CB - 99rok a silnik c16se

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zynio
Swój
Imię: Grzegorz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 7 razy
Kontakt:

CB - 99rok a silnik c16se

Post autor: Zynio »

Witam was od dwóch dni jestem posiadaczem Opla corsy wczesniej miałem Vectre 1,6 c16nz ale przerobiłem ja na c16se plus coś jeszcze :) i teraz silnik został i chciałbym go wsadzić do corsy jest jeden problem corsa jest z końca 99r. I ma silnik 1,2 16V ma tez klimę moje pytanie jest takie bo z tego co widze to bez przeróbek nie da sie włożyć tego silnika bo nie ma mocowania na łapy tak jak było w przypadku 8v tylko jest łapa w belce tak samo jest w silniku x10xe co z tym fantem teraz zrobić??
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: CB - 99rok a silnik c16se

Post autor: -=m&m=- »

spokojnie dopasujesz łape z innego modelu corsy :) moja od x14xe zdaje sie ma Porszak, który wcześniej miał x10xe a teraz ma c16xe
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
Zynio
Swój
Imię: Grzegorz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 7 razy
Kontakt:

Post autor: Zynio »

ale z tego co widziałem to x14xe ma inna łape i jest gdzie nidziej zamontowaaa moze ma ktoś fotki no i czy compresor klimy podejdzie do bloku tak samo jak x12xe czy trzeba przerabiać
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

w moim wątku masz fotki mocowań łapy w corsie viewtopic.php?f=47&t=55846&st=0&sk=t&sd ... a&start=90" onclick="window.open(this.href);return false;
, masz pierwszy czy drugie sposób mocowania ?
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”