głośniki
- LETIS
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: głośniki
wszystko zalezy od glebokosci glosnika. tak czy siak musisz kupic dystans do glosnika poszukaj na allegro. plastikowe koszt ok 20zl z mdfu jakies 40zl
C14SE
- cursor
- Nowy
- Kontakt:
165mm głośnik są fabrycznie w corsie.
W przypadku zakładania lepszych głośników wiele zależy od ich głębokości, jeśli nie rózni się znacząco od głębokości orginalnych to nie powinno być problemów.
Co do paneli to najlepiej kupić z mdf'u(np. na powe.pl). W sklepie CA/HA jak pytałem to dystanse do astry F to koszt 40zł za gotowe z mdf'u, zaimpregnowane. Z tego co się orientuje to astra ma podobne głośniki do CB.
W przypadku zakładania lepszych głośników wiele zależy od ich głębokości, jeśli nie rózni się znacząco od głębokości orginalnych to nie powinno być problemów.
Co do paneli to najlepiej kupić z mdf'u(np. na powe.pl). W sklepie CA/HA jak pytałem to dystanse do astry F to koszt 40zł za gotowe z mdf'u, zaimpregnowane. Z tego co się orientuje to astra ma podobne głośniki do CB.
Jeden lubi słuchać, drugi jak go słyszą , ot taka sobie różnica .....
- Piterus
- Nowy
dzieki to w takim razie jade jutro po glosniczki VDO dwu drozne mam nadzieje ze beda graly lepiej niz ten standardowy syf
- cursor
- Nowy
- Kontakt:
Moim zdaniem lepiej darować sobie takie rzeczy. Wielkie róznicy nie będzie.
Jak chcesz tani a dobry zestaw to rozejrzyj się za mivociem na allegro, mam na myśli ten zestaw:
http://www.allegro.pl/item309004520_miv ... zedaz.html" onclick="window.open(this.href);return false;
(zapytaj kolesia czy nie ma jeszcze takiego zestawu)
ew. rozejrzyj się za zestawem odseparowany kicx'a.
Wg mnie nie ma sensu pchać się w głośniki dwudrożno, chociażby z tego powodu, że głośnik wysokotonowy w takich głośnikach jest z reguły marnej jakości.
Jak chcesz tani a dobry zestaw to rozejrzyj się za mivociem na allegro, mam na myśli ten zestaw:
http://www.allegro.pl/item309004520_miv ... zedaz.html" onclick="window.open(this.href);return false;
(zapytaj kolesia czy nie ma jeszcze takiego zestawu)
ew. rozejrzyj się za zestawem odseparowany kicx'a.
Wg mnie nie ma sensu pchać się w głośniki dwudrożno, chociażby z tego powodu, że głośnik wysokotonowy w takich głośnikach jest z reguły marnej jakości.
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
A ten zestaw za 90zeta bedzie pewnie lepszej jakosci...cursor pisze:Wg mnie nie ma sensu pchać się w głośniki dwudrożno, chociażby z tego powodu, że głośnik wysokotonowy w takich głośnikach jest z reguły marnej jakości.
Ja polecam Hertz-a ESK165 ,bardzo przyjemnie gra za przyzwoite pieniadze. Pod wzmacniaczem smiga zajebiscie. Zestaw do wyrwania w okolicach 280zl - nowy!
W porownaniu z moimi Alpine SXS gra bezporownywalnie lepiej!!!To samo z JBL GTO...
Mowa oczywiscie o zestawach 2droznych odseparowanych.
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
- cursor
- Nowy
- Kontakt:
Mam propozycję, posłuchasz sobie jak zagra ten zestaw u szajboosa, bo takowy będzie u niego zamontowany na przyszły sezon, a później pokaż mi zestaw dwudrożny koaksajlny, który zagra lepiej. No chyba, że lubisz dudniący bas i skrzeczące wysokie tony, wtedy to co innego.A ten zestaw za 90zeta bedzie pewnie lepszej jakosci...
Moim zdaniem zestaw ten zagra lepiej niż głośniki koaksjalne, z dwóch powodów. Po pierwsze, jest w nim sensowna zwrotnica, a nie kondensator elektrolityczny za 50gr. Kolejna sprawa to tweeter ma membranę o średnicy 1"(25mm), w dodatku jedwabną i jest to głośnik kopułkowy(tak jak w normalnych zestawach głośnikowych), a nie tandetny stożkowy tweeter z membraną z plastiku.
Wg mnie zestaw ten brzmieniowo wypada bardzo podobnie do ESK-135, tylko tweeter nie jest taki ostry jak to jest w przypadku hertz'a.
Przejrzyj opinie na forach na temat Ht-16 i HT-18(tweetery z zestawów DSK i ESK). Te głośniki mają strasznie ostre wysokie tony(miałem okazje przekonać się o tym).Ja polecam Hertz-a ESK165 ,bardzo przyjemnie gra za przyzwoite pieniadze. Pod wzmacniaczem smiga zajebiscie. Zestaw do wyrwania w okolicach 280zl - nowy!
W tej cenie znacznie lepiej wypada Helix Dark Blue. Przede wszystkim nie męczy uszu wysokimi tonami.
Wg mnie oba te zestawy(Alpine SXS i JBL GTO) są przereklamowane. W cenie GTO masz Powerbass ES-6C lub uDimension Elements, które wypadają znacznie lepiej pod względem brzmienia.W porownaniu z moimi Alpine SXS gra bezporownywalnie lepiej!!!To samo z JBL GTO...
Nie uważam ten zestaw za jakiś hi-end, ale jak mam dać 300zł za hertza, to wolę dać 90zł za zestaw, który gra moim zdaniem lepiej, głównie z powodu wysokich tonów. I jeszcze jest kasa na jakiś wzmak(starsza dwukanałowa Alpine, signat lub Philips)