Co zamiast sierpów ?
- totik
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Co zamiast sierpów ?
chmmm .. takie pytanko ( i nie nie bede szukał w szukajce ) ... wszystko ładnie wszystko pięknie i sierpy lądują w śmieciach .... tylko teraz moje pytanko ...co zamiast nich ... jakieś reperaturki z czegoś czy jak ... czy może pozostaje artysta blacharz i kombinowanie ?? .... poradźcie coś .... wiem że citke OFF topicowo ...ale nie wiem jak sie teraz poruszać po tym nowym forum
dB Drag - 132,6 dB - ale to ciągle za mało
Pozdrawiam fanów plastiku, szpachli, siatki i turbo-wlotów...
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Re: Co zamiast sierpów ?
Dla porownania zobacz jak to wyglada u mnie i u Basisty .
Ja chcialem zrobic to na oryginal czyli zostawic sierpy ,a jak wiadomo sa one tak zajebiscie zrobione ,ze ciezko cos wyrzezbic... dlatego blacharz rowiecil mi tylne zgrzewy (tam sa 2 blachy - blotnik i nadkole) i wyklepal do srodka i zespawal na nowo a nadmiar blachy wycial ,dlatego ja sierpy przykleilem w gornej czesci na klej do szyb ,bo zostal tam pasek 1cm na klej dla sierpow. Po bokach sa normalnie oryginalne srubki a wyciete jest tylko tam gdzie "wchodzi" opona.
Dodatkowo szlifierka wypilowalem sierpy od zewnatrz ,bo sa one zagiete do srodka i tez haczyly ,wiec po spilowaniu tych zagiec ,z zewnatrz nic nie widac a jak wlozysz reke to jest mnoostwo miejsca
Wyjscie Basisty to druga sprawa , wspawal reperaturki chyba od golfa , osobiscie nie chcialem tak miec ,ale moze sie podobac i dla 14" z szerokoscia powiedzmy 9" to chyba jedyne wyjscie ( no chyba ,ze naciagniesz opone 195/40 ,zeby byla "naciagnieta"). Jedynym minusem tego to to ,ze moze Ci pekac szpachla,rdzewiec, nieladnie wygladac , obydwie strony beda sie roznic, no i malowanie calych blotnikow...
Po prostu wieksza rzezba.
Ja u siebie mam to na klej ,jezdzilem caly sezon i nic sie nie zmienilo od czasu jak to zalozylem a 8" weszlo i nic nie trze na uskokach czy cos -igla! a tez jest dosyc nisko...
Ja chcialem zrobic to na oryginal czyli zostawic sierpy ,a jak wiadomo sa one tak zajebiscie zrobione ,ze ciezko cos wyrzezbic... dlatego blacharz rowiecil mi tylne zgrzewy (tam sa 2 blachy - blotnik i nadkole) i wyklepal do srodka i zespawal na nowo a nadmiar blachy wycial ,dlatego ja sierpy przykleilem w gornej czesci na klej do szyb ,bo zostal tam pasek 1cm na klej dla sierpow. Po bokach sa normalnie oryginalne srubki a wyciete jest tylko tam gdzie "wchodzi" opona.
Dodatkowo szlifierka wypilowalem sierpy od zewnatrz ,bo sa one zagiete do srodka i tez haczyly ,wiec po spilowaniu tych zagiec ,z zewnatrz nic nie widac a jak wlozysz reke to jest mnoostwo miejsca
Wyjscie Basisty to druga sprawa , wspawal reperaturki chyba od golfa , osobiscie nie chcialem tak miec ,ale moze sie podobac i dla 14" z szerokoscia powiedzmy 9" to chyba jedyne wyjscie ( no chyba ,ze naciagniesz opone 195/40 ,zeby byla "naciagnieta"). Jedynym minusem tego to to ,ze moze Ci pekac szpachla,rdzewiec, nieladnie wygladac , obydwie strony beda sie roznic, no i malowanie calych blotnikow...
Po prostu wieksza rzezba.
Ja u siebie mam to na klej ,jezdzilem caly sezon i nic sie nie zmienilo od czasu jak to zalozylem a 8" weszlo i nic nie trze na uskokach czy cos -igla! a tez jest dosyc nisko...
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
- totik
- Nowy
- Kontakt:
niestety w moim przypadku samo podcięcie sierpów nic nie da bo kuna fela wystaje ( 7" - ET 20 ) a nie mam zamiaru jej zmieniać ... hmm ... a te reperaturki z golfa II jak mniemam ... a co malowania ... tak czy siak cza bedzie malować bo pod tym zafajdanym plastikiem wylazła ruda i obawiam się, że zanim sie za to zabiore to wylezie już na błotnik ... tak czy tak THX za info
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
Zalezy jaka opone chcesz na nia dac... u mnie jest ET 35 i felge 8" i nic nie trze tylko ,ze mam zrobione tak jak wyzej napisalem i naciagnieta opone .
Wariant Basisty jest ok,ale to zalezy od gustu ,czy Tobie sie cos takiego podoba
Wariant Basisty jest ok,ale to zalezy od gustu ,czy Tobie sie cos takiego podoba
-
- Swój
- Kontakt:
Zawsze zamiast szpachli mozesz pocynowac i wtedy nic sie nie dzieje. Wszystko zalezy jakie szerokie felgi chcesz wsadzic , jak bedzie felga z malym et i szeroka to musisz wspawac reperaturki bo zabardzo beda wystawac i dowod poleci przy kazdej mozliwej okazji.
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
- totik
- Nowy
- Kontakt:
ET 20 w tym momencie 185/60/13 docelowo 175/50/13 ... no i właśnie martwi mnie ta kwestia dowodu ... co do wykończenia metodą cynowania to jak najbardziej tylko jest problem bo nie moge znaleść nikogo w KrK, kto by to robił
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Kontakt:
To wal na slask...