Ustawienie swiatel CB

Wszystkie informacje o elementach nadwozia Corsy B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
miczel
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Ustawienie swiatel CB

Post autor: miczel »

Witam.NIc nie znalazlem w wyszukiwarce w tym temacie.Mianowicie wymienialem przednie lampy w swojej corsinie i wsadzilem nowe-tylko odblysnik jest srebrny reszta czarna.Po zamontowaniu swieca strasznie wysoko...Jak sie reguluje wysokosc swiecenia :-? Mam manualna regulacje...
Corsa B GSI 1.6 16v x16xe Działa-lata,gada,pełny servis :)
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: Ustawienie swiatel CB

Post autor: -=m&m=- »

od góry masz srube do regulacji :oko: a tak na serio jesli nie masz do tego przyrzadów to podjedz na jakas stacje diagnostyczna, mnie od reki za free usatwili :)
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
corsarz
Swój
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: corsarz »

teraz to juz troche po ptokach, przed zmiana trzeba bylo dojechac do jakiejs sciany i narysowac sobie kreske na niej na poziomie swiecenia swiatel i potem do niej ustawic. Teraz to najlepiej jedz do stacji diagnostycznej i tam ci za grosze to ustawia, mi ustawili za piwo.

edit:
majk ubiegłeś mnie :p
Awatar użytkownika
miczel
Świeżak

Panowie,oni mi chcieli ustawic ale nie ma czym krecic :-D Chyba wstawilem sobie lampy z elektryczna regulacja do corsy co ma manualna :grin: Psikus Ups....Trza bedzie na patencie jakos :-D
_KUKI_
Świeżak
Imię: Krzysiek

Post autor: _KUKI_ »

Ale jak lampa ma ustawianie silniczkami to ręczne też ma bo na stacji diagnostycznej daje się silniczkiem na 0 a potem się ustawia ręcznie na lampie tak żeby było równo :) także powinno być.
Awatar użytkownika
miczel
Świeżak

_KUKI_ pisze:Ale jak lampa ma ustawianie silniczkami to ręczne też ma bo na stacji diagnostycznej daje się silniczkiem na 0 a potem się ustawia ręcznie na lampie tak żeby było równo :) także powinno być.
No No,ale ja nie mam silniczkw,ani pokretla w kabinie.Wiec zamiast silniczka mam wkret do drewna (wielkosci do podkladow kolejowych) i sie trzyma.Jak by cos dam instrukcje montazu :bardzozly: Cuda wianki :diabel:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie”