pytanie z czystej ciekawości
- adm
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
pytanie z czystej ciekawości
czy z chwilą załozenia do silnika c14nz przepustnicy oraz wtryskiwacza z c16nz (wiem że pompka paliwa zostaje bo jest ta sama) silnik nie będzie zalewany zbyt dużą ilością paliwa (zakładamy że przy kompie nic nie zmieniamy) w konsekwencji czego powyższa zmiana nie będzie miała sensu. Zakładam temat w technicznym ale jak któryś z adm-ów uzna że ma byc gdzie indziej to spoko. Ciekaw jestem waszych opinii. Wszystkim miłego weekendu.
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
jak pokazują przykłady, nie ma jedynej słusznej odpowiedzi. ja śmigałem na tym zestawie (przepustnica c18nz wtrysk c16nz) ponad rok z podpiętym wstaźnikiem afr i nie mogę stwierdzić aby było za ubogo, na wtrysku c18nz umnie zalewało.
- adm
- Świeżak
- Kontakt:
Kontynuując temat z dalszej ciekawości: przyjmijmy że mamy sport. wkładka filtra pow. w seryjnej puszce i power rure, przepustnica z c16nz. Czy teraz nie będzie za ubogo w paliwko ? Idąc dalej zakładamy, że wydech to kolektor standard a potem rura aż do końca i tam tlumiczek. Więc mamy szybsze opróznianie i lepsze napelnianie. Czy zatem nie przydałoby się lepsze wtryskiwanie czyli wtryskiwacz z c16nz? Każda opinia mile widziana.
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
jeśli będą jakieś niekosmetyczne zmiany, to wtrysk może być większy. w mojej corsie po powrocie do monowtrysku (zrobiona głowica i kolektor z ciut większą średnicą) wtrysk od większego silnika również pracował poprawnie