[cb] spajkowy corsarz

Tuning Corsy - To forum ma na celu prezentację Waszych projektów, modyfikacji i tego wszystkiego co zrobiliście przy swoich Corsach aby poprawić fabrykę.
kuki
Bez listowiec ;-)
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [cb] spajkowy corsarz

Post autor: kuki »

Porszak pisze:
MrSpike pisze:linka dalej nie podlaczona, ale jechalem z gps.
przy 3000rpm na 5 biegu pedze z magiczna predkoscia ~95km/h :-?
przy 4000rpm na 5 biegu jest to ~115km/h

pewnie bedzie to pierwsze auto, w ktorym uda mi sie na 5 biegu do odcinki dojechac...
w F16 biegi byly sporo dluzsze. jak to sie przeklada na wyniki powienienem wiedziec po weekendzie.

pozdr
to wszystko mozna bylo sprawdzic zanim wlozyles skrzynie bo rozumiem z tego posta ze troche Cie przerazila niewygoda takiej skrzyni.. i jetes rozczarowany? nie wiem czy nie lepiej bylo by konczyc na 3. na tor jak najbardzije tkaie biegi byly by ok. czy na 1.4 to czekamy az sprawdzisz
Mam tak skrzynie w swojej VA i powiem ze na 1/4 jest na duzy plus...
w porownaniu z moja poprzednia F16WR czes do 100 i na 1/4 poprawil sie o ok 0,5s a to juz duzo..
co do jazdy po trasie to faktycznie troche kiczowato... przydal by sie 6 bieg jak w F28...
Vectra A 3.0 V6 - 219KM 272Nm :)
Awatar użytkownika
MrSpike
Nowy

Post autor: MrSpike »

wlasnie wrocilem z lotniska w rykach. pogoda do dupy, kaluze na lotnisku, na kazdym biegu momentami brak trakcji. ruszanie z 1000 rpm i a tak do 3 biegu w zasadzie mieli kolami. najlepszy czas w takich warunkach jaki udalo mi sie zrobic to zabojcze et 15.69. skrzynia krotka, auto jak juz ma sie od czego odpychac to jedzie. na mete wpadam tuz przed odcinka na 4 biegu. predkosci nie znam bo mi licznik nie dziauczy. wydaje mi sie, ze na suchym 14.xx powinno peknac.

pozdr
corsarz c20xe - DO SPRZEDANIA
Awatar użytkownika
kamiloooo
Post Mistrz
Imię: Kamil
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kamiloooo »

ja na sliku i na mokrym et+rt mialem 15.2x
hmmm moze byc ciezko zejsc ponizej 14.xx jesli u CIebie samo et na mokrym to 15.69
Obrazek
Awatar użytkownika
MrSpike
Nowy

kamiloooo pisze:ja na sliku i na mokrym et+rt mialem 15.2x
hmmm moze byc ciezko zejsc ponizej 14.xx jesli u CIebie samo et na mokrym to 15.69
rt nie ma znaczenia w rykach w eliminacjach wiec nawet nie probowalem wbic sie w swiatla. poprzednio na suchym bylo 15.505 wiec 0.2 sekundy gorzej nie jest zlym wynikiem :) naprawde nie dalo sie ruszyc, to nie tlko mokry asfalt to tez kaluze po drodze zmnieniajace corsarza w wodolot - na 4 biegu tracilem trakcje... wszyscy robili srednio czasy o sekunde gorsze niz na suchym. co do polslikow - dzis gadalem w deszczu z ludzmi, ktorzy je zakladali czy ma to sens. podobno nawet wtedy dzialaja lepiej niz cywilne opony :)

szczerze mowiac to mam nadzieje, ze do nowego sezonu auto zmieni wlasciciela, a jak nie to chcialbym kiedys stanac z inna corsa c20xe na kresce. dzis jezdzilem z wybebeszona astra gsi - roznice kolo 0.3 - 0.4 sekundy na mecie na moja korzysc.
Awatar użytkownika
kamiloooo
Post Mistrz
Imię: Kamil
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kamiloooo »

MrSpike pisze: rt nie ma znaczenia w rykach w eliminacjach wiec nawet nie probowalem wbic sie w swiatla. poprzednio na suchym bylo 15.505 wiec 0.2 sekundy gorzej nie jest zlym wynikiem :) naprawde nie dalo sie ruszyc, to nie tlko mokry asfalt to tez kaluze po drodze zmnieniajace corsarza w wodolot - na 4 biegu tracilem trakcje... wszyscy robili srednio czasy o sekunde gorsze niz na suchym. co do polslikow - dzis gadalem w deszczu z ludzmi, ktorzy je zakladali czy ma to sens. podobno nawet wtedy dzialaja lepiej niz cywilne opony :)

szczerze mowiac to mam nadzieje, ze do nowego sezonu auto zmieni wlasciciela, a jak nie to chcialbym kiedys stanac z inna corsa c20xe na kresce. dzis jezdzilem z wybebeszona astra gsi - roznice kolo 0.3 - 0.4 sekundy na mecie na moja korzysc.
moze i nie ma znaczenia ale tylko takie czasy mi zostaly podane.. czyli takie znam a nie wiem jakie mialem samo et
co do slikow to znamy osoby ktore twierdza ze r888 ani troche nie dzialaja na deszczu i ze sie wogole nie da na nich jezdzic na mokrym, sam sprawdzilem i wiem ze pier... glupoty
jechalem z corsa piterusa z xe i roznica byla spora, sam jestes ciekaw czy byla to tylko kwestia wagi.....
moje xe jezdzi tak jak 3 litrowa vectra a (198 koni z hamowni,1090 kg wagi, r888)
Obrazek
Awatar użytkownika
MrSpike
Nowy

kamiloooo pisze: jechalem z corsa piterusa z xe i roznica byla spora, sam jestes ciekaw czy byla to tylko kwestia wagi.....
moje xe jezdzi tak jak 3 litrowa vectra a (198 koni z hamowni,1090 kg wagi, r888)
zawsze najwazniejszy jest lacznik miedzy kierownica a pedalami ;)

2,5 litrowego kadetta na suchym robilem prawie o 1,5s wiec nie mozna mowic ze "cos jezdzi jak cos". czasy z tego co wiem tez wbrew pozorom roznie moga byc mierzone (brzmi absurdalnie, ale z nie jedna osoba na ten temat gadalem), lotniska tez roznie sa uksztaltowane (ulez np. jest lekko pod gorke). jedyna sluszna i prawdziwa weryfikacja 2 kierowcow i aut jest staniecie razem.

moje autko z pelnym wyposazeniem zrobilo 14.9x w poprzednim sezonie. ja poprawilem pare drobnych rzeczy w slniku, wywalilem ze 90kg z srodka i robie srednio 15.5x. a wbrew pozorom nie jestem najgorszym kierownikiem w okolicy :P nie dane tez mi bylo do konca na suchym roznych "metod" jezdzenia sprawdzic.

no ale gdybac mozemy sobie dlugo i namietnie ;)

pozdr
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Projekty”