Wersja 1.4 16V czy 1.6 16V
- cursor
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Wszystko zależy od stanu, jeśli gsi będzie zakatowana i zaniedbana to lepiej zastanowić się nad czymś innym. Jak chcesz oszczędnie to szukaj X14SZ, a jak chcesz moc i ekonomie to tylko c20ne, a o tym już było na forum nie raz. Teraz kadetta z takim silnikiem nie problem kupić już za 2kzł, a te silniki są bardzo trwałe. Co do spalania to c20ne w vectrze od znajomego pali 10-11l w mieście w zimie(znajomy ma ciężką noge), na trasie schodzi do 6,5 nawet, a masz 115KM na starcie, po niewielu modyfikacjach jest 130-140KM(tłoki z seh'a, wałek z 18e lub 16sh, komp z seh'a, kolektor ssący lexmaul, a wydechowy można zrobić rurowy).
Jeden lubi słuchać, drugi jak go słyszą , ot taka sobie różnica .....
-
Fagot
- Nowy
- Kontakt:
Mam gsi z silnikiem c16xe spalanie benzyna/gaz: w miescie 8/10 poza miastem 7/9 przy mojej jezdzie 9/11. Narazie awari poważniej nie miałem jedynie peknietej gumy ktora jednak mnie koszkowała 100zł ale to przez ten gaz jezdze od lipca tego roku a autko sprowadzone z belgii.
1.9tdi jezdzi
c20xe jeszcze nie
318is może niedługo wystartuje
c20xe jeszcze nie
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
generalnie ja bym wzial 1.6, ale znalezc 1.6 w dobrym stanie jest bardzo ciezko...
a 1.4 16v da sie trafic nawet z niskim przebiegiem..
ad. wyposazenie pojemnosc nie ma wiele do rzeczy..
Podsumowujac jesli nie masz jakiego 1.6 pewniaka, sprawdzonego co do stanu technicznego, to szukalbym jakiegos x14xe np w wersji 100..
odnosnie mocy Ja wiem ze patrzac z perspektyw swapow czy dlubanych silnikow 90km to nic szczegolnego, ale patrzac z perspektywy serii to jest to całkiem sporo jak na auto klasy/wagi cosy B.
Sam mam u siebie 82KM i szczerze mowiac to do miasta czy na trase to naprawde w zupelnosci wystarcza, a i nie jednemu w "lepszym" aucie mozna pograc na ambicji
a 1.4 16v da sie trafic nawet z niskim przebiegiem..
ad. wyposazenie pojemnosc nie ma wiele do rzeczy..
Podsumowujac jesli nie masz jakiego 1.6 pewniaka, sprawdzonego co do stanu technicznego, to szukalbym jakiegos x14xe np w wersji 100..
odnosnie mocy Ja wiem ze patrzac z perspektyw swapow czy dlubanych silnikow 90km to nic szczegolnego, ale patrzac z perspektywy serii to jest to całkiem sporo jak na auto klasy/wagi cosy B.
Sam mam u siebie 82KM i szczerze mowiac to do miasta czy na trase to naprawde w zupelnosci wystarcza, a i nie jednemu w "lepszym" aucie mozna pograc na ambicji
Było c14se
-
arts
- Forum Master
- Kontakt:
buhahha cos to duzo palibig_joe pisze:a ta 1,4 ile pali i ta 1,6??
Ps.
Ja na swojej 1,2 dochodze tak do 12-15l po miescie(najwięcej z szerokimi oponami)
moje s3 pali w miescie przy mocniejszej jezdzie 13L

