Corsa B C18XE ;). German style
-
- Nowy
- Imię: Tomek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: Corsa B C18XE ;). German style
Corsa Super wygląda i nieźle lata dzisiaj w Skarbimierzu miałem okazje z nią się ustawić na kresce i było dość ciekawie no ale 2.0 jednak daje rade 

-
- Świeżak
Hehe. Ptaku dzieki za wyscig 
Przynajmniej wiem jak idzie CB c18xe w porownaniu do c20xe. Gratuluje wygranej choc w zasadzie niewielka roznica byla
Hehe. Mam nadzieje ze osiagi autka sie zmienia po zmianie wydechu i to najprawdopodobniej w tym miesiacu
Wiec jesli bedzie mozliwosc jeszcze postawienia sie na kresce to oczywiscie stane
Imprezka w skarbim wypalila. Przeciez liczyla sie dobra zabawa
. No i frekwencja to mnie dzis powalila na kolanka. Szkoda tylko ze nie pogonilem sie wiecej 
Pozdro 4 all

Przynajmniej wiem jak idzie CB c18xe w porownaniu do c20xe. Gratuluje wygranej choc w zasadzie niewielka roznica byla

Hehe. Mam nadzieje ze osiagi autka sie zmienia po zmianie wydechu i to najprawdopodobniej w tym miesiacu

Wiec jesli bedzie mozliwosc jeszcze postawienia sie na kresce to oczywiscie stane

Imprezka w skarbim wypalila. Przeciez liczyla sie dobra zabawa

Pozdro 4 all
-
- Nowy
- Kontakt:
jesli mozna to umieszcze takie fotki

ladnie sie Corsa prezentuje i rownie ladnie jezdzi
takiej frekfencji na Skarbku nie bylo od 3 lat

ladnie sie Corsa prezentuje i rownie ladnie jezdzi

takiej frekfencji na Skarbku nie bylo od 3 lat

-
- Świeżak
Hehe. Koowa ales mnie A-rek ucwycil
. Fajniutkie foto 
Wielkie dzieki
. A frekwencja rzeczywiscie mistrz. Szkoda tylko ze nie mialem okazji zobaczyc twojej furki 
A to drugie foto to akurat po wyscigu z tym kadziem jak mu strzelil wezyk od chlodnicy
. Na szczescie naprawione na miejscu
. Ten co sie garbi akurat pod maske Kadzia to ja 
pozdro for all

Wielkie dzieki

A to drugie foto to akurat po wyscigu z tym kadziem jak mu strzelil wezyk od chlodnicy

pozdro for all

- MateO89
- Świeżak
na zywo sie pieknie prezentuje, mialem okazje dzis ja zobaczyc w kamieniu (cykalem Ci fotki jak stalismy w korku do wyjazdu
) , bomba
tu z corsa by Gesio

tu z corsa by Gesio

była CB powered by Steinmetz, była Octavia Combi powered by RS, będzie?
-
- Świeżak
Hehe. a ja sie wlasnie dziwillem kto mi tak foty strzela 
Widzialem na corsie tej czerwonej naklejke z OCFC ale myslalem ze to do czyjejs prywatnej kolekcji
.
Hehe. Pozdro z Kamienia. Szkoda tylko ze pogoda nie dopisala. A co do korka przy wyjezdzie to nie bede nawet komentowal.
Zeby stac godzine w korku do wyjazdu !!. Nie no jak dla mnie paranoja

Widzialem na corsie tej czerwonej naklejke z OCFC ale myslalem ze to do czyjejs prywatnej kolekcji

Hehe. Pozdro z Kamienia. Szkoda tylko ze pogoda nie dopisala. A co do korka przy wyjezdzie to nie bede nawet komentowal.
Zeby stac godzine w korku do wyjazdu !!. Nie no jak dla mnie paranoja

- Gesio_CB
- Nowy
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
godzine? to dobry jestes
my wiecej sie toczylismy... nic tylko sprzegło i rozrusznik dostały w doope
jakies zmiany planujesz jeszcze?

jakies zmiany planujesz jeszcze?

-
- Świeżak
Panowie co ja planuje??
Lepiej zapytac czego ja nie planuje
Generalnie c18xe jest juz dla mnie za slabe
. Juz bym szukal czegos innego. Najlepiej oczywiscie LET. Ale wiadomo ze to juz wieksza kaska na to jest potrzebna a tej oczywiscie brakuje
Na dzien dzisiejszy schodze w Corsie z masy. Wyrzucilem z tylu wszytko co bylo mozliwe procz zapasu. Choc nie uniknione ze ten tez wyleci
. Zostaly tylko 2 przednie fotele z przodu i z tylu piec + tuba JBL bo muzzik musi w autku byc 
Szukam spokojnie teraz fotelikow kubelkowych za niewielka kase jak sie trafi cos ciekawego to kupie oczywiscie.
Na dniach beda zmieniane heble ktore wiecznie odstawialem na dalszy plan ale mysle ze w ciagu 2 tyg zagoszcza z przodu 256x24 z Cali
No i oczywiscie musi przyjsc czas na nowy wydech na ktory wiecznie brakuje czasu lub jest tak ze autko potrzebne jest do jezdzenia. Do wydechu juz wszystko w domku lezy. Trzeba to tylko zlozyc w calosc, pospawac TIGiem i zamontowac - ale kiedy nie wiem
No i moze jak mi sie uda wypolerowac felgi ktore robie w wolnych chwilach to tez sie pewnie pojawia jeszcze w tym sezonie
.
To chyba tyle
Pozdro ziomki
Lepiej zapytac czego ja nie planuje

Generalnie c18xe jest juz dla mnie za slabe

Na dzien dzisiejszy schodze w Corsie z masy. Wyrzucilem z tylu wszytko co bylo mozliwe procz zapasu. Choc nie uniknione ze ten tez wyleci

Szukam spokojnie teraz fotelikow kubelkowych za niewielka kase jak sie trafi cos ciekawego to kupie oczywiscie.
Na dniach beda zmieniane heble ktore wiecznie odstawialem na dalszy plan ale mysle ze w ciagu 2 tyg zagoszcza z przodu 256x24 z Cali

No i oczywiscie musi przyjsc czas na nowy wydech na ktory wiecznie brakuje czasu lub jest tak ze autko potrzebne jest do jezdzenia. Do wydechu juz wszystko w domku lezy. Trzeba to tylko zlozyc w calosc, pospawac TIGiem i zamontowac - ale kiedy nie wiem

No i moze jak mi sie uda wypolerowac felgi ktore robie w wolnych chwilach to tez sie pewnie pojawia jeszcze w tym sezonie

To chyba tyle

Pozdro ziomki

-
- Świeżak
Witam!! Dawno sie nic nie odzywalem ale wrocilem niedawno z wakacji w Tajlandii takze autko prawie m-c stalo.
Od momentu powrotu nastapilo kilka zmian, a mianowicie:
W poniedzialek doszly do mnie nowe gadzety
tzn . :

Kubelki firmy no name ale przynajmniej na konstrukcji rurowej- czyli takie jak chcialem
.
Hehe. Dupka troche gleboko wpada teraz i dziwnie sie napewno jezdzi ale to kwestia przyzwyczajenia
Z tego co wazylem to jeden kubelek wazy cos kolo 6kg czyli sporooo mniej od serii wiec jestem bardzo zadowolony
Tak wyglada to po zamontowaniu

Pasy na zdjeciach to szelki JAMEX'a
Zanim dotarly do mnie w/w gadzety to wyprulem cale autko do golej blachy i na obecna chwile wyglada tak :

Mojej dziewczynie sie tylko to nie podoba bo nie ma gdzie seksu teraz ze mna uprawiac
Na dniach beda tez nowe modyfikacje ale z tym narazie poczekam bo sie sesja zbliza i trzeba sie troszke pouczyc ;/
No i jeszcze jak jakis czas temu lecialem sobie po A4 to sobie fotke zrobilem

Pozdro
Od momentu powrotu nastapilo kilka zmian, a mianowicie:
W poniedzialek doszly do mnie nowe gadzety

Kubelki firmy no name ale przynajmniej na konstrukcji rurowej- czyli takie jak chcialem

Hehe. Dupka troche gleboko wpada teraz i dziwnie sie napewno jezdzi ale to kwestia przyzwyczajenia

Z tego co wazylem to jeden kubelek wazy cos kolo 6kg czyli sporooo mniej od serii wiec jestem bardzo zadowolony

Tak wyglada to po zamontowaniu

Pasy na zdjeciach to szelki JAMEX'a
Zanim dotarly do mnie w/w gadzety to wyprulem cale autko do golej blachy i na obecna chwile wyglada tak :

Mojej dziewczynie sie tylko to nie podoba bo nie ma gdzie seksu teraz ze mna uprawiac

Na dniach beda tez nowe modyfikacje ale z tym narazie poczekam bo sie sesja zbliza i trzeba sie troszke pouczyc ;/
No i jeszcze jak jakis czas temu lecialem sobie po A4 to sobie fotke zrobilem

Pozdro

- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
jesli predkosc z licznika bylaby prawdziwa to do tych obrotow (5200 i 213kph) wychodzi, ze masz skrzynie: f16wr z gl 3.74
jesli to mialaby byc f16cr z c18nz z gl 3.74 to jechalbys tylko 170kph (5200obr)
dla tej samej skrzyni z gl 3.55 wychodzi predkosc 180kph
tak sobie to z ciekawosci rozkminilem, obiecales nam hamowanie i coo??
czemu wybrales akurat kubelki rurkowe??przeciez z wlokien sa pod kazdym chyba wzgledem lepsze(?).tak czy siak wygladaja fajnie, jedynie ten kawal sklejki mi sie nie podoba w wydlubanym wnetrzu
jesli to mialaby byc f16cr z c18nz z gl 3.74 to jechalbys tylko 170kph (5200obr)
dla tej samej skrzyni z gl 3.55 wychodzi predkosc 180kph
tak sobie to z ciekawosci rozkminilem, obiecales nam hamowanie i coo??

czemu wybrales akurat kubelki rurkowe??przeciez z wlokien sa pod kazdym chyba wzgledem lepsze(?).tak czy siak wygladaja fajnie, jedynie ten kawal sklejki mi sie nie podoba w wydlubanym wnetrzu
- D12
- Weteran
- Imię: Daniel
- Model auta: Corsa B
- Kontakt:
A ja mam kilka pytań.
Ile dałeś za kubełek ?
Czemu w tak fajnie modyfikowanym aucie zastosowałeś tak niechlujny sposób zamocowania pudła
Ile dałeś za kubełek ?
Czemu w tak fajnie modyfikowanym aucie zastosowałeś tak niechlujny sposób zamocowania pudła

STOP Pijanym kierowcom
-
- Świeżak
sub jest zamontowany narazie tylko proforma.
Hehe. Wiedzialem ze sie ktos go czepi
. NIestety nie mam narazie czasu i checi bu to zmienic ale obiecuje ze zmienie
Hamownie obiecalem i bedzie napewno. Czekam w zasadzie jeszcze tylko na to jak bedzie wydech zrobiony. Na tym z 1.4 nie chce jechac na hamownie
Co do kublow to jakos nie mam zaufania do laminatu ;/. Slyszalem rozne opinie o tym jak sie cos tam wygina, lamie itp. Nie mowie tu o markowych produktach ale ich ceny sa dla mnie nieco za wysokie
Ja za obydwa kubly dalem niecale 700zl
Pozdro
Hehe. Wiedzialem ze sie ktos go czepi

Hamownie obiecalem i bedzie napewno. Czekam w zasadzie jeszcze tylko na to jak bedzie wydech zrobiony. Na tym z 1.4 nie chce jechac na hamownie

Co do kublow to jakos nie mam zaufania do laminatu ;/. Slyszalem rozne opinie o tym jak sie cos tam wygina, lamie itp. Nie mowie tu o markowych produktach ale ich ceny sa dla mnie nieco za wysokie

Ja za obydwa kubly dalem niecale 700zl
Pozdro
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Za laminaty dasz tyle samo i napewno beda lzejsze
i napewno wytrzymalsze.

Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/

Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy

- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
rurkowe fotele tego typu to niestety porazka
fotel to po czesci twoje zycie. na tym nie powinno sie oszczedzac.
zrob c18xe turbo na czesciach z z20let. to powinno byc prostsze i tansze niz znalezienie, a potem uzdatnienie do uzytku c20let...
ps.
to odelzanie to chyba dla smiechu, szczegolnie biorac pod uwage wielkosc/wage skrzyni i to jak przewspaniale musi brzmiec w budzie ogolonej z boczkow

zrob c18xe turbo na czesciach z z20let. to powinno byc prostsze i tansze niz znalezienie, a potem uzdatnienie do uzytku c20let...
ps.
to odelzanie to chyba dla smiechu, szczegolnie biorac pod uwage wielkosc/wage skrzyni i to jak przewspaniale musi brzmiec w budzie ogolonej z boczkow

-
- Świeżak
jakos halas mi nie przeszkadza w aucie. jak dojdzie wydech pewnie bedzie jeszcze glosniej.
Dla mnie to pryszcz. NIe lubie tylko jak cos mi skrzypi, telepie, rzezi itp.
Nie wiem markos o co ci chodzi z waga skrzyni? Przeciez wazy tyle samo co inne.
Mozesz mi to wytlumaczyc ??
Dla mnie to pryszcz. NIe lubie tylko jak cos mi skrzypi, telepie, rzezi itp.
Nie wiem markos o co ci chodzi z waga skrzyni? Przeciez wazy tyle samo co inne.
Mozesz mi to wytlumaczyc ??
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Jemu chodzilo o to ,ze wyrzuciles boczki i kanape dla zmniejszenia wagi a zostawiles car-audio... wiec zabieg taki sredni troche
tylne boczki nie waza nic a kanapa to samo... sama gabka ,oparcie jedynie troche blachy .
Jak zostawiles c-a to trzeba bylo zostawic boczki - roznicy na 100% nie odczujesz

Jak zostawiles c-a to trzeba bylo zostawic boczki - roznicy na 100% nie odczujesz

Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 

- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
jesli Twoja dziewczyna lubila tylna kanape to ja na Twoim miejscu zostawil bym ja nawet jesli wazyla by ze 100kg
no ale kto co lubi 

-
- Świeżak
Wydaje mi sie ze wyrzucilem znacznie wiecej niz te 40kg biorac pod uwage ze nie ma seryjnych pasow, tylenj kanapy, zapasui foteli seryjnych ktore waza nie czarujmu sie 1T
Co do suba to fakt wazy troche. Boczki wywalilem bo narazie chcialem. Racja jest to ze waza tyle co nic. W domu sa i leza sobie.Nie sprzedaje ich
. Jak mi sie znudzi taki wyglad auta to je wloze spowrotem.
Narazie srodek szokuje wszystkich
Heh. No a sub racja wazy troche i mysle ze jest to cos kolo 12-15kg razem z piecem.
Co do tylnej kanapki arts to moze i faktycznie moja laska ja lubila ale jakos malo miejsca i tak na igraszki w corsie bylo
Ja wole wygode jesli chodzi o te sprawy . Niestety pani musi przywyknac

Co do suba to fakt wazy troche. Boczki wywalilem bo narazie chcialem. Racja jest to ze waza tyle co nic. W domu sa i leza sobie.Nie sprzedaje ich

Narazie srodek szokuje wszystkich

Heh. No a sub racja wazy troche i mysle ze jest to cos kolo 12-15kg razem z piecem.
Co do tylnej kanapki arts to moze i faktycznie moja laska ja lubila ale jakos malo miejsca i tak na igraszki w corsie bylo

Ja wole wygode jesli chodzi o te sprawy . Niestety pani musi przywyknac

- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
ok 4okg mialem na wadze jak wyjalem zapas, gasnice, siedzisko i oparcie kanapy. zostaly pasy i ich mocowania oraz boczki. mialem na mysli tyl auta piszac o tych 4okg. zwaz fotele przednie i sie dowiesz ile wywaliles, ale nie wiecej niz 80kg w sumie wg mnie bedzie.
-
- Świeżak
a 80kg to jest tyle co caly ja i jeszcze troszke mnie
.
Hehe.
Seryjny fotel wydale mi sie ze bedzie wazyl cos kolo 18-20 kg jeden jak nie wiecej. Na CT czytalem chyba ze seryjny fotel z cali wazyl 18kg bez napinaczy pirotechnicznych. Mialem calibre i zmienialem fotele w niej i nawet powiem szczerze ze wydawalo mi sie ze byly lzejsze od tych z corsy.

Hehe.
Seryjny fotel wydale mi sie ze bedzie wazyl cos kolo 18-20 kg jeden jak nie wiecej. Na CT czytalem chyba ze seryjny fotel z cali wazyl 18kg bez napinaczy pirotechnicznych. Mialem calibre i zmienialem fotele w niej i nawet powiem szczerze ze wydawalo mi sie ze byly lzejsze od tych z corsy.
-
- Świeżak
Witam 
Wkoncu zawitaly u mnie nowe hamulce.
Oczywiscie 256x24. Koszt niewielki, roboty tez nie duzo ale za to jaki efekt hamowania
odrazu mowie ze nie kupowalem tarcz firmowych. Jedne z tanszych jakie byly i do tego jakies tam sportowe klocki.

Odswiezone zaciski

Juz na aucie

I jakas tam jeszcze szpiegowska fotka z jakiegos tam wypadu

Pozdrawiam

Wkoncu zawitaly u mnie nowe hamulce.
Oczywiscie 256x24. Koszt niewielki, roboty tez nie duzo ale za to jaki efekt hamowania

odrazu mowie ze nie kupowalem tarcz firmowych. Jedne z tanszych jakie byly i do tego jakies tam sportowe klocki.

Odswiezone zaciski

Juz na aucie

I jakas tam jeszcze szpiegowska fotka z jakiegos tam wypadu

Pozdrawiam
- fotograf
- Swój
- Kontakt:
Fajnie że działasz dalej ale chyba Corsa miała iść pod młotek ?! Czy się jednak opamiętałeś 

X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V

- D12
- Weteran
- Imię: Daniel
- Model auta: Corsa B
- Kontakt:
Dobrze, że auto nadal jest modyfikowane.
Czy uporałeś się z instalacją audio ? tzn. nie ma tych blach i wkrętów do drewna ?
Czy uporałeś się z instalacją audio ? tzn. nie ma tych blach i wkrętów do drewna ?
STOP Pijanym kierowcom
-
- Świeżak
auto wystawione bo potrzebowalbym, wieksze autko troche ale narazie mi sie nie spieszy ze sprzedaza.
Heble lezaly juz prawie meisciac i czekaly na montaz.
audio narazie nie ruszone. Mysle wogole o tym by zmienic suba i wogole inaczej rozwiazac audi z tylu ale to tylko plany, co z tego wyjdzie nie wiem.
Przy audio bede dzialal pewnie dopiero na poczatku sierpnia
pozdro
Heble lezaly juz prawie meisciac i czekaly na montaz.
audio narazie nie ruszone. Mysle wogole o tym by zmienic suba i wogole inaczej rozwiazac audi z tylu ale to tylko plany, co z tego wyjdzie nie wiem.
Przy audio bede dzialal pewnie dopiero na poczatku sierpnia
pozdro
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
nie wiem jak do tej pory wyhamowywales c18xe :0 mnie powoli zaczyna juz nie wystarczac 256 
Ps. moze bys tak kiedyś zawinał bace i wpadlibyscie do wrocka ?

Ps. moze bys tak kiedyś zawinał bace i wpadlibyscie do wrocka ?
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Świeżak
M&M nie pytaj jak mi sie to udawalo 
Choc nie powiem. poprzednie heble po kilku dohamowaniach plus mocny hebel ze 180 do 50km/h to niestety juz sie palily i to ostro. Fajnie tez wyglada fiolet na tarczach
. Ale bezpieczenstwo najwazniejsze i ciesze sie ze nowy zestaw wkoncu udalo mi sie zamontowac.
Co do spota we Wrocku pewnie Bace by mi sie udalo zgarnac i przyjechalibysmy ale narazie mam tak malo czasu wolnego ze do sierpnia raczej nie widze perspektywy by wyleciec do Wro ;/
pozdro

Choc nie powiem. poprzednie heble po kilku dohamowaniach plus mocny hebel ze 180 do 50km/h to niestety juz sie palily i to ostro. Fajnie tez wyglada fiolet na tarczach

Co do spota we Wrocku pewnie Bace by mi sie udalo zgarnac i przyjechalibysmy ale narazie mam tak malo czasu wolnego ze do sierpnia raczej nie widze perspektywy by wyleciec do Wro ;/
pozdro