Radio nie wyłącza się z kluczykiem.

ODPOWIEDZ
karolp1993
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Radio nie wyłącza się z kluczykiem.

Post autor: karolp1993 »

Witam. Ostatnio wymieniałem oświetlenie w konsoli środkowej, ale nie wiem czy to ma coś do tego. Radio od tamtego czasu nie wyłącza się z kluczykiem, a jak włączam kluczkiem włącza się tylko TID. Co mogło się stać?? Tid nie wywala żadnych błędów.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
oczarowany
Świeżak

Post autor: oczarowany »

do kostki od radia ida 2 kable 12V mozna ustawic tak zeby radio sie zalaczalo wraz z kluczykiem a mozna zrobic zeby sie odpalalo bez kluczyka

Najprawdopodobniej z kostki wylecial ci kabel od stacyjki (pewnie miales z podswietlenia konsoli tego plusa i mogl ci albo wypasc z kostki ( malo prawdopodobne) albo w miejscu gdzie jest wpiete w kable od konsoli

Zakladam ze teraz radio wogole nie dziala

Wyjmij radio i zobacz kostke kabel czerwony i zolty to 12v czarny to masa zobacz czy ktoregos da sie wyciagnac (jak doktnie do masy moze byc spiecie i strzeli jakis bezpiecznik- wtedy bedziesz wiedzial pod jakim jest radio podpiete) jezeli tak trzeba go wpiac najlepiej w to miejsce skad wypadl a jak nie to pociagnij plusa (12v) od jakiego kolwiek kabla z bezpiecznikiem i bedzie dzialac (zaleznie od jakiego kabla + pociagniesz bedzie dzialalo z kluczykiem lub bez)
CA 1.0 45km--> 1.2 60km na gratach 1.0--> sold ! ---> XR3i... 110 km
Obrazek
karolp1993
Świeżak
Kontakt:

Radio działa, bez zarzutu. Będę miał czas to sprawdzę kostkę.
llionn
Nowy
Kontakt:

Post autor: llionn »

Słyszałem też że jak jest mocno zapłon wyprzedzony i zawysoka temp. w komorze spalania może dochodzić do samozapłonu bez udziału świec - ale nie wiem czy jest to prawdą.
Corsa A 1.2i 91r
Awatar użytkownika
LETIS
Nowy
Kontakt:

Post autor: LETIS »

llionn pisze:Słyszałem też że jak jest mocno zapłon wyprzedzony i zawysoka temp. w komorze spalania może dochodzić do samozapłonu bez udziału świec - ale nie wiem czy jest to prawdą.
widzisz i dlatego radio nie wylacza sie po kluczyku :P
C14SE :)
karolp1993
Świeżak
Kontakt:

llionn pisze:Słyszałem też że jak jest mocno zapłon wyprzedzony i zawysoka temp. w komorze spalania może dochodzić do samozapłonu bez udziału świec - ale nie wiem czy jest to prawdą.

No, albo jak jest za uboga miesznka nie?? Ehh.... zal.pl
oczarowany
Świeżak

Post autor: oczarowany »

jezeli idziemy w tym kierunku to proponuje nie stawiec auta na zyle wodnej bo ona tez ma na to wplyw....
CA 1.0 45km--> 1.2 60km na gratach 1.0--> sold ! ---> XR3i... 110 km
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car-Audio, CB-Radio”