-
Piotr GSI
- Świeżak
- Kontakt:
jak kupisz 1,4 to zawsze bedzie ten niedosytbroker pisze:Chyba jednak zdecyduję się na 1.4 16V.
Mam do wydania ok. 10 patyków i chciałbym kupić corsę z bogatym wyposażeniem (napewno muszą być dwie poduchy, wspomaganie i elektr. szyby) i najlepiej gdyby nie był starszy niż 1997 rocznik. Duże wymagania?
Może tak, ale to w końcu będzie mój pierwszy samochódi chciałbym żeby wydana kasa nie była zmarnowana.
W pracy jeżdżę corsą C 1.2 (75 KM) 5-drzwiowa i jest bardzo mułowata. Przyspieszenie ma dragiczne, natomiast przy wiekszych prędkościach jest ok, wyprzedzać można szybko przy prekości od 100km/h. Ale do 100 kilosów to trzeba się zastanowić czy zdażysz czy nie. Maks. prekość wydaje mi się też ok. wyciągnałem nią 175 km/h. Czy można ten silnik w jakiś sposób porównywać z corsą B??? Bo mi się wydaję, że w tej corsie te 75 koników to o wiele za mało. A jak to wygląda w corsie B?
corsa gsi (b) turkusowy przecinak
-
big_joe
- Świeżak
- Kontakt:
buhahha cos to duzo pali![]()
moje s3 pali w miescie przy mocniejszej jezdzie 13Lmoja Ex corsa 2.0 16v palila przy non stop bucie w podlodze 15L to cos chyba niehalo z tym 14 v 1.6
hehe no niestety tak pali nie jedzie wcale i cisne z niej siódme poty moze dlatego:) V max jej to 170 nieiwem czemu tak pali (jak jej dam popalić to olej równiez bierze teraz jak jezdziłem wolniej nic oleju mi nie bierze juz niewiem co z nia robic) zastanawiam sie nad silnikiem 1,6 od Tigry lub Corse 1,6 GSI sam niewiem co lepiej zrobic:)
Ostatnio zmieniony 8 lis 2006, o 20:28 przez big_joe, łącznie zmieniany 1 raz.
Opel Corsa 1.2 OHC 92r. [moze kiedys wstawie silnik 2.0 od calibry i wydusze 300 KM]
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
pewnie chodzi ci o mini morisa!markos pisze:moge nie pisac co fajnego mozna kupic za 10 kola?broker pisze:Mam do wydania ok. 10 patyków![]()
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
-
Fagot
- Nowy
- Kontakt:
Z "wypasu" w moim c16xe to mam eletryczne szyby i lusterka, regulacja wysokosci siedzenia kierowcy,abs, szyberdach,klimy nie mam bo za duzo waży
.Jak gsi to tylko sprowadzana.Ja na Twoim miejscu bym własnie czegos takiego poszukał,chyba ze Ci sie spieszy z kupnem
ps.sprzedałbym Ci moja ale jest za fajna i chyba serii to nie mam bo dzis 3 razy objechałem puga206 s16 ktory powinien byc o 1 sekunde szybszy do setki
ps.sprzedałbym Ci moja ale jest za fajna i chyba serii to nie mam bo dzis 3 razy objechałem puga206 s16 ktory powinien byc o 1 sekunde szybszy do setki
1.9tdi jezdzi
c20xe jeszcze nie
c20xe jeszcze nie
- -=m&m=-
- Website Admin

- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
no to gratuluje bo z tego co wiem to ten pug ma 136 KM i 190 Nm !! a corsa na pewno nie ma 9,4 do setkiFagot pisze: dzis 3 razy objechałem puga206 s16 ktory powinien byc o 1 sekunde szybszy do setki
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- -=m&m=-
- Website Admin

- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
pisząc to miałem na myśli dane katalogowe!markos pisze:moja mniej wiecej tyle tyle miala.. a przynajmniej tak twierdzil gtech..-=m&m=- pisze:corsa na pewno nie ma 9,4 do setki
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
Fagot
- Nowy
- Kontakt:
napewno tyle nie ma bo na motofaktch napisali ze ma 9,5!markos pisze:moja mniej wiecej tyle tyle miala.. a przynajmniej tak twierdzil gtech..-=m&m=- pisze:corsa na pewno nie ma 9,4 do setki
1.9tdi jezdzi
c20xe jeszcze nie
c20xe jeszcze nie
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
nie chcialbym wyciagac pochopnych wnioskow, ale chyba jest raczej odwrotnie.. im slabszy silnik tym gorzej idzie przy wyzszych predkosciach, nie sadzisz ze latwiej jest mu sie rozpedzic na poczatkowych biegach?broker pisze:W pracy jeżdżę corsą C 1.2 (75 KM) 5-drzwiowa i jest bardzo mułowata. Przyspieszenie ma dragiczne, natomiast przy wiekszych prędkościach jest ok, wyprzedzać można szybko przy prekości od 100km/h. Ale do 100 kilosów to trzeba się zastanowić czy zdażysz czy nie. Maks. prekość wydaje mi się też ok. wyciągnałem nią 175 km/h. Czy można ten silnik w jakiś sposób porównywać z corsą B??? Bo mi się wydaję, że w tej corsie te 75 koników to o wiele za mało. A jak to wygląda w corsie B?

-
GUMIS2000
- Weteran
- Kontakt:
zalerzyod skrzyni biegówendo pisze:nie chcialbym wyciagac pochopnych wnioskow, ale chyba jest raczej odwrotnie.. im slabszy silnik tym gorzej idzie przy wyzszych predkosciach, nie sadzisz ze latwiej jest mu sie rozpedzic na poczatkowych biegach?broker pisze:W pracy jeżdżę corsą C 1.2 (75 KM) 5-drzwiowa i jest bardzo mułowata. Przyspieszenie ma dragiczne, natomiast przy wiekszych prędkościach jest ok, wyprzedzać można szybko przy prekości od 100km/h. Ale do 100 kilosów to trzeba się zastanowić czy zdażysz czy nie. Maks. prekość wydaje mi się też ok. wyciągnałem nią 175 km/h. Czy można ten silnik w jakiś sposób porównywać z corsą B??? Bo mi się wydaję, że w tej corsie te 75 koników to o wiele za mało. A jak to wygląda w corsie B?
calibra V6 ma tragiczna skrzynie biegów bo
po cholere komus na 2 jechać 127km majac 5560 obr/min
co powoduje ze majac prawie 2 razy wiecj mocy
niz corsa B 1.4 16V i wazac 300 kg mniej zostaje skilowana
prze własnie corse