Strojenie-pomoc w podjeciu decyzji.
- czort
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Strojenie-pomoc w podjeciu decyzji.
Witam Serdecznie mam taki mały problem a mianowicie posiadam corse b x16xe , w najbliższym okresie chciałbym poddać samochód strojeniu i przesunąć odcięcie na 7500 .po wymianie kolektora dolotowego i wydechowego. I właśnie nie wiem która drogę mam wybrać – smt 6 (posiadam w domu) lecz przez smt6 nie da się podobno przesunąć odcięcia , czy może chiptuning da się przesunąć odcięcie. Np. u Chojnackiego montaż smt6 wraz ze strojeniem to 1000zl, a chiptuning tez u Chojnackiego 1100-1200. proszę o Wasza pomoc i opinie. Z góry dziękuje za odp.
- czort
- Świeżak
- Kontakt:
hmm hmm to raczej ide w kirunku smt6 poniewaz plany raczej sie na tym nie zatrzymaja:) chciałbym dojsc do 150 km, wszystko raczej bedzie pojawialo sie w wolniejszym tempie:( gdyz jestem studentem a wiadomo jak to wtedy jest z funduszami.arts pisze:podejzewam ze strojenie bedzie tylko jedne pod te mody to wtedy chip, na jesli bedziesz dalej rzezbil z walkami itp to wtedy smt6 tylko tak jak wspomniales tam jest problem z przesunieciem odcinkipochwal sie co tam namodziles ...
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
jesli planujesz dalsze dlubanie - to idz w smt i przesun limiter, mozna to zrobic niezaleznie od reszty strojenia. kwestia wylutowania, przeprogramowania i wlutowania jednej kosci (bycmoze powertronic tez ci to zrobi). smt podlaczasz niezaleznie.
smt wystroisz w kilku miejscach, wspomniany powertronic (macpl na forum sr) uchodzi za jednego z najlepszych fachowcow w tej materii. z bielan masz rzut beretem, bo siedzibe maja przy spojni (a przynajmniej kiedys mieli).
ps.1
edytuj posty
ps.2
i nie zadawaj pytan na forum sr (bo jak widzisz niewiele jest w tamtym watku odpowiedzi), tylko napisz do macka (macpl) pw
smt wystroisz w kilku miejscach, wspomniany powertronic (macpl na forum sr) uchodzi za jednego z najlepszych fachowcow w tej materii. z bielan masz rzut beretem, bo siedzibe maja przy spojni (a przynajmniej kiedys mieli).
ps.1
edytuj posty
ps.2
i nie zadawaj pytan na forum sr (bo jak widzisz niewiele jest w tamtym watku odpowiedzi), tylko napisz do macka (macpl) pw

- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
nie trzeba nic lutować. odpowiedni soft + odpowiedni kabel i po sprawie.!markos pisze:jesli planujesz dalsze dlubanie - to idz w smt i przesun limiter, mozna to zrobic niezaleznie od reszty strojenia. kwestia wylutowania, przeprogramowania i wlutowania jednej kosci (bycmoze powertronic tez ci to zrobi). smt podlaczasz niezaleznie.