Co zamiast sierpów ?

Wszystkie informacje o elementach nadwozia Corsy B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
totik
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Co zamiast sierpów ?

Post autor: totik »

chmmm .. takie pytanko ( i nie nie bede szukał w szukajce ) ... wszystko ładnie wszystko pięknie i sierpy lądują w śmieciach .... tylko teraz moje pytanko ...co zamiast nich ... jakieś reperaturki z czegoś czy jak ... czy może pozostaje artysta blacharz i kombinowanie ?? .... poradźcie coś .... wiem że citke OFF topicowo ...ale nie wiem jak sie teraz poruszać po tym nowym forum
dB Drag - 132,6 dB - ale to ciągle za mało
Pozdrawiam fanów plastiku, szpachli, siatki i turbo-wlotów...
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Re: Co zamiast sierpów ?

Post autor: -=kLaRi=- »

Dla porownania zobacz jak to wyglada u mnie i u Basisty .
Ja chcialem zrobic to na oryginal czyli zostawic sierpy ,a jak wiadomo sa one tak zajebiscie zrobione ,ze ciezko cos wyrzezbic... dlatego blacharz rowiecil mi tylne zgrzewy (tam sa 2 blachy - blotnik i nadkole) i wyklepal do srodka i zespawal na nowo a nadmiar blachy wycial ,dlatego ja sierpy przykleilem w gornej czesci na klej do szyb ,bo zostal tam pasek 1cm na klej dla sierpow. Po bokach sa normalnie oryginalne srubki ;) a wyciete jest tylko tam gdzie "wchodzi" opona.
Dodatkowo szlifierka wypilowalem sierpy od zewnatrz ,bo sa one zagiete do srodka i tez haczyly ,wiec po spilowaniu tych zagiec ,z zewnatrz nic nie widac a jak wlozysz reke to jest mnoostwo miejsca ;)

Wyjscie Basisty to druga sprawa , wspawal reperaturki chyba od golfa , osobiscie nie chcialem tak miec ,ale moze sie podobac i dla 14" z szerokoscia powiedzmy 9" to chyba jedyne wyjscie ( no chyba ,ze naciagniesz opone 195/40 ,zeby byla "naciagnieta"). Jedynym minusem tego to to ,ze moze Ci pekac szpachla,rdzewiec, nieladnie wygladac , obydwie strony beda sie roznic, no i malowanie calych blotnikow...
Po prostu wieksza rzezba.

Ja u siebie mam to na klej ,jezdzilem caly sezon i nic sie nie zmienilo od czasu jak to zalozylem ;) a 8" weszlo i nic nie trze na uskokach czy cos -igla! a tez jest dosyc nisko...
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Awatar użytkownika
totik
Nowy
Kontakt:

niestety w moim przypadku samo podcięcie sierpów nic nie da bo kuna fela wystaje ( 7" - ET 20 ) a nie mam zamiaru jej zmieniać ... hmm ... a te reperaturki z golfa II jak mniemam ... a co malowania ... tak czy siak cza bedzie malować bo pod tym zafajdanym plastikiem wylazła ruda i obawiam się, że zanim sie za to zabiore to wylezie już na błotnik :( ... tak czy tak THX za info :)
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

Zalezy jaka opone chcesz na nia dac... u mnie jest ET 35 i felge 8" i nic nie trze tylko ,ze mam zrobione tak jak wyzej napisalem i naciagnieta opone .
Wariant Basisty jest ok,ale to zalezy od gustu ,czy Tobie sie cos takiego podoba :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
Basista
Swój
Kontakt:

Post autor: Basista »

Zawsze zamiast szpachli mozesz pocynowac i wtedy nic sie nie dzieje. Wszystko zalezy jakie szerokie felgi chcesz wsadzic , jak bedzie felga z malym et i szeroka to musisz wspawac reperaturki bo zabardzo beda wystawac i dowod poleci przy kazdej mozliwej okazji.
Obrazek
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
totik
Nowy
Kontakt:

ET 20 w tym momencie 185/60/13 docelowo 175/50/13 ... no i właśnie martwi mnie ta kwestia dowodu ... co do wykończenia metodą cynowania to jak najbardziej tylko jest problem bo nie moge znaleść nikogo w KrK, kto by to robił :(
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

To wal na slask... :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie”