układ dolotu w x14xe Weglarskiego- opinie
-
robertnet
- Nowy
- Imię: Robert
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
układ dolotu w x14xe Weglarskiego- opinie
czy ma ktoś opinie o zastosowaniu dolotu z firmy Magsport w silnikach xe, opinie na forach sa różne z wieksza przewagą na tak. Węglarski to dośc znana osoba w dziedzinie tuningu od lat- nie jakis tam sprzedawca dolotów na allegro. producent zapewnia mi, że przeidywany wzrost Nm - to ok 15-30%, a moc 5-10% po zastosowaniu strumienicy dolotu. Wiem że potrzeba jest do tego zmiana wydechu, ale jesli chociaz o 7-10% wzrosnie Nm to bede wiedział, że mozna zmienic wydech.
http://www.magsportofi.republika.pl/zestawymyjace.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.magsportofi.republika.pl/ukladydolotowe.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.magsportofi.republika.pl/zestawymyjace.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.magsportofi.republika.pl/ukladydolotowe.html" onclick="window.open(this.href);return false;
opel astra coupe bertone 2.0 Turbo - Full
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: układ dolotu w x14xe Weglarskiego- opinie
no to jeśli producent zapewnia to czego sie obawiaszrobertnet pisze: producent zapewnia mi, że przeidywany wzrost Nm - to ok 15-30%, a moc 5-10% po zastosowaniu strumienicy dolotu.
... ale jesli chociaz o 7-10% wzrosnie Nm to bede wiedział, że mozna zmienic wydech.
oraz przetestowanym rozwiazaniem poprawijacym dolot w small blockach xe jest montaz "powerboxa" poczytaj na forum bo temat był wielokrotnie poruszany.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
robertnet
- Nowy
- Kontakt:
wiem ale mantzela nie chce,-=m&m=- pisze:przetestowanym rozwiazaniem poprawijacym dolot w small blockach xe jest montaz "powerboxa"
- Sław
- Nowy
- Kontakt:
Dlaczego?robertnet pisze:wiem ale mantzela nie chce,-=m&m=- pisze:przetestowanym rozwiazaniem poprawijacym dolot w small blockach xe jest montaz "powerboxa"
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
mimo ze sam nie mialem to slyszlaem same dobre opinie. chetnie bym kupil gdyby dalo sie to zmiescici jeszcze pod maske.
strumienice Weglarskiego sa prawdziwymi strumienicami i dzialja na tej samej zasadzie co prawdziwe. niestety te co sie laduje sie w wydech to zupelnie co innego niz strumienica.
jak masz kase to kup, ale jedz na hamownie przed i po montazu
strumienice Weglarskiego sa prawdziwymi strumienicami i dzialja na tej samej zasadzie co prawdziwe. niestety te co sie laduje sie w wydech to zupelnie co innego niz strumienica.
jak masz kase to kup, ale jedz na hamownie przed i po montazu
-
robertnet
- Nowy
- Kontakt:
no u mnie sie zmiesci mam nadzieje,Porszak pisze:mimo ze sam nie mialem to slyszlaem same dobre opinie. chetnie bym kupil gdyby dalo sie to zmiescici jeszcze pod maske
wydech jak coas to bedzie nie weglarskiego.Porszak pisze:niestety te co sie laduje sie w wydech to zupelnie co innego niz strumienica.
dokładnie tak mam zamiar zrobic od razu 2 próby na hamowni jedna na serii a 2 po zamontowaniu strumienicy.Porszak pisze:jak masz kase to kup, ale jedz na hamownie przed i po montazu
- chuckyhc
- Nowy
- Imię: Chucky
- Kontakt:
nie wydaje mi sie aby osiagi moglyby tak drastycznie wzorsnac, tak jak napisal Mike, najlepszy sposob na przerobienie dolotu to montaz powerboxa.i wcale to nie musi byc oryginal mantzela, mozna zrobic domowymi metodami( Adas, Mike i paru innych wiedza o co chodzi).
jedynym minusem w przypadku boxa do x14 jest raczej nieuniknione strojenie komputera, a przy weglarskim zapewne nie. mozesz sprobowac i zapodac info, praktyka jest najlepsza
jedynym minusem w przypadku boxa do x14 jest raczej nieuniknione strojenie komputera, a przy weglarskim zapewne nie. mozesz sprobowac i zapodac info, praktyka jest najlepsza
Była Corsa B GSi C16XE prawie S1600
Jest Corsa C GSi Z18XE
PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
przy x14, i x16 tez. to tak zeby uscislic.chuckyhc pisze: jedynym minusem w przypadku boxa do x14 jest raczej nieuniknione strojenie komputera, a przy weglarskim zapewne nie. mozesz sprobowac i zapodac info, praktyka jest najlepsza
- chuckyhc
- Nowy
- Imię: Chucky
- Kontakt:
no naturalnież Porszaku przy x16 takżesz, ale tu mowa o x14 i dlategoż tak napisałem
Była Corsa B GSi C16XE prawie S1600
Jest Corsa C GSi Z18XE