Ile koniomocy ma corsa m&m ??
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
O kutwa Wykres i moc mega w pyte!!!
GRATULACJE !!! 130ps to juz jest troszku... !!!
Gratki dla obojga M&Msow...
GRATULACJE !!! 130ps to juz jest troszku... !!!
Gratki dla obojga M&Msow...
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
autko buduje się for fun ale to, że inni doceniaja wkład sprawia, iż chce się to robić dalej, dzięki klari-=kLaRi=- pisze: Gratki dla obojga M&Msow...
Ps. wczoraj rozmawiałem z człowiekiem od strojenia i jestem umówiony na 18 listopada
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
powiem szczerze kozzi, że nie chce o tym myśleć, wyszedłem z założenia, że każdemu może się zdarzyć. Jestem umówiony za 3 tygodnie, jeśli wtedy coś wypadnie to zacznę nazywać rzeczy po imieniukozzi pisze:a cóż się stało że teraz niedało rady??
@ kamiloooo
obyś się mylił
@ wow
dzięki wowiq
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Nowy
- Kontakt:
Niewiem czemu ale cały czas myslałem ze masz 1.6 Dopiero jak zobaczyłem wykres to sie dowiedziałem ze to 1.4.Dlatego jestem w ciezkim szoku.Kawał dobrej roboty!Teraz tylko czekac na wyniki po strojeniu.Jeszcze raz szczere gratulacje
ps.jaki teraz masz czas od 0 do 100Km/h?
ps.jaki teraz masz czas od 0 do 100Km/h?
1.9tdi jezdzi
c20xe jeszcze nie
318is może niedługo wystartuje
c20xe jeszcze nie
318is może niedługo wystartuje
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
wcale tak bardzo się nie mylisz podstawa tego silnika jest blok, z którym to auto opuściło fabrykę o początkowych numerach x14xe a cała reszta to frankensteinFagot pisze:Niewiem czemu ale cały czas myslałem ze masz 1.6
Ps. tak wiem utworze kiedyś wątek o frankim
- Staneq
- Post Mistrz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
no ja też i tego Majkowi zyczearts pisze:mam nadzieje ze 140 koniuff peknie
ale ciesze sie ze mody daly wynik...
@Majk pamietasz jak mi kiedys napisales ze jak hamownia nic nie wypluje po tych modach to chyba sie rozstaniesz z Frankim?
uff no to chyba mozna spac spokojnie bo franki zostaje w rodzinie..
Było c14se
-
- Weteran
- Imię: Marcin
ty mnie nawet niestrasz, bo też się wybieram do tego Pana na strojenie-=m&m=- pisze:powiem szczerze kozzi, że nie chce o tym myśleć, wyszedłem z założenia, że każdemu może się zdarzyć. Jestem umówiony za 3 tygodnie, jeśli wtedy coś wypadnie to zacznę nazywać rzeczy po imieniukozzi pisze:a cóż się stało że teraz niedało rady??
ale najpierw sprawdze jak poradził sobie z Twoją wydumką , bo po co ma popsuć jeszcze moją
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
byłeś blisko, bardzo blisko cały ten dzień wyglądał jak piątek 13kamiloooo pisze:18 listopada + poprawka na mechaniora czyli do konca listopada moze wystroisz ...sie...
zaczęło się od tego, iż Pan Andrzej zadzwonił informując mnie, że nie ma prądu w związku z czym ( nie wchodząc w szczegóły) spotkanie przesunęło się o 2 godziny, następnie okazało się, że przerobione mocowanie sondy ( była to przyczyna niemożności ostatniego strojenia) nadal nie pasuje do tłumika ( za wąskie wyjście z tłumika) w związku z czym padła decyzja o zdjęciu ostatniego tłumika i tutaj pojawił się kolejny problem - w sobotę o tej porze praktycznie już nikt nie pracuje, udało nam się znaleźć człowieka, który podjął się roboty, ( podniósł frankiego do góry za belkę nie zabezpieczając go niczym !!) oczywiście tłumik był tak zapieczony że nie chciał zejść (po walce z flexem zszedł). Sonda afr zamontowana i pierwsza jazda o dziwo pokazuje przy pełnym obciążeniu 12,5 po rozgrzaniu auta afr powyżej 4000 rpm wskazuje na 14,5, kalibracja sondy i nadal 14,5 ostatnia jazda i ........ kabel od sondy zostaje urwany, sonda odlatuje. Po krótkim poszukiwaniu sonda zostaje znaleziona niestety nie nadaje sie juz do niczego (może do polutowanie przez pasjonata) wracamy ..... poprawa map na kompie, dolanie paliwa i przesuniecie odcinki na 7500 rpm. Wgrywamy soft i ..... error cos poszło nie tak (napięcie ?-auto nie odpala) kolejna próba- nie ma juz łączności z kompem auta, inny program i wszystko zaczyna działać. Szybki telefon do znajomego P. Andzeja jedziemy założyć tłumik. Tłumik założony, umawiamy się, że wspawam w układanie wydechowym miejsce na sonde afr i 9 grudnia spotkamy sie na hamowni w celu sprawdzenia afr i wykresu.
Ps. po moich testach wydaje mi się ze rev limiter jest usatwiony na 7200-7300 ale hamownia prawde powie (albo i nie )
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
na hamowni nikt ci limitera nie sprawdzi, bo nikomu nigdy nie chce sie podlaczac badziewia do cewki (i nie kazda hamownia to ma)
z dupy ta historyjka, bo nie wiadomo jak frankie jezdzi, wiadomo tylko, ze wysral tylkiem sonde
[EDIT]
juz wiem, ze w nagazie sprawdzaja obroty, rispekt dla panow fachowcow!
z dupy ta historyjka, bo nie wiadomo jak frankie jezdzi, wiadomo tylko, ze wysral tylkiem sonde
[EDIT]
juz wiem, ze w nagazie sprawdzaja obroty, rispekt dla panow fachowcow!
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
tam gdzie się ostatnio hamowałem impuls jest właśnie brany z cewki i tam też będę sprawdzał wyniki po strojeniu!markos pisze:na hamowni nikt ci limitera nie sprawdzi, bo nikomu nigdy nie chce sie podlaczac badziewia do cewki (i nie kazda hamownia to ma)
!markos pisze: z dupy ta historyjka, bo nie wiadomo jak frankie jezdzi, wiadomo tylko, ze wysral tylkiem sonde
tak naprawdę to ja sam nie wiem dupohamownia mówi mi, że nie ma już tego kopnięcia powyżej 5500 rpm ale może być to spowodowane tym że teraz ciągnie jednakowo od 4000 rpm.