Amortyzator. Kiedy do wymiany?
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Amortyzator. Kiedy do wymiany?
Byłem ostatnio na przeglądzie i moje amortyzatory maja jakieś 64/63% sprawności, Corsa A 1.2i przeszła przegląd ale zacząłem sie zastanawiać jaka jest przyjęta granica aby uznali amortyzator za zużyty. I czy nadszedł czas na wymiane przy 60% gdyż czasami się strasznie buja na boki.
Drugie pytanie dotyczy osłony przegubu i wymiany łożyska w kole (przy wyjęciu piasty) czy przy któreś z tych napraw trzeba ustawiać zbieżność (wydaje mi się że nie ale wole się upewnić)
Drugie pytanie dotyczy osłony przegubu i wymiany łożyska w kole (przy wyjęciu piasty) czy przy któreś z tych napraw trzeba ustawiać zbieżność (wydaje mi się że nie ale wole się upewnić)
Corsa A 1.2i 91r
- Mihó
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Słyszałem że jakaś ingerencja (teraz dokładnie nie wiem czy chodzi o niższy zawias, czy o inne opony), czesto prowadzi do wskazań na niską skuteczność amortyzatora. Jednak trudno mi potwierdzić taką informację.
Jeszcze jeden powód - jak wycieknie
Jeszcze jeden powód - jak wycieknie
Opel. Technik die begeistert
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
-
- Świeżak
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Amortyzator. Kiedy do wymiany?
Co do wymiany osłony przegubu, to na 100% NIE trzeba potem ustawiać zbieżności, wiem bo niedawno wymieniałem.... no dobra pojechałem z tym do mechanikallionn pisze: Drugie pytanie dotyczy osłony przegubu i wymiany łożyska w kole (przy wyjęciu piasty) czy przy któreś z tych napraw trzeba ustawiać zbieżność (wydaje mi się że nie ale wole się upewnić)
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Re: Amortyzator. Kiedy do wymiany?
zalezy co odkrecisz bo jesli odkrecisz sworzen wahacza od piasty to rzeczywiscie nie trzeba. tylko dobrze pozniej dokrec srube trzymajaca sworzen w piasciebullko pisze: Co do wymiany osłony przegubu, to na 100% NIE trzeba potem ustawiać zbieżności, wiem bo niedawno wymieniałem.... no dobra pojechałem z tym do mechanika