wracam wiec do obawy ze cos nie tak jest z walkiem lub popychaczami

Kerni weź no przypomnij swoją całą konfiguracje to się coś pomyśli.kerni pisze:pojezdzilem troche, olej jest czysciutki, woda bez oleju i jej nie ubywa(w koncu jakis sukces) ...auto jednak nie jedzie ...problem jest gdzies z rozrzadem ...ustawiony jest na znakach a jednak chodzi tak jak by byl rozstawiony
wracam wiec do obawy ze cos nie tak jest z walkiem lub popychaczami
Powiem z doświadczenia swojego jak ustawiałem pasek po zerwaniu . Wydawało mi sie że jest ok po znakach i dupa .Auto nie miało mocy do 3 tys obrotów wmiare jechało . Okazało sie ze silnik jest ustawiony pod minimalnym kątem i ustawienie znaków wyszło róznicowo o 6 zabków .kerni pisze: ...auto jednak nie jedzie ...problem jest gdzies z rozrzadem ...ustawiony jest na znakach a jednak chodzi tak jak by byl rozstawiony
Zobrzuje to przykładowo Teraz znaki masz na godzinie 12 i tak ja ustawiłem i była kicha .Kąt nachylenia silnika w tym przypadku np przesuwa znaki z godziny 12 na 3 na obydwu kołach i tu jest cały szkopuł ( dałem specjalnie takie przykładowe drastyczne przesunięcie )kerni pisze:dokladnie mam taki sam objaw, od 3000 wogole nie jedzie ...czyli musze jeszcze raz go sprobowac ustawic ...tylko jak skoro juz jest na znakach
ja37 pisze:Z tym przestawianiem rozrządu to może być taka sprawa.
Dolne koło jest na klinie.
Ten klin trochę wystaje, u mnie jest to jakieś 2mm i wchodzi w koło pasowe.
Może ten klin jest tak starty, że nie łapie koła pasowego i koło pasowe jest przekręcone o 90*?
Przy ustawianiu rozrządu ja korzystam ze znaku na kole pasowym, a nie na kole rozrządu, ty pewnie też?
I w ten sposób może być różnica tych 6 zębów.
Co wy na to?
Porszak, a jest jakiś TIS, w którym da się zobaczyć też starsze auta niż 97 rok?
Przez to właśnie z niego nie korzystam.
mnie sie wydaje, że może byc to efelktem planowania głowicy ...kerni pisze:gorne ustawilem zgodnie ze znakiem na obudowie(o 0,25zombka sie nie zgadza, ale to raczej wynika z wyekspaltowania obudowy i jej otworow do dokrecania)