CA Problem z obrotami na PB

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
wnui
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

CA Problem z obrotami na PB

Post autor: wnui »

Od kilku dnia silnik podczas pracy na benzynie ma bardzo niskie obroty gasnie jeśli nie przygazuję w porę lub nie podciągnę ssania. Jeżdzę glównie na gazie, na benzynie odpalam gdy jest zimny i po jakimś czasie przelączam na LPG a dojeżdzając do celu przełączam na benzynę żeby była w gaźniku i potem odpalam bez problemu. Ponad rok temu udąło mi się wyregulować oborty tak że silnik równo pracował zarówno na gazie jak i na benzynie, oczywiście gdy był rozgrzany. Teraz nie chcę regulować gaźnika na nowo bo myślę że skoro na LPG pracuje bardzo dobrze to dłubiąc w gaźniku tylko wszystko rozleguluję i na LPG będę miał oborty za wysokie. Chyba że się myle. Benzynę w baku oczywiście mam i z markowej stacji więc to raczej nie wina paliwa. A może filtr paliwa? Nigdy go nie wymianiałem, nawet nie wiem gdzie go dokladnie szukać.
Obrazek
Irek
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: CA Problem z obrotami na PB

Post autor: -=m&m=- »

ja bym na wszelki wypadek sprawdzil zaplon.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
wnui
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: wnui »

a konkretnie jak mam to sprawdzic? mozesz mi podpowiedziec czy sam to sprawdze czy musze jechac do mechanika. Dodam jeszcze ze przewodu WN i swiece wymienialem w grudniu albo listopadzie wiec niedawno.
Obrazek
Irek
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

podjedz do mechanika ustawi Ci to profi a nie na sluch ;)
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”