
jesli chodzi o lokalizacje w samochodzie, to jeszcze nie zdecydowalem, ale pewnie skonczy sie na slupku. jedynym problemem moze byc to, ze zegarek jest jednak troche wiekszy niz powszechnie stosowane 52mm i moze ciut za duzo zaslaniac :-P bede myslal jak samochod juz zacznie jezdzic, co moze byc terminem bardzo odleglym :(
Obrazek
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

no fajnie, fajnie..tyko szkoda ze tak sie to wszystko odciaga..
oby nie bylo jak w przypadku projektu 'super 1600' zbroiles sie, kupowales gadzety i...

Zyczye bardzo szybkiego poskladania furki..a widziales w nowym GT tego civa coupe?

jakby twoj projekt byl w takiej budzie bylo by dla mnie soczyscie...

btw fajne ma soczewki ten civ z GT
Było c14se
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

soczewki i wszelakiego gatunku endzelajsy sux.. liczy sie jedynie seria, albo gladka szyba z bixenonem :grin: pojde w ta druga opcje - lampki niedlugo zostana zakupione (bo i tak musze cos kupic, moje maja wypalony odblysnik), a kiedys dostana xenonowe swiatelka 8)

ten projekt kosztowal mnie juz ponad 30 klockow, wiec nie.. raczej nie ma opcji, zeby skonczyl tak samo jak corsa..

a w sumie to nawet ciesze sie, ze corsa super1600 nie zostala zrealizowana.. nigdy bym jej juz wtedy nie sprzedal i do konca dni tego auta bym sie nim wozil nie wiedzac co trace :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

markos dlaczego elektronicze wskazniki sa lepsze niz mechniczne/analogowe? jak zwal tak zwal
Obrazek
Awatar użytkownika
Kotlin
Swój
Imię: Rafał
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Post autor: Kotlin »

Markos skoro moja rodzina kaze mi sie leczyc na glowe to ciebie trzeba leczyc na nogi bo na glowe to juz za pozno.

Ten projekt tak mi sie podoba ze jak juz powstanie to zrobie sobie plakat z twoim autkiem.
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

Porszak pisze:markos dlaczego elektronicze wskazniki sa lepsze niz mechniczne/analogowe? jak zwal tak zwal
z tego co wiem sa po prostu dokladniejsze.. i oczywiscie maja wiecej bajerow :grin:
Kotlin pisze:Ten projekt tak mi sie podoba ze jak juz powstanie to zrobie sobie plakat z twoim autkiem.
hehehehe :-D jak juz bedzie w 100% skonczony to planowana jest jakas profi sesja zdjeciowa, takze fotki na pewno beda mialy wystarczajaco duza rozdzielczosc, zeby drukowac je w formacie plakatowym :-P

ps.
mowilem juz, ze mam dil z panami z maxi tuning? :P zainteresowali sie projektem juz jakis czas temu i chca byc pierwszymi, ktorzy o nim napisza 8)
Obrazek
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

Gratuluje zawzietosci!
Tez bacznie obserwuje co sie dzieje ,ale narazie brak fotek auta ...
Ja tam nie jestem przeciwnikiem innych marek niz Opel takze jestem ciekaw co wyjdzie ! Moj wujek w dojczach ma taka Honde jak Twoja ,ta sama buda itd ,rocznik jak sie nie myle 93. tylko ,ze silnik 1.3. Smiga nia od nowosci i nie ma zadnych problemow z tym autem. W sumie moja ciotka (od drugiego wujka) byla pierwszym wlasicielem mojej corsy i przez 10lat tez z autem zupelnie nic nie robila.
Moj brat za rok robi prawko ,takze moze on dostanie Hondzie -zobaczymy ,moze zarazi sie po Tobie :D jak mu pokaze Twoj projekt!
Jedyne co moge Ci powiedziec Markosik to : Go Markos Go :D heh
Kiedy odbierasz auto od lakiernikow!?
Ja mialem z moimi to samo, przeciagali terminy ,mialy byc 3tyg ,wyszlo 5tyg i auto bylo w 50% zrobione... auto wzialem ,zaplacilem za polowe roboty ,oczywiscie przeplacilem ,ale bylem tak wqrwiony na nich ,ze o tym nie myslalem. Teraz to olewam ,mam czyste konto i nikt nie bedzie mial do mnie pretensji. Auto oddalem do Tomka tak jak napisal Górniol ,auto zrobili mi w mig ,widzialem jak chlopaki zasuwali w tym Tomek,Gorniol,Adi. Jestem mega zadowolony z ich roboty ,auto wyglada swietnie !Jesli Twoje auto dalej nie gotowe to pomysl o tym.
Niestety obawialem sie tego po swoich ,ze jak zostawie je u nich to dalej nie bedzie gotowe przez nastepne 5tyg a potem jak skoncza bede chcial negocjowac cene to opuszcza pare stowek a nie np. 1300zl . Jak im nie zaplacisz to nie oddadza ci auta czy cos. Chyba ,ze z nimi spisales jakas umowe to co innego. Ja teraz mam nauczke i bez umowy z takimi zakladami nic nie bede zalatwial.
Powodzenia Markos w modach i czekam na dalszy rozwoj projektu.
Widze ,ze ostatnio cos zmieniles podejscie do zycia na tym forum ,na lepsze oczywiscie;) Super!
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

-=kLaRi=- pisze:Jak im nie zaplacisz to nie oddadza ci auta czy cos
plusem jest to, ze musza mi je najpierw przywiezc na lawecie do warsztatu, bo to jeszcze nie koniec ich pracy. po calej operacji mechanicznej w ssg samochod ma wrocic na polerowanie i dopiero wtedy bede sie rozliczal. zawsze moze na to polerowanie (oops) nie wrocic, nie? :-P
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”