dziwne stuki z prawej strony

Wszystkie informacje o elementach nadwozia Corsy B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adm
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

dziwne stuki z prawej strony

Post autor: adm »

to znowu ja jestescie obeznani w technice wiec sie wykarzcie w mojej b pojawily sie stuki z prawej strony z przodu dzwiek jakby ze schowka taki nieco plastikowy jakby plytka cd luzem po schowku gonila slyszalny na nawierzchniach ze starej kostki brukowej i czasem na pprzecznych nierownosciach np. uskok asfaltu dwa serwisy opla nie znalazly przyczyny i powiedzieli ze mam sie przyzwyczaic bez schowka juz smigalem i stuka serwisy zrobily konkretny przeglad zawieszenia i twierdza ze jest w stanie idealnym ( niedawno wymienialem koncówki drazkow sworznie ust. zbierznosc felgi wywarzone amorki sprawdzone) wiec jesli komus cos przyjdzie do glowy to bede wdzieczny za podpowiedz osobiscie nie ufajac serwisom mysle ze to moze byc cos w mcpersonie
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: dziwne stuki z prawej strony

Post autor: !markos »

adm pisze:jestescie obeznani w technice wiec sie wykarzcie
nie
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

aniweuczyliwszkoleoznakachprzestankowych? :zakrecony:

stukow, pukow moga byc miliony opcji... najlepiej popukaj i sprobuj po raz n-ty poszukac luzow w tych plastichach... moze na slupkach?
a moze to przy mocowaniu stabilizatora? tam sa takie gumy :oko:
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Imię: Daniel
Model auta: Corsa B
Kontakt:

Re: dziwne stuki z prawej strony

Post autor: D12 »

adm pisze:to znowu ja jestescie obeznani w technice wiec sie wykarzcie w mojej b pojawily sie stuki z prawej strony z przodu dzwiek jakby ze schowka taki nieco plastikowy jakby plytka cd luzem po schowku gonila
O usuwaniu różnego rodzaju skrzypień plastików stukach, pukach pisał dużo Staneq, zrobił nawet manuala co by mu w corsie nic nie brzęczało...
adm pisze:slyszalny na nawierzchniach ze starej kostki brukowej i czasem na pprzecznych nierownosciach np. uskok asfaltu
W każdym aucie, które nie jest nowe coś brzęczy, czasem trza się z tym pogodzic.
adm pisze:dwa serwisy opla nie znalazly przyczyny i powiedzieli ze mam sie przyzwyczaic
Tak naprawdę żaden serwis nie naprawia stuków i puków :) Diagnoza może tylko dotyczyć przyczyn mechanicznych. Chyba, że akurat znajdą jakąś walającą się śrubke i powiedzą co to było... albo się nie przyznają i powiedzą, że ten typ tak ma i mają na to sposoby.
adm pisze: bez schowka juz smigalem i stuka serwisy zrobily konkretny przeglad zawieszenia i twierdza ze jest w stanie idealnym
Masz może przykręcony aku? Bo mój kolega miał podobny problem i aku podkskakiwał :)
adm pisze: wiec jesli komus cos przyjdzie do glowy to bede wdzieczny za podpowiedz osobiscie nie ufajac serwisom mysle ze to moze byc cos w mcpersonie
Tak na szybko kilka przyczyn brzęczenia...
1... już masz wymienioną wyżej.
2. Niedokręcony jakiś plastik przy drzwiach lub maskownica głośników.
3. Komp pod plasitkami drży...
4. Półka pod schowkiem może być poluzowana
5. Lampa przednia... czasem potrafi drżeć (ja tak miałem bo ktoś połamał zaczepy)
6. Górne łożysko McPhersona
7....
Awatar użytkownika
adm
Świeżak
Kontakt:

dzieki za wskazówki skłaniam sie do tego mcpersona bo ten dzwięk dochodzi tak z góry jakgdyby z samego rogu podszybia, półka pod schowkiem siedzi na sztywno i nie stuka, akumulator tez jest dobrze przekręcony,konsole środkową też rozebrałem i wszysko ładnie jest spasowane, lampa również jest ok ( w kwietniu jak dobrze pójdzie to będzie 4x ring z jasną optyką zamieszcze fotki jak zamontuje) w ten weekend lakieruje i felgi zakladam. Co do tego stukania to jest takie bardzo plastikowe klupanie, drżenie nie wiem jak to dobrze napisać żeby oddać ten cholerny dzwięk a "mistrz" serwisu opla powiedział ze jego kumpel też tak miał rozebrali całą deske i nic nie znależli
Awatar użytkownika
adm
Świeżak
Kontakt:

wyeliminowałem stuki powód był prosty zawias od maski silnika stukal o błotnik i wewnątrz było to słyszalne jak plastik bo niosło przez elementy deski dzięki za podpowiedzi celem eleiminacji wystarczy podkręcić korki i okleić zawias dośc grubą gąbką samoprzylepną a potem ładnie tą gąbeczke oizolować i cisza jak w nowym autku. Teraz mnie półka tylnia drażni troche :-D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie”