Akcyza od 19 lipca!!!

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Akcyza od 19 lipca!!!

Post autor: Hiv »

Panowie, zaklepałem właśnie autko z Niemiec. Jutro powinienem je odebrać a tu piszą, że od soboty(obowiązuje też dla papierów już złożonych do celnego) będzie się płacić akcyzę nie od wartości na umowie ale będzie brana wartość z cennika INFOEXPERT!!!

Czyżby oni na głowy pospadali czy to tylko plota i nic się nie zmieni tak naprawdę?
Może znów corsa...
arts
Forum Master
Kontakt:

Re: Akcyza od 19 lipca!!!

Post autor: arts »

no ta wiadomosc byla znana juz od jakiegos czasu, dlatego wszyscy handlarze spiesza sie z przywiezieniem aut :grin: na nowe przepisy z akcyza jest patent tylko jest z tym troche kosztow i zachodu, oplacalne tylko dla drogich aut :oko:
Obrazek
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Re: Akcyza od 19 lipca!!!

Post autor: Hiv »

A ja własnie się dowiedziałem. W środę opłaciłem akcyzę a wczoraj wszystko zaniosłem do UC. Mam nadzieję, że się udało.

Słyszałem, że chodzi o datę na umowie. Ja miałem datę sprzed wejścia w życie ustawy. Od poniedziąłku za to może być problem ale wcale nie musi!
Chyba nikt nie robi sobie specjalnie problemów ponieważ kolejek w UC absolutnie nie ma...
Może znów corsa...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